Chris Atkinson volt a leggyorsabb a Finn-rali nyitószakaszán

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 20:40
Az 57. Finn-rali a ma esti, 2,5 kilométer hosszú Killeri szuperspeciálissal vette kezdetét. A leggyorsabban a Subaru ausztrál pilótájának, Chris Atkinsonnak sikerült teljesíteni a sprintszakaszt. Marcus Grönholm két, Sébastien Loeb három tizedmásodperccel maradt el Petter Solberg csapattársától.

A mai bemelegítő edzést a hazai, kétszeres világbajnok Marcus Grönholm nyerte Petter Solberg előtt. A finn pilóta ezúttal már a 2007-es fejlesztésű Ford Focus WRC-vel versenyezhetett.

Sébastien Loeb elmondása szerint bár hosszúnak találta a nyári szünetet, hamar sikerült felvennie a ritmust. A regnáló vb-győztes mindent szeretne megtenni, hogy legyőzze Grönholmot Finnországban.

A francia versenyzőnek azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen az elmúlt hét évben hatszor Grönholm aratott itt győzelmet.

Ha sikerülne egy hetedik diadalt is szereznie, akkor új rekordot állítana fel, ugyanis ennyiszer még soha senki nem tudta ugyanazt a viadalt megnyerni. A korábbi rekord a francia Didier Auriol nevéhez fűződik, aki hazájában hatszor győzött 1988 és 1995 között.

A ma esti szuperspeciális az versenyben várható csatákról még nem árult el sokat, a szakasz célja a nézők szórakoztatása volt. A futam holnap tíz gyorsaságival folytatódik.

HARANGI LÁSZLÓ
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik