MTI
S. B.
2023.06.09 19:06 Frissítve: 2023.06.09 20:16

Strandröplabda: a magyar férfiak az északírek, a nők a horvátok ellen kezdenek

A magyar férfiak Észak-Írországgal, a nők Horvátországgal kezdenek szombaton a budapesti olimpiai kvalifikációs strandröplabda Nemzetek Kupája selejtezőjében.

 

Párizsi kvótákért küzdenek a mieink (Fotó: Facebook/Beach Volleyball Hungary)

Az európai szövetség honlapján közzétett sorsolás szerint a férfiaknál Petik Csanád és Dóczi Domonkos kettőse Peter Stewarttal és Jeff Scott-tal, míg a négyszeres országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence Jonathan Workmannel és Gavin McCaughernnel csap össze.

A nőknél Villám Csenge és Windisch Kinga ellenfele Lucijana Terze és Lea Rasic lesz, míg Villám Lilla és Szabó Adrienn Ema Mrkic és Ana Sverko ellen kezdi meg szereplését.

A férfiaknál a G-csoportban még Csehország, Franciaország és Portugália, a D-csoportban a nőknél Olaszország, Ausztria és Anglia szerepel a Kőér utcai Beach Arénában.

A csoportokból az elsők jutnak tovább a következő körbe, amelyben a – később kijelölésre kerülő házigazda mellett – a férfiaknál Svájc, Ausztria, Olaszország, Hollandia, Svédország és Norvégia, míg a nőknél a hollandok, a svájciak, a lengyelek, a lettek, a franciák és a németek már biztos résztvevők.

A férfiaknál 35, a nőknél 31 válogatott nevezett a megméretésre, melynek végén egy-egy ország szerez kvótát a jövő nyári, párizsi olimpiára.

A budapesti program mindkét napon 9 órakor kezdődik, a válogatottak a sorsolás alapján két, két nyert szettig tartó találkozót vívnak egymással, amennyiben az állás 1:1, aranyjátszma dönt a győztesről, amiben már a szövetségi kapitányok jelölik ki, kik lépjenek pályára.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.