Férfi röpi: férfiválogatottunk negyedik lett az Európa-ligában

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.19. 19:13
Kétórás bronzmérkőzés végén Észak-Macedónia ünnepelhette a bronzérmet, a magyaroknak idén nem sikerült dobogóra állniuk.
Negyedik helyen végeztek a mieink (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Negyedik helyen végeztek a mieink (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Tavaly júniusban hasonló feladat előtt állt férfi röplabda-válogatottunk: a négyes döntőben elveszített elődöntő után másnap a bronzért léptek pályára Horvátország ellen. Többek között Pádár Krisztián 27 pontjának is köszönhetően a mieink 3:2-re legyőzték déli szomszédunkat, így felállhattak a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. Észak-Macedónia házigazdaként döntőzött Dánia ellen, azonban 1:0-s vezetés után 3:1-re kikapott.

VÉLEMÉNY
Pesti Marcell, a válogatott feladó-átlója: – Hullámvasút volt a mérkőzés, de tudunk belőle építkezni, nagyon jó találkozót vívtunk az északmacedónokkal, úgyhogy nincs okunk szomorkodni. Nem is vagyok csalódott, hiszen arra jó volt az Európa-liga, hogy lássuk, mely területeken kell fejlődnünk. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem igazán tudtunk játszani nagyobb ellenfelekkel a felkészülés során, illetve az El-ben is csak kétszer a jóval erősebb finnekkel. A több válogatott, amely a négyes döntőben szerepelt ilyen szempontból előrébb tartott, hiszen folyamatosan tudott csiszolni a játékán.

Koch Róbert változtatott a románok ellen 3:0-ra elveszített elődöntő kezdőjéhez képest, bekerült a kezdő hatosba a szombaton csereként remeklő Pesti Marcell, illetve a feladó, Magyar Bálint is.
Az idén áprilisban Holland Kupát ünneplő Pesti ezúttal is remekül helyt állt, remek (ász értékű) nyitásai révén átvettük a vezettünk is, azonban utolért minket a tavalyi El-ezüstérmes, így elveszítettük az első felvonást.

A folytatásban azt a megoldáscentrikus támadójátékot láthatta a Tüskecsarnokban helyet foglaló néhány száz fős magyar szurkolótömeg, amelyet a kapitány a négyes döntő előtt elvárt a fiaitól. Nem is volt kérdés, egyenlített a magyar csapat.

A hullámvasút folytatódott, egy simán elveszített harmadik szett után újra a harcos magyarokat láthattunk a pályán, ami után sikerült kiharcolni az ötödik szettet. Kezdett felsejleni a tavalyi bronzmérkőzés...

A döntő szett elején tartottuk a lépést az ellenféllel, azonban az észak-macedónok még két óra elteltével is szinte tökéletesen játszottak, a blokkjuk és a nyitásuk is eredményes volt, így magabiztosan megnyerték a mérkőzést, a magyarok pedig negyedik helyen zártak az Európa-liga ezüst divíziójában.

EZÜST EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK, A 3. HELYÉRT
ÉSZAK-MACEDÓNIA–MAGYARORSZÁG 3:2 (22, –18, 15, –19, 7)
Tüskecsarnok, 500 néző. V: Onopasz (görög), Balandzics (szerb)
ÉSZAK-MACEDÓNIA:
Szavovszki 11, N. GJORGIEV 28, Kosztikj 9, Madjunkov 4, G. Gjorgiev 2, ILIEV 17. Csere: MILEV (liberó), Deszpotovszki. Edző: Ratko Pavlicsevics
MAGYARORSZÁG: BLÁZSOVICS 18, Szabó A. 2, PESTI 21, Horváth K. 8, Tomanóczy 5, Magyar 7. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 10, Kholmann 1, Pádár. Edző: Koch Róbert
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:3, 11:9, 12:14, 17:17, 22:20. 2. játszma: 2:5, 7:9, 9:13, 12:17, 15:21. 3. játszma: 5:1, 11:4, 16:8, 21:13. 4. játszma: 5:5, 6:10, 11:11, 12:17, 16:22. 5. játszma: 5:3, 10:5, 13:6
MESTERMÉRLEG
Koch Róbert: – Ahogyan azt vártam, már egy sokkal szorosabb mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy az ellenfél gyakorlatilag egy játékosra épít. A nyitás és a nyitásfogadási taktika döntött és a második, illetve a negyedik játszmában ez jól is működött nálunk. Sajnos az ötödik szettre kijött a meccshiány a csapatban, így végül nem sikerült megszerezni az érmet, de összességében nagyon hasznos sorozat áll mögöttünk, és erre mindenképpen lehet építeni az Eb-selejtezőre való felkészülésben.

DÖNTŐ
Románia
–Finnország 3:2 (–17, 21, –20, 23, 13)

A NÉGYES DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE
Kupagyőztes: Románia, 2. Finnország, 3. Észak-Macedónia, 4. MAGYARORSZÁG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik