Felkészülés: gól a kezdőkörből! 50 méteres bomba a Juve meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.23. 13:07
null
Carlos Blanco még csak 20 éves, de máris megszerezte pályafutása egyik legszebb gólját (Fotó: AFP)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus a Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési torna keretein belül 1–1-es döntetlent játszott a Melbourne Victory csapatával. A „zebrák” az 58. percben csodálatos góllal szerezték meg a vezetést, a 20 esztendős Carlos Blanco a kezdőkörből ívelt a kapuba, ám a hazaiak a hajrában egyenlítettek. A tizenegyespárbajt 4–3-ra az ausztrálok nyerték meg.

Az Európa-bajnokságot megjáró labdarúgói nélkül, sok fiatal játékossal felálló Juventus felejthető meccset játszott a Melbourne Victory együttesével, de Carlos Blanco góljáért megérte megnézni a mérkőzést. Az első félidőben mindkét csapat előtt egy-egy nagyobb helyzet adódott, ám gól nem született.

Az 58. percben aztán a 20 esztendős spanyol középpályás, Carlos Blanco a felezővonalnál labdát kapott, felismerte, hogy a hazaiak kapusa a tizenhatoson helyezkedik, és a kezdőkörből átívelte felette a labdát. Zseniális meglátás és kivitelezés volt (0–1).



A csodagól azonban nem ért győzelmet, az ausztrálok a mérkőzés hajrájában Jai Ingham lövésével egyenlítettek (1–1).

Mivel a Nemzetközi Bajnokok Kupája (International Champions Cup) elnevezésű felkészülési torna keretein belül rendezendő meccseken nem születhet döntetlen, tizenegyespárbaj következett, amelyet a Melbourne Victory nyert meg 4–3-ra, a Juvéból Roman Macek és Stefano Padovan hibázott.

A 11-espárbaj

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MELBOURNE VICTORY (ausztrál)–JUVENTUS 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel 4–3
Melbourne Cricket Ground.
JUVENTUS:
Neto (Audero, 65.) – Rugani (Coccolo, a szünetben), Marrone, Severin (C. Blanco, a szünetben) – Lirola, Lemina (Macek, a szünetben), Hernanes (Vitale, a szünetben), K. Asamoah (Kasztanosz, a szünetben), Alex Sandro (Parodi, a szünetben) – Cerri (Rosseti, a szünetben), Dybala (Padovan, a szünetben).
Gólszerző: Ingham (83.), ill. C. Blanco (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik