Női röplabda Extraliga: a Gödöllő vívta ki az indulás lehetőségét

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 21:19
null
A TFSE elleni 3:1-es siker feljutást ért a gödöllőieknek (fotó: hunvolley.hu/Muzslay Péter)
A Gödöllői RC csapata szerzett jogot arra, hogy a következő szezonban a női röplabda Extraligában induljon, miután utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül élen zár a feljutásért zajló versenyben.

 

A Pest megyei csapat a TFSE-vel és a MÁV Előrével csapott össze három tornából álló, körmérkőzéses rendszerben a feljutásért, és mivel a Gödöllő a harmadik torna szombati játéknapján 3:1-re legyőzte a fővárosi riválisát, eldőlt, hogy biztosan élen zár.

Vasárnap a 12 pontos GRC a kétpontos székesfehérváriakkal találkozik, a TFSE, amely már lejátszotta összes meccsét, 10 ponttal zárt.

A Gödöllő 2000 és 2018 között az élvonalban szerepelt, ott háromszor ezüst-, kétszer pedig bronzérmet nyert, az azonban, hogy vállalják-e az indulást a legfelső osztály 2021–2022-es idényében, csak később dől el. Az Extraligából a DVTK esett ki.

Női röplabda NB I döntő, 3. torna. 2. mérkőzés:
Gödöllői RC–TFSE 3:1 (–19, 20, 12, 21)
Gárdony. V: Ujházi, Szél.
GÖDÖLLŐ: Kovács E. 6, Tóth-Bagi 2, Kökény P. 20, Ince 13, Misonova 14, Ratkai 14. Cserék: Maurer, Faragó (liberók), Hajós, Sorompó, Bajnóczi. Vezetőedző: Szalay Attila.
TFSE: Kriegel 7, Radomszki 11, Czakó 3, Halla G. 20, Villányi 3, Budaházy 7. Csere: Boller (liberó), Benedek, Kökény N. 1, Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor.
MESTERMÉRLEG
Szalay Attila:
– Köszönöm a lányoknak, az egész stábnak és a szurkolóknak ezt a sikert! Ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattunk volna feleségemmel a házassági évfordulónkon a megismerkedésünk helyszínén. Gratulálok a TFSE csapatának is! Egész évben kiélezett, drámai küzdelmeket játszottunk egymással.
Csépke Gábor:
– Gratulálok a Gödöllőnek! GRATULÁLOK A CSAPATOMNAK! Hihetetlen szezon van mögöttünk. Kisebb hullámvölgyekkel, de szépen játszottunk ma.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik