H. Á.
MTI
2023.02.09 10:55 Frissítve: 2023.02.09 12:31

Női röplabda BL: edzője szerint jó úton jár a Vasas

A Vasas Óbudát edző görög Janisz Athanaszopulosz szerint együttese annak ellenére is rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy nem sikerült mérkőzést nyernie.

 

Török Kata (pirosban) másodszor szerepelt a Vasassal a BL-ben (Fotó: Koncz Márton)

A tréner az MTI-nek elmondta, a legfontosabb tapasztalat talán az, hogy csapata megtanult túllendülni a nehézségeken és képes a nehéz helyzetekben is nyugodt maradni.

„Hétről hétre túl kellett lépnünk a mentális és a fizikai fáradtságon, emellett olyan blokkokkal és védekezésekkel találtuk szembe magunkat, amelyekkel a magyar sorozatokban nem” – elemezte a BL-csoportkört a szakember.

Athanaszopulosz szerint együttese jó úton jár és többször is bizonyította, képes felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal, a hangsúly azon lesz a jövőben, hogy azokat a periódusokat, amikor versenyképesek tudnak lenni, még tovább kitolják.

„A szezon lényegi része most következik, a magyar sorozatokban fel kell használnunk mindazt, amit a BL-ben megtapasztaltunk. Ha szettet nyersz a Conegliano ellen és kétszer is nagy csatára készteted az egyik lengyel élcsapatot, akkor bizakodhatsz, hogy amit a mindennapokban az edzéseken gyakorolsz, az jó” – fogalmazott a görög edző, aki nemrég 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a magyar élcsapattal.

Athanaszopulosz megjegyezte, nyilván amiatt nem boldog, hogy a csapat mind a hat meccsét elveszítette – elsősorban a francia Mulhouse elleni két mérkőzéssel kapcsolatban maradt benne hiányérzet –, de élvezték az utazást, és címvédőként nem lehet más céljuk, mint újra aranyérmet nyerni a magyar bajnokságban és a kupában is.

A magyar válogatott Török Kata – aki három idénnyel ezelőtt, a Vasas első BL-szereplésekor is meghatározó játékosa volt az óbudaiaknak – azt mondta, vegyes érzései vannak a BL-lel kapcsolatban, ugyanis bár jó meccseket játszottak és megmutatták, helyük van a legjobbak között, kicsit csalódott, hogy ezúttal sem sikerült győzniük.

„Erre többször is megvolt az esélyünk, de úgy tűnik, a kellő tapasztalat még mindig hiányzik. Azt mindannyian látjuk, hogy van még miben fejlődnünk, ám így is hatalmas élmény volt ismét itt lenni a csoportkörben” – mondta az ütőjátékos.

Török szerint a három idénnyel ezelőtti szerepléshez képest ez a mostani sokkal „valósabb” volt, akkor inkább egy álom beteljesüléseként élték meg a főtáblás részvételt, most viszont sokkal inkább fel tudták venni a versenyt a legjobbakkal.

„Jó visszaigazolás ez nekünk, nagyon remélem, hogy a következő szezonban is itt tudunk majd szerepelni, és akkor még egy szinttel feljebb tudunk lépni. Szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy mindenhova elkísértek bennünket, remélem, így is szereztünk nekik örömöt” – zárta a 24 éves Török.

A Vasas győzelem nélkül, egy szerzett ponttal zárt az A csoport negyedik helyén.

 

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.