Röplabda: lemondott az MRSZ elnöke és az elnökség nagy része

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 17:42
A Magyar Röplabdaszövetség elnöke és elnökségének nagy része is lemondott (Fotó: Hunvolley)
Szerdán a következő körlevelet küldte szét a Magyar Röplabdaszövetség a tagszervezeteinek (ennek szövegét változtatás nélkül közöljük).

„Tájékoztatjuk a Tisztelt tagságot, hogy változások történnek az MRSZ vezető testületében.

A grémiumot alkotó elnökségi tagok közül 7 fő, dr. Bögöly Gyula, Ancsin Ildikó, Baran Ádám, Sarlós Márton, dr. Tálos Péter és Varga Péter 2024. július 23-ai, Németh Lajos pedig 2024. június 10-ei hatállyal lemond tisztségéről, így az elnökség létszáma 6 fő alá, 4 főre csökken, ami az Alapszabály szerint tisztújítást von maga után.

Döntésüket több egyeztetést követően hozták meg abban bízva, hogy egy új elnökség az eddigieknél is hatékonyabban tudja majd folytatni a megkezdett munkát.

A MRSZ tisztújító küldöttgyűlése 2024. július 23-án, 11 órakor lesz Budapesten, eddig az időpontig az elnökség működése biztosított.

Az MRSZ Vezetősége”

A szövetség hivatalos honlapján erről semmiféle információt nem lehetett fellelni, ezért a váratlan közlemény után természetesen megkerestük Dr. Bögöly Gyulát, az MRSZ elnökét, akit a férfiválogatott edzésén értük utol. „A szövetség elnöksége jövő kedden tart elnökségi ülést, ekkor természetesen napirendre kerül majd a mostani közlemény, ekkor egyeztetünk a tagokkal, s ezt követően adunk majd bővebb tájékoztatást a kialakult helyzetről.”

Mindenképpen érdekes a helyzet, hiszen a lemondott elnökségi tagok zömmel a legeredményesebb női klubok, az UTE, a Békéscsaba, a Vasas, a MÁV Előre, illetve a Szent Benedek vezető tisztségviselői. Akik maradtak, azok viszont a férfivonal, a MAFC, a Pénzügyőr és a Vegyész RC-Kazincbarcika, illetve a Strandröplabdázásért SE képviselői.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik