Női röpi BL: játszmalabdákig jutott a legutóbbi döntős ellen a Vasas

Vágólapra másolva!
2023.11.08. 19:08
null
Fotó: vasasvolleyball.hu
A Vasas 3:0-ra kikapott a májusban döntős török Eczacibasi otthonában a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szerdán.

A Vasas kedden kora reggel utazott el Törökországba, ahol ezekben a napokban igazi röplabdás nagyüzem van, ugyanis kedden – ugyanabban a csarnokban, amelyben szerdán az óbudaiaknak volt jelenésük – a török aranyérmes Fenerbahce játszott, míg szerdán a BL-címvédő VakifBank Istanbul is megkezdte szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban.

A kezdésre ennek ellenére is mintegy kétezer néző gyűlt össze a török szövetség központi arénájának számító Burhan Felek Sportcsarnokban, köztük harmincfős magyar tábor.

A hazaiaknál Ferhat Akbas vezetőedző minden sztárjátékosát, így az egyaránt kétszeres világbajnok szerb Jovana Stevnovicot és Tijana Boskovicot is kezdette. A harmadik BL-főtáblás idényét kezdő Vasas az első szett elején remekül tartotta a lépést ellenfelével, mert keveset rontott és pontosan röplabdázott. Amikor a török csapat hibára kényszerítette a Vasas játékosait, ellépett, de a magyar bajnok nem adta fel és ászokkal, valamint remek blokkokkal fordított, ám hiába volt három szettlabdája is, nem tudott velük élni.

A második játszma elején is tartotta a lépést nagynevű riválisával a Vasas, de Boskovic egymást követő ászai láthatóan megzavarták a magyar csapat játékosait, akik ezt követően sok hibával és rendkívül pontatlanul röplabdáztak. Az Eczacibasi folyamatosan növelte előnyét, és bár a hajrá előtt a hazaiaknak is lankadt némileg a figyelmük, a végjátékban ezúttal kevésbé kellett izgulniuk, mint egy szettel korábban.

A harmadik etapban is próbálta tartani a lépést a budapesti csapat az előző idény ezüstérmesével, de az Eczacibasi ekkor rendkívül változatosan szervezte támadójátékát, és tíz ponttal elhúzott. A Vasas nem adta fel, egy ötpontos sorozattal közelebb zárkózott, de végül 94 perc alatt kikapott.

A mezőny legjobbja a 22 pontos Boskovic volt, a magyaroktól az amerikai Taylor Bannister 12 pontot szerzett.

A magyar bajnok jövő szerdán az Érd Arénában az olasz Scandicci ellen folytatja szereplését a BL-ben.

RÖPLABDA
Női Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló
Eczacibasi Dynavit Istanbul (török)
–Vasas Óbuda 3:0 (25, 21, 17)
Isztambul, Burhan Felek Sportcsarnok 2875 néző. V.: Jankovic (szerb), Maroszek (lengyel).
ECZACIBASI: Voronkova 2, Jack-Kisal 5, Aydemir Akyol, Gray 8, Stevanovic 7, Boskovic 23. Csere: Özel, Şebnem Akoz (liberók), Baladin 8, Sahin 1, Erkek 2. Vezetőedző: Ferhat Akbas
VASAS: Fricova 9, Gyimes-Capet 9, Bannister 12, Sillah 3, Abdulazimova 5, Gülübay 1. Csere: Juhár (liberó), Török 4, Papp, Erőss, Tóth S. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
– Egyáltalán nem vagyok boldog az eredménnyel, mert az első szettet le kellett volna zárnunk, de nem tudtuk megfelelően kontrollálni az érzelmeinket. Remélem, ez jó lecke volt a jövőre nézve, mert azt ma is megmutattuk, hogy ezeknek a csapatoknak is tudunk nehézséget okozni. A második szettet Boskovic egy személyben eldöntötte a nyitásaival, de a küzdőszellemre büszke vagyok, mert a harmadik felvonásban tízpontos hátrányban sem adtuk fel. Erre kell építenünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik