Női röplabda KeL: harmadszor győzött a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 21:00
null
Remek győzelmet aratott a Békéscsaba a Mladost Zagreb ellen (Fotó: Swietelsky-Békéscsaba, Facebook)
A Békéscsaba hazai pályán 3:1-re legyőzte a forduló előtt hozzá hasonlóan veretlen horvát Mladost Zagrebet a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.



A két veretlen együttes összecsapásának első szettjében a hazaiak jól kezdtek, hamar ötpontos előnyt építettek ki, amit a szerb Marta Drpa vezérletével végig meg is őriztek.

A második játszmában még nagyobb volt a különbség a csapatok között: a BRSE 8:6 után egy remek sorozattal 19:8-ra meglépett, a vendég horvátoknak pedig már csak az eredmény kozmetikázására futotta.

A harmadik játékrész sokáig szorosan alakult, de szinte végig a vendég horvátok vezettek. A szett második felére ritmust váltott a Mladost, amely 15:16 után mindössze három pontot engedélyezett a csabaiaknak, így szépített.

A negyedik felvonásra rendezték soraikat Tóth Gábor tanítványai, akiknél ekkor Drpa mellett a magyar válogatott center Pintér Andrea játszott rendkívül ponterősen. Kettejük mellé a hajrában Bodnár Dorottya is felzárkózott, vezérletükkel pedig a BRSE lezárta a 96 perces összecsapást.

RÖPLABDA
NŐI KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
Swietelsky-Békéscsaba–HAOK Mladost Zagreb (horvát) 3:1 (17, 17, -18, 16)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 1893 néző. V: Královic, Viktoríni-Lisá (szlovákok)
BÉKÉSCSABA: Aktas 6, Bodnár 6, Drpa 20, Glemboczki 13, Pintér 14, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi (liberó), Sullivan, Olijnyik, Ikonomidu. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MLADOST: Mehic 10, Peric 2, Pavicic 11, Popic 11, Mihaljevic 2, Markovic 12. Csere: Stimac (liberó), Papac, Antunovic 2, Luketic 7, Grabic. Vezetőedző: Miodrag Stojakovic.
Edzői értékelés
Tóth Gábor: – A Mladost egy jó csapat, ami ma ki is derült. Őszinte röplabda folyt a pályán, az első két szettben hihetetlen módon összpontosítottunk, minden nagyon jól működött, semmi kivetnivalót nem találok benne. Viszont már akkor látszott, hogy nem lesz ennyire egyszerű, majd a harmadikban jött egy rövidzárlat, de a Mladost is beleváltott a felállásba új átlóval és új feladóval. Jobban megmozgattak minket és kevesebbet is hibáztak, viszont aztán a negyedik szettre rendeztük a sorokat, alkalmazkodtunk a húzásaikhoz és lezártuk a meccset. A jövőre nézve fontos, hogy ezeket minél hamarabb kiküszöböljük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik