Herczig Norbert győzött a Veszprém-ralin

Vágólapra másolva!
2011.07.10. 17:07
null
Herczig bizonyult a legjobbnak a rendkívüli melegben (Fotó: Skoda Rally Team Hungária)
Herczig Norbert nyerte meg vasárnap a Veszprém-ralit, a hatfutamos országos bajnokság negyedik versenyét.

A kétnapos viadalon Herczig mögött Kazár Miklós lett a második, a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János pedig a harmadik. A bajnoki címvédő és a pontversenyben éllovas Aschenbrenner György műszaki okok miatt már a szombati első gyorsaságin kiesett.

Herczig már az első nap után is vezetett, és hiába reménykedtek szombat este riválisai – Kazár Miklós és ifj. Tóth János – abban, hogy a vasárnap az ő napjuk lesz, az éllovas előnye nem fogyott el.

Reggel Szentkirályszabadján Herczig minimális mértékben növelni tudta az előnyét, míg Kazár tíz másodpercre csökkentette hátrányát a második helyet birtokló ifj. Tóthtal szemben. Spitzmüller Csaba a második vasárnapi szakaszon befejezte a ralit, miután az út mellett végezte, a szakaszon az élcsoport tagjait csak tizedek választották el egymástól – sem ifj. Tóth nem tudott közelebb kerülni Herczighez, sem Kazár Tóthhoz.

Vigántpetenden sem változott a helyzet – Elek gyorsaságit nyert, míg a dobogón állók nagyon közel voltak egymáshoz –, majd a második szentkirályszabadjai gyorsaságin Kazárék csökkenteni tudták hátrányukat ifj. Tóthékkal szemben, a saját bevallása szerint az autóra is vigyázó Herczig három szakasszal a vége előtt pedig 13 másodperccel vezetett. A kislődi gyorsaságin ifj. Tóth előnye elfogyott, át kellett adnia a második helyet a négy másodpercet ráverő Kazárnak, Herczigék kevéssel növelték az előnyüket.

Herczig az utolsó gyorsasági előtt még mindig több mint 10 másodperccel vezetett, és nem is követett el hibát, az autó pedig „nem esett ki alóla": megtartotta vezető helyét, megnyerve a pokoli hőségben megrendezett ob-futamot.

„Amit a sors a múltkor elvett, azt úgy látszik, most visszaadta, bár a záró szakaszon még volt egy kis izgalom, ugyanis defektet kaptunk. Ám így is megtartottunk valamicskét az előnyünkből" – mondta Herczig

RALI-OB
VESZPRÉM-RALI, AZ OB 4. FUTAMA
1. Herczig Norbert, Benics Kálmán (Skoda Fabia S2000) 1:24:07.1 óra
2. Kazár Miklós, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer Evo IX.) 3.5 mp hátrány
3. ifj.Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) 23.6 mp h.

Az ob állása (nem hivatalos): 1. Kazár Miklós, Percze Nándor 53 pont, 2. Aschenbrenner, Pikó (Asi Rallye Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 50, 3 Herczig, Benics 45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik