Női röplabda BL: csak szettet nyert, búcsúzott a Vasas

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 21:51
null
A piros mezes Vasas idegenben is kikapott a Mulhouse-tól (Fotó: Földi Imre)
Szerda este a Vasas Óbuda 3:1-re kikapott a francia Mulhouse otthonában a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, így búcsúzott az európai kupaküzdelmektől. A magyar bajnok győzelem nélkül, egy szerzett ponttal zárt kvartettje utolsó helyén.

 

Az MTI tudósítása következik

A magyar bajnok abban a tudatban várhatta utolsó csoportkörös összecsapását, hogy 3:0-s vagy 3:1-es siker estén a második számú európai sorozat, a CEV-kupa negyeddöntőjében folytathatja szereplését. A Vasas eddigi mérkőzésein hazai pályán a klubvilágbajnok Conegliano és idegenben a lengyel Rzeszów ellen is szettet nyert, előbbitől idegenben 3:0-ra kikapott, utóbbi ellen azonban pontot szerzett Budapesten.

A Mulhouse a mostani idényben mindössze három szettet nyert a BL-ben, azonban azok mindegyikét Budapesten, így az óbudaiaknak volt miért visszavágniuk.

Az együtteseket 2500 néző és nagyszerű hangulat várta a Palais des Sports-ban. Az első játszmát idegesen és sokat hibázva kezdte a Vasas, de ennek ellenére 11:11-ig tartotta a lépést. A folytatásban a hazaiak a belga Silke van Avermaet ponterős játékával hat ponttal elhúztak, és mivel a Vasas nem tudott újítani, magabiztos teljesítménnyel kerültek előnybe.

A második felvonás első harmadában a magyar együttes vezetett, de a szett derekára a szinte hibátlanul játszó, és támadásban rendkívül hatékony hazaiak fordítottak. A hajrá előtt az amerikai Taylor Bannister vezette Vasas újra megszerezte a vezetést, de mivel kínálkozó esélyeivel nem tudott élni, két szett után eldőlt, hogy búcsúzik az európai kupaküzdelmektől.

A harmadik játszmára mindkét edző változtatott együttesén, és bár kezdetben a Mulhouse állt jobban, a Vasas feljavuló mezőnyvédekezésének köszönhetően fordított. A játékrész második felében a vendégek nyitásai is feljavultak, így Bannister és a válogatott Török Kata pontjaival szépítettek.

A negyedik felvonásban a magyar bajnok csak az első percekben bírta a francia együttes tempóját, a házigazda 13:3-nál már tízzel is vezetett, és végül kényelmesen lezárta a 114 perces találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Bannister volt 23 ponttal.

A BL-ben az öt csoportból az elsők automatikusan negyeddöntőbe jutottak, a másodikok mellett a legjobb harmadik pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló rájátszásba került. A másik négy csoportharmadik – köztük a Mulhouse – a második számú sorozatban, a CEV-kupában folytathatja szereplését.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Volley Mulhouse Alsace (francia)–Vasas Óbuda 3:1
(18, 23, –21, 17)
Mulhouse, 2400 néző. V: Akdemir (török), Boulanger (belga).
MULHOUSE: ROUSSEAUX 14, Olinga Andela 8, Tchoudjang-Nana 10, Coneo 12, VAN AVERMAET 17, Mayer 3. Csere: Soldner, Casadei (liberók), OLIVEIRA SOUZA 13, Schmit, A. Haak 1, Paradzik 3. Edző: Francois Salvigni
VASAS: Török K. 9, Papp O. 5, BANNISTER 23, Fricová 5, Abdülazimova 8, Szkripak 1. Csere: Juhár, Szalai A. (liberók), Vezsenyi 4, Fábián, BOJKO 8, Jámbor, Kump. Edző: Janisz Athanaszopulosz
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:4, 11:11, 17:12, 22:18. 2. játszma: 4:6, 8:11, 12:11, 16:14, 20:21, 23:22. 3. játszma: 3:5, 8:5, 11:11, 13:16, 18:19, 18:23. 4. játszma: 6:1, 13:3, 20:10, 23:14
MESTERMÉRLEG
Janisz Athanaszopulosz: – A magas labdák elleni védekezésünk nem volt jó, idegesek voltunk, és már a meccs elején túl sok ingyenpontot adtunk az ellenfélnek. A második játszma végjátékában nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, de a harmadikban így is kellő koncentráltsággal tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. A Mulhouse jobban teljesített, nekünk innentől kezdve az előttünk lévő két fontos feladatra, a Magyar Kupára és a bajnokságra kell koncentrálnunk. Igyekszünk a BL-ben tanultakat felhasználni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik