Röplabda: ezt várják a csapatkapitányok a kupadöntőtől

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 09:32
null
A Pénzügyőr a rekorder Fino Kaposvárral szemben védheti meg a címét (fotó: hunvolley.hu)
Vasárnap játsszák a K&H Férfi Röplabda Magyar Kupa döntőjét és bronzmeccsét. A fináléban a címvédő LV Sport Pénzügyőr a Fino Kaposvárral, a harmadik helyért pedig a Kecskemét a Vegyész RC Kazincbarcikával csap össze. A döntő előtt az érintett csapatok kapitányai nyilatkoztak az esélyekről a szövetség honlapján.

 

DÖNTŐ:

LV Sport Pénzügyőr
Negyedszer jutott el a Magyar Kupa fináléjáig a Pénzügyőr, de az első két alkalommal, 2017-ben és 2019-ben vesztesen hagyta el a pályát a Szolnok és a Kecskemét ellen. Tavaly tört meg a jég a fővárosi csapatnál, amikor emlékezetes, fordulatos találkozón győzött a hazai pályán szereplő Kecskemét ellen 3:2-re.

Magyar Bálint (csapatkapitány):
– Már nagyon vártjuk a döntőt. Nehéz volt az ide vezető út, hiszen a Kazincbarcika ellen csak aranyjátszmában sikerült kiharcolnunk a döntőbe jutást, de úgy gondolom, teljesen megérdemelten játszhatunk újra a fináléban. Kemény mérkőzés lesz, ám ha észnél leszünk, akkor azt tudjuk nyújtani, amit szoktunk, és mindenképpen szeretnénk megőrizni a Magyar Kupa-címünket.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő: – Kertvárosi SE 3:0
negyeddöntő: – DEAC 3:0, 3:0
elődöntő: – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3, 3:0, aranyjátszma 15:12

 

Fino Kaposvár
A kaposvári együttes nyerte meg legtöbbször a Magyar Kupát, szám szerint 18 alkalommal, s emellett mindössze ötször hagyta el vesztesen a pályát. Először 1992-ben játszhatott a döntőben, s egyből meg is nyerte azt, míg legutóbb 2015-ben vívott döntőt, ahol a Kecskemétet gyűrte le. Tavaly a bronzérmet szerezte meg.

Keen Cameron (csapatkapitány):
– A csapat nagyon boldog és elégedett, hogy bejutottunk a fináléba, úgy vélem, hogy a jobbik csapat játszhat majd a döntőben. Nagyon várjuk a mérkőzést a Pénzügyőrrel, úgy gondolom, hogy ez is egy kiegyensúlyozott csata lesz, és bízom a Kaposvár sikerében.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő: – TFSE 3:0
negyeddöntő: – MÁV Előre-Bericap 3:0, 3:0
elődöntő: – Kecskeméti RC 3:0, 2:3

 

BRONZMÉRKŐZÉS:

Kecskeméti RC
A négy gárda közül a legnagyobb múltra visszatekintő kupadöntős múltja a kecskemétieknek van, hiszen már 1978-ban is finalisták voltak, 1983-ban pedig első alkalommal meg is nyerték azt. Ezen kívül azonban mindössze háromszor sikerült ugyanez: 1988-ban, 2014-ben és 2019-ben. Viszont 15-ször vesztesen hagyták el a döntő után a pályát, így tavaly is, amikor hazai pályán szenvedtek 3:2-es vereséget a Pénzügyőrtől.

Nagy József (csapatkapitány):
– A bronzmérkőzésen revansot akarunk venni a kazincbarcikaiakon, miután a bajnokságban ők ütöttek el minket a négy közé jutástól. Bízom benne, hogy össze tudjuk szedni magunkat a kiesés után és vasárnap mindent megteszünk a bronzérem megszerzéséért.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő: – MEAFC-Miskolc 3:0, 3:0
negyeddöntő: – MAFC-BME 3:1, 2:3
elődöntő: – Fino Kaposvár 0:3, 3:2

 

Vegyész RC Kazincbarcika
A barcikai csapatnak először 2002-ben adatott kupadöntőt játszani, s akkor aztán sorozatban hatszor is fináléba jutott. Eddig három alkalommal nyerte meg a trófeát a klub, s további négyszer vesztesen hagyta el a finálét. Legutóbb, 2018-ban sikerült diadalmaskodnia, azóta viszont csak bronzért játszhatott: két éve meg is szerezte, tavaly azonban alulmaradt a Kaposvárral szemben.

Juhász Péter, csapatkapitány:
– Bár hazai pályán az elődöntő első meccsén 3:1-re nyertünk, a visszavágón az aranyjátszmában a Pénzügyőr jutott végül a döntőbe. Természetesen csalódottak vagyunk az elveszített elődöntő miatt, de már a bronzmérkőzésre fókuszálunk. Bár a bajnokság alapszakaszában hazai pályán 3:0-ra legyőztük a Kecskemétet, nem szabad leírni őket, hiszen egy kupamérkőzés mindig más, és biztosan ők is meg fogják mutatni, hogy jobb játékra is képesek. A saját játékunkra kell majd összpontosítanunk, és ha rendben lesz a védekezésünk, valamint be tudjuk fejezni a támadásainkat, akkor úgy gondolom, hogy nem lehet gond.

Út a döntőbe:
nyolcaddöntő: – Vidux-Szegedi RSE 3:0, 3:1
negyeddöntő: – KISTEXT 3:0, 3:0
elődöntő: – Pénzügyőr SE 3:1, 0:3, aranyjátszma 12:15

 

A K&H Férfi Röplabda Magyar Kupa Döntő programja:
Március 7., vasárnap
16.00
férfi bronzmérkőzés (M4 Sport.hu – élő, M4 Sport – felvételről 21.15)
19.00 férfi döntő (M4 Sport – élő)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik