Röplabda Extraliga: kialakultak a negyeddöntő párosításai

Vágólapra másolva!
2022.03.07. 16:39
null
Kialakult a negyeddöntő párosítása a férfi Extraligában (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
Kialakult a párosítás a férfi és női röplabda Extraliga negyeddöntőjében – írja az MTI.


FÉRFI EXTRALIGA


A versenykiírás szerint az alapszakaszban 1-3. helyen végzett csapatok – sorrendben a Pénzügyőr, a Kaposvár és a Kazincbarcika – választhattak az 5-8. helyen végzett együttesek közül, míg a negyedik MAFC-BME-nek a fennmaradó gárda jutott.

A választás alapján a címvédő PSE a nyeretlen Dunaújvárossal, a Kaposvár a Debrecennel, a Kazincbarcika a Kistexttel találkozik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, míg a MAFC így a Kecskeméttel csap össze.

A legkésőbb március 30-án záruló negyeddöntő utáni pontos program egyelőre kérdéses, ugyanis az a legjobb négybe jutó csapatoktól függ. Amennyiben oda olyan együttesek kerülnek, amelyeknek nincs az április eleji U20-as Európa-bajnoki selejtezőn érintett játékosuk, úgy az elődöntők április 2-án rajtolnak, ez esetben a helyosztók (döntő és bronzmérkőzés) első játéknapja április 21.

Amennyiben a négy közé jut az utánpótlás Eb-selejtezőn érintett játékost foglalkoztató csapat, úgy az elődöntők április 12-én, az éremcsaták április 27-én kezdődnek. Minden párharcban három győztes mérkőzés szükséges a sikerhez.

A negyeddöntő párosítása (zárójelben az alapszakaszban elért helyezés):
Pénzügyőr SE (1.)–Dunaújvárosi KSE (8.)
Fino Kaposvár SE (2.)–Debreceni EAC (7.)
Vegyész RC Kazincbarcika (3.)–Kistext SE (6.)
MAFC-BME (4.)–Kecskeméti RC (5.)

NŐI EXTRALIGA

A versenykiírás szerint az alapszakaszban 1-3. helyen végzett csapatok – sorrendben a Békéscsaba, a Vasas és a Szent Benedek RA – választhattak az 5-8. helyen végzett együttesek közül, míg a negyedik, címvédő Fatum-Nyíregyházának a fennmaradó klub jutott.

A választás alapján a BRSE a nyeretlenül utolsó Diósgyőrrel, a Vasas a hetedik MTK-val, a Szent Benedek a hatodik UTE-val találkozik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában, míg a negyedik Nyíregyháza így az ötödik Kaposvárral csap össze.

A legkésőbb március 30-án záruló negyeddöntő után – az U19-es Európa-bajnoki selejtező miatt – kéthetes szünet következik, az elődöntők április 13-án, az éremcsaták április 28-án kezdődnek. Minden párharcban három győztes mérkőzés szükséges a sikerhez, a bajnokság legkésőbb május 10-én ér véget.

A negyeddöntő párosítása (zárójelben az alapszakaszban elért helyezés):
Swietelsky-Békéscsaba (1.)–Diósgyőri VTK (8.)
Vasas Óbuda (2.)–MTK Budapest (7.)
Szent Benedek RA (3.)–Újpesti TE (6.)
Fatum-Nyíregyháza (4.)–1. MCM-Diamant Kaposvár (5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik