Rio 2016: „Kaptam egy pontot” - ezt mondta Lőrincz ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.15. 23:26
null
Denis Kudla (pirosban) nem igazán hitt az éremszerzésben (Fotó: Szabó Miklós)
A német Denis Kudla lett az egyik bronzérmes a riói olimpia 85 kilogrammos kötöttfogású birkózóversenyében, miután a 3. helyért vívott mérkőzésen finoman fogalmazva is érdekes körülmények között győztesnek hirdették ki Lőrincz Viktorral szemben. A német sportoló maga is hitetlenkedve nyilatkozott a vegyes zónában.


„Csak huszonegy éves vagyok, ez az első olimpiám, fiatal vagyok még birkózónak. Úgy jöttem ide, hogy érmet akarok szerezni, de igazából nem nagyon hittem benne. Leírhatatlan ez az érzés. Mindig is az olimpiáról álmodtam, arról, hogy besétálok az arénába, azóta, hogy hat-hét évesen néztem a játékokat. Tizenöt évig azért dolgoztam, hogy ez valóra váljon” – kezdte nyilatkozatát Kudla a vegyes zónában.

„Meccsről meccsre haladtam, nehéz volt a sorsolásom. A vigaszágon húsz perccel az iráni elleni mérkőzés után jött Lőrincz Viktor, a magyar birkózónak viszont két vagy három órája volt pihenni. Mentálisan és fizikailag egyaránt kifacsart. Teljesen kikészültem. Harminc másodperccel a vége előtt kaptam egy pontot, és onnan elkezdtem visszaszámolni a másodperceket. Szerencsére sikerült megőriznem a koncentrációmat.”

Lőrincz Viktor úgy nyilatkozott, hogy nem szeretné a bírókra fogni a vereséget, de kivették az érmet a zsebéből. A Magyar Birkózószövetség hivatalos Facebook-oldalán „megveretésnek” minősítették a történteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik