Strandröplabda: harmadik a magyar női válogatott a Nemzetek Kupáján

Vágólapra másolva!
2024.05.12. 13:48
Villám Lilla Szabó Adriennel harmadik helyen zárt a Nemzetek Kupáján (Fotó: Hunvolley/Fb)
Harmadik helyen zárta a magyar női válogatott a strandröplabda Nemzetek Kupája horvátországi selejtezőjét, miután a bibinjei torna csoportkörben a portugálokat legyőzte, az ukránoktól kikapott, majd a nyolc között a házigazdákon túljutott, az elődöntőben pedig aranyszettben alulmaradt a belgákkal szemben.

A Magyar Röplabdaszövetség weboldalának beszámolójában Gubik János szövetségi kapitány kiemelte, hasznos volt a torna a csapat számára, amely a nemzetközi ranglistán csak a horvátokat előzte meg a selejtező előtt, de Bibinjében bizonyította, hogy más, nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező riválisokat is meg tud verni.

„Mindez köszönhető a jó felkészülésnek, az összeszokottságnak, s annak is, hogy egymás kisegítésével felül tudunk kerekedni ezeken az ellenfeleken, s pariban voltunk a sztárcsapatokkal is” – mondta a szakvezető. A kapitány úgy fogalmazott, a magyarok ott még nem tartanak, hogy a Challenge- és elitversenyeken „pallérozódó” belgákat és ukránokat legyőzzék, de szorongatni már őket is tudják. Hozzátette, a Szabó Adrienn, Villám Lilla és a Honti-Majoros Chiara, Kun Stefánia párossal is elégedett.

A Nemzetek Kupájában a júniusi, lettországi döntő torna győztese szerez majd párizsi olimpiai kvótát.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik