Röplabda: üres maradt a fotel – két meccs között Kotsis Attilánéra emlékezett a TFSE

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2023.10.08. 07:36
null
Többek között Kotsis Attiláné kedvenc játékosa, Radó Lucia helyezett el virágot a legenda foteljén (Fotó: Borhi Mihály)
A röplabdaidény rajtján, a női és a férficsapat találkozója között emlékezett meg a TFSE a 95 évesen augusztusban elhunyt edzőóriásról, Kotsis Attilánéról, aki zöld foteljében ülve rendszeresen a helyszínen követte a csapat mérkőzéseit.

 

A magyar röplabdázás nagyasszonyát, az 1970–80-as évek sikereinek letéteményesét, Kotsis Attilánét szeptember 22-én búcsúztatták az Óbudai temetőben. A 95 évesen elhunyt néhai női szövetségi kapitányról a TFSE is szeretett volna megemlékezni, és jó alkalmat talált rá a bajnoki idény nyitányán, szombaton.

A délután négy órakor kezdődő TFSE–BVSC NB I-es női találkozóról nem hiányozhatott a zöld fotel sem, amelyben ülve Kotsisné rendszeresen követte a csapat mérkőzéseit. Furcsa volt üresen látni, mégis mindenki érezte, hogy lelki szemeivel figyelve most is kipécézi a hibákat, vagy éppen dicséri a jó megoldásokat – mert ahogy Füzesi Péter, a TFSE-mérkőzések elhivatott kommentátora mondta jó két hete a temető ravatalozójában: ezentúl is mindig ott lesz a csapattal Gabi néni, aki 2009-ben 81 évesen a kispadra ülve juttatta fel veretlenül az NB I-be a TFSE-t.

Szombaton 3:1-es sikernek örülhetett volna a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A találkozó után a pályára vitték a híres zöld fotelt, amelyre többek között a két együttes csapatkapitánya, a legendás tréner fia, Havasi László vagy a hajdani „nagy” válogatott több jelenlévő tagja nevében Gabi néni kedvenc játékosa, Radó Lucia helyezett virágot – no és ott pihent egy melegítő is „Legenda” felirattal. Kotsis Attilánéra emlékezve Márton Ervin szakosztályvezető szólt a megjelentekhez.

A bensőséges megemlékezést követően a TFSE férfiegyüttese csapott össze a Kazincbarcikával, és 3:0-s vereséget szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik