Strandröplabda ob: trónfosztás a férfi döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 21:54
null
Lakatos Enikő és Lutter Eszter állhatott a dobogó legmagasabb fokára a hölgyeknél (Fotó: Havran Zoltán)
A strandröplabda országos bajnokság margitszigeti fináléjában Lakatos Enikő és Lutter Eszter két játszmában, Kaszap Tamás és Nacsa Gábor pedig nagy csatában, három szettben diadalmaskodott a legutóbbi két év bajnokai ellen.

Az éremcsatákban aztán először a férfi bronzmeccset játszották le, s Leiszt Máté és Soós Izsák ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: mind a négy idei mestertornán harmadikak lettek, s most sem adták alább, három játszmában legyőzték Maksa Zoltánt és Takács Gergelyt.

A hölgyeknél ugyancsak három játszmára került sor, s végül némi meglepetésre Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina állhatott a dobogó harmadik fokára, míg a nagy esélyes Ancsin Kittinek és Józsa Zsuzsannának be kellett érnie a negyedik hellyel.

A hölgyek döntőjében aztán a talán eddigi legjobb napjukat kifogó Lakatos Enikő és Lutter Eszter két viszonylag szoros játszmában diadalmaskodott a Szombathelyi ikrek ellen (19, 17).

A férfiak döntőjének első játszmájában szinte állva hagyta ellenfelét Kaszap Tamás és Nacsa Gábor, akik már 11 ponttal is vezettek dr. Horváth Balázs és Vocskó Máté ellen, végül 21:11-re hozták a szettet. A másodikban azonban nagy csatában Horváthék visszavágtak (18), így jöhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. Itt gyorsan előnybe kerültek Nacsáék, s végül 15:10-re nyerték a szettet, a meccset és ezzel a bajnoki címet az előző két év aranyérmesei ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik