Rio 2016: a magát furcsa mód megadó teniszező kihagyja az olimpiát

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 11:30
Világranglistás helyezése ellenére nem indul a riói olimpia férfi tenisztornáján az ausztrál Bernard Tomic és a spanyol Feliciano López.

Az ATP-rangsorban 22. Tomic a sűrű versenynaptárral és személyes okokkal magyarázta távolmaradását, hozzátéve, hogy inkább egy mexikói tornán indul az ötkarikás játékok alatt. A válogatottbeli szereplése eleve kérdéses volt, mivel nemrég a madridi versenyen Fabio Fognini meccslabdájánál az ütő nyelével akarta fogadni a szervát. Utána közölte, hogy nem érdekelte a dolog, mert 23 évesen már milliókat keresett.mivel nemrég a madridi versenyen Fabio Fognini meccslabdájánál az ütő nyelével akarta fogadni a szervát. Utána közölte, hogy nem érdekelte a dolog, mert 23 évesen már milliókat keresett.

Az ausztrál szövetség döbbenetesnek nevezte Tomic viselkedését, aki az ország legmagasabban jegyzett férfi teniszezője.

„Ez az ő döntése, mi senkire sem akarjuk ráerőltetni az olimpiai részvételt” – közölte Kitty Chiller csapatvezető.

A világranglistán egy hellyel Tomic mögött álló López azzal indokolta döntését, hogy a nyári észak-amerikai tornákra akar felkészülni. A 34 éves játékos 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban is helyezetlenül zárt az ötkarikás játékokon.

„Remélem, fiatalabb honfitársaim élnek a lehetőséggel, hogy átéljék az olimpia felejthetetlen élményét” – jelentette ki López.

Teniszben a világranglista június 6-i állása szerint 56 játékos szerez kvótát, egy országból egyesben maximum négy-négy versenyző indulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik