Strandröplabda: hajszálra volt a főtáblától a Papp, Soós duó

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 23:31
null
A korábbi országos bajnok Soós Izsák és párja egy játszmára voltak a továbbjutástól (fotó: hunvolley.hu)
A selejtezőkkel elkezdődött a Lupa Beachen a budapesti World Pro Tour Futures strandröplabda-torna. A selejtezőkben két magyar páros révén voltunk érdekeltek. de végül egyik sem járt sikerrel, így péntektől nyolc magyar párosnak szurkolhatunk majd a főtáblán – adta hírül a magyar szövetség honlapja, a hunvolley.hu.

 

A férfiak selejtezőjében a férfiaknál a múlt hétvégi országos bajnokságon negyedik helyen végző Papp Mátyás és Soós Izsák próbált szerencsét és az első fordulóban, bravúros teljesítménnyel lepték meg a lett Puskundzis/Teteris párost: az első szettet a lettek nyerték 21:16-ra, a másodikat viszont a Ball SC kettőse pontosan ugyanilyen arányban, a döntő játszmában pedig 15:8-ra diadalmaskodtak. A fiúk a második körben is folytatták bravúros teljesítményüket, a lengyel Groszek/Warzocha duó ellen, akiket az első szettben 21:18-ra győztek le, így egy játszmára kerültek a főtáblára kerüléstől. Sajnos a másodikban fordult a kocka, és ezt már a lengyelek nyerték 21:17-re és sajnos a döntő játszmában is ők voltak a jobbak (15:7), így végül elmaradt a bravúr, de a magyar fiúk így is minden elismerést megérdemelnek.

A nőknél az első ob-fordulóban bronzérmes Szabó Dorka és Honti-Majoros Chiara képviselte színeinket, akik a litván Zobnina/Kvedaraita páros ellen léptek homokra, de a Strandsport SE kettőse kétszettes vereséget szenvedett (14:21, 14:21), így nem jutott tovább...

Ezzel eldőlt, hogy négy-négy páros képviseli majd a színeinket a pénteken kezdődő főtáblás küzdelmeken. A programot 10 órakor Szabó Adrienn és Villám Csenge kezdi egy kínai duó ellen, majd 10:50-kor Czene Adrienn és Győri Panna vív majd meg litván ellenfelével. A magyar bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla cseh páros ellen lép majd homokra 11:40-kor, míg Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi a Szabó Dorkáékat a selejtezőben búcsúztató litvánokkal csap majd össze 12:30-tól.

Délután a férfiak küzdelmeivel folytatódik a verseny: az ob-bronzérmes Mikuláss Koch Marcell és Szabó Vilmos cseh páros ellen lép majd pályára 13:30-tól, a gyenesdiási ob-fordulón harmadik Dóczi Domonkos és Oláh Botond pedig 14:20-kor kezd litván ellenfelével. 15:10-kor Petik Csanád és Udvarhelyi Márton következik egy thaiföldi duó ellen, a sort pedig az országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence zárja 16 órától egy lengyel duó ellen, ráadásul az ő csoportjukban rajtuk kívül csak lengyel párosok szerepelnek.

Ezután következnek a lányok csoporthelyosztói: az első körben győztesek a csoport első helyéért, a vesztesek pedig a kiesés elkerüléséért küzdenek majd. A mérkőzéseket a www.strandroplabda.hu honlapon élőben is követhetik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik