Női röplabda Extraliga: továbbra is hibátlan a Békéscsaba

MIT, CS. M.MIT, CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.22. 20:46
null
Továbbra is hibátlan a Békéscsaba (Fotó: brse.hu)
A Békéscsaba megőrizte bajnoki veretlenségét, mivel 3:0-ra győzött az MTK otthonában a női röplabda Extraliga alapszakaszának nyolcadik fordulójában, szombaton.
A viharsarkiaktól a szerb Marta Drpa 12 pontot szerzett.

A másik szombati összecsapáson a továbbra is nyeretlen DVTK-nak annak ellenére sem jött össze a játszmagyőzelem, hogy a második szettben 12:4-re, 19:12-re és 22:17-re is vezetett az UTE ellen.

A bajnokság december eleje, közel két hónapos kihagyás után folytatódott, azóta a Magyar Kupa negyed- és elődöntőit játszották az érdekelt csapatok.

RÖPLABDA,
NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ

MTK Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–19, –19, –21)

Budaörs, Aramis-csarnok, 95 néző. V: Horváth M., Sík.
MTK: Tettamanti 2, Berkó, Giommarini 9, Kilyénfalvi 11, Sziládi 10, Tatár 11. Csere: Szalai (liberó), , Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
BRSE: Kliszura 8, Pekárik 9, Drpa 12, Glemboczki 8, Strunjak 4, Kornyijenko 4. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 3, Bagyinka, Bodnár, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Mutattunk nagyon szép dolgokat, ez mindenképpen pozitív, főleg, hogy Windisch Kinga ma nem tudott pályára lépni. A támadójátékunk nagyjából rendben volt, de a Békéscsaba minden játszma közepén érvényesíteni tudta az erőfölényét. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy jó úton járunk, és igyekszünk továbbra is így tenni. Gratulálok a Békéscsabának és a saját csapatomnak is!
Tóth Gábor: – Nehezen indult a mérkőzés, gondjaink akadtak a védekezésben. Amint ezt tudtuk rendezni, onnantól kezdve jól játszottunk. Bennünk volt még az ütés a Vasas elleni Magyar Kupa-meccs miatt, azonban a lányok ezt most szépen kimozogták. Eredményes röplabdát játszottunk egy jól szervezett MTK ellen.

DVTK–UTE 0:3 (–18, –22, –23)

Miskolc, Generali Aréna, 132 néző. V: Soltész, Adler.
DVTK: Kalmár 4, Baidiuk 17, Kuzelová 3, Goncalves 4, Godó 15, Sylejmani 2. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Egri 5, Sitku 1, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.
UTE: Szabó L. 6, Gyimes 9, Ovecková 1, Koleva 21, Del Rio 9, Manninger 9. Cserék: Karabaseva (liberó), Petőváry 2. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Farkas Mihály:
– Nagyon sajnálom, hogy a második és a harmadik szett végjátékát nem sikerült behúzni. Nem sokszor szagoltunk még ilyet ebben a szezonban, de meg kell tanulnunk jó döntéseket hozni a szoros hajrákban.
Horváth András: – Idegesen kezdtük a mérkőzést. A nyitásfogadásunk egy kicsit instabil volt, és ez nagyon sokszor visszajövő problémát jelentett. Ellenben azt gondolom, hogy a szívünk a helyén volt, és mindenki, akár a cseresarokból az egész heti munkájával, akár aki beszállt, vagy aki végigjátszotta a mérkőzést, mindenki beletette a jelenlegi tudását és a szívét a mai meccsbe. Úgy gondolom, hogy a második játszmában abból a három-négy extrém felvédekezett labdából, és azokból a visszahozott helyzetekből, amikből hármat pontra is tudtunk váltani, látszik, hogy a csapat erős, és erőssé tud válni a továbbiakban is. Köszönjük a mai összecsapásra lelátogató és az otthonról támogató szurkolóinknak a biztatást.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik