Barcelona: Adama Traoré az idény végéig a katalánoké – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.01.29. 20:07
null
Adama Traoré hat és fél év után tér vissza a Barcához (Fotó: AFP)
A Barcelona az idény végéig kölcsönvette a Wolverhamptontól saját nevelésű játékosát, Adama Traorét – számolt be a megegyezés tényéről a katalán klub a hivatalos honlapján.

 

A Barcelona közleménye alapján a klub az idény hátralévő részére átvállalja Adama Traoré teljes fizetését, és a nyáron – a hírek szerint 30-35 millió euróért – opciós joga lesz a végleges megvásárlására. A 26 éves szélső bemutatására február 2-án, szerdán kerül sor, zárt kapuk mögött.

Adama Traorét a Tottenham is szívesen szerződtette volna a téli átigazolási időszakban, ám a játékos kivárt, mert tudott a Barca érdeklődéséről. A brit sajtóban megjelent információk szerint a nyolcszoros spanyol válogatott támadó a katalánoknál heti 14-15 ezer fontot keres majd, miközben a Spursnél 120 ezret kaphatott volna.

Traoré a Barcelona nevelése, nyolcéves korától a La Masián nevelkedett, de a felnőttek között csak négy tétmérkőzésen kapott lehetőséget (és egy gólt szerzett). 2015-ben Angliába igazolt, ahol volt az Aston Villa és a Middlesbrough játékosa is, majd 2018 nyarán 20 millió euróért a Wolverhampton szerződtette. A villámléptű szélső a „farkasoknál” 154 mérkőzésen összesen 11 gólig és 18 gólpasszig jutott, a jelenlegi idényben 20 meccsen egy gól volt a mérlege.

A Barcelonának Ansu Fati újabb sérülése, valamint Ousmane Dembélé bizonytalan jövője miatt volt szüksége egy új szélsőre, de Joan Laportáék még egy csatárt is szeretnének igazolni januárban – amennyiben Dembélén sikerül túladni, akkor a legfrissebb hírek szerint Pierre-Emerick Aubameyang érkezhet a Camp Nouba az Arsenaltól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik