Tuningolás helyett „szuningolás”, nem költekezhet az Inter

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 16:34
null
Akkor beszéljük meg... (Fotó: AFP)
Labdarúgó Európa-bajnokság ide, közelgő olimpia oda, a tomboló nyár és a nyári nyitás utáni tombolás amoda, a futball szerelmesei ezen a nyáron is bújják a híreket, alig várják már, kedvenc csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Az angolok után most is az olaszokkal folytatjuk, tartsanak velünk!

„Minden jótett elveszi méltó büntetését” – írta Szerb Antal a Pendragon legendában, az INTERNAZIONALE pedig annyi hiábavaló idény és százmillió eurók elégetése után újra első lett a Serie A-ban, majd keserű szájízzel ünnepelt. Mondhatjuk úgy is, a milánóiak alámerültek, kiböjtölték a Juventus nagy korszakát, majd Antonio Conte és csapata az első adandó alkalommal lecsapott a megremegő lábú bajnokra – aztán a világgazdasági válságba beleremegő kínai többségi tulajdonos rezgette meg alaposan a klubot.

Elsőként, példát mutatva mindenkinek, maga a kapitány távozott. Conte nagyon mérges lett, miután tavasszal megtudta, hogy főnökei 15-20 százalékkal szeretnék csökkenteni a fizetését neki is és játékosainak is, a nyári átigazolási idényt százmillió eurós nyereséggel kell zárniuk.

Csalódottsága, mit több, dühe tökéletesen érthető, gúnyolódhatnak most rajta a kritikusai, hiszen anno játékosként fillérekért dolgozott a Leccénél és a Juventusnál, majd kabátgombokért vezette az Atalantát, a Juventust és főleg a Chelsea-t, ahol kiszúrták a szemét rongyos 40 millió euróval, az olasz válogatottnál nyilván önkéntesként dolgozott, így hát nem vállalta a fizetéscsökkentést – vagy, és ezt már mi magunk mondjuk, olyan jövőképet vázolt fel neki a tulajdonos, amellyel Conte nem tudott és nem akart azonosulni, amelyhez nem adta a nevét a „maradék” évi 16 millió eurós fizetésért sem.

Nem véletlen a lemondás, sietett már akkor a megfejtéssel az olasz sajtó, hiszen az Inter 500 millió eurós adósságot görget maga előtt (vagy lassan már maga fölött), a fő tulajdonost, a kínai Szuningot pedig az állami segítség sem húzta ki a slamasztikából. De hát éppen a Juventus mutatta meg, a legvastagabb gyökerű és törzsű fák sem nőnek az égig...

Az évi bruttó húszmillió eurós (ez nettóban 13 millió a The Guardian szerint) alapfizetéshez képest kész csoda, hogy Conte a lemondása után potom 6.5 eurós „kompenzációt” kapott, mert ugyebár vagy tud szerződést kötni az ember, vagy nem.

Az Inter megmutatta már, százmillió eurókat percek alatt bele lehet górni a Mercatóba: 2016-ban jó 250 millióért sikerült megszerezni a Joao Mário, Gabriel Barbosa, Antonio Candreva, Sztevan Jovetics, Miranda, Cristian Ansaldi, Éder, Gianluca Caprari, Dodo sort; előtte százmilliónál is többért a Geoffrey Kondogbia, Ivan Perisic, Xherdan Shaqiri, Jeison Murillo, Felipe Melo, Vincenzo Tommasone, Davide Santon, Adem Ljajics, Martín Montoya kilencest.

A 2017-ben vett Dalberten elbuktak 25 millió eurót, nem sokkal kevesebbért vették Matías Vecinót, ugyanakkor nagy, ámbátor méregdrága fogás volt a milanos Skriniar, Alessandro Bastoni kettős, és ingyen érkezett kölcsönbe a Joao Cancelo, Rafinha duó. Egy idénnyel később, amit elbuktak Radja Nainggolanon és Sime Vrsaljkón, azt bőven behozták a Lautaro Martínez, Matteo Politano, Stefan de Vrij trión.

Conte 2019 nyarától belecsapott a nullás lisztbe, negyedmilliárd euróért alaposan átalakította a keretet, de igazolt egy Ionut Radu/Gabriel Brazao – Cristiano Biraghi, Diego Godín/Lucien Agoume, Ashley Young – Stefano Sensi – Matteo Politano/Alexis Sánchez, Nicolo Barella, Christian Eriksen, Valentino Lazaro/Victor Moses – Romelu Lukaku, Eddie Salcedo csapatot, és második lett a bajnokságban és az Európa-ligában is.

A Bajnokok Ligájában sem villogtak, így 2020 zavaros nyarán az Inter megvette végleg Barellát és Sensit, 41 millióért Asraf Hakimit, sokmilliós aláírási pénzért jött Alekszandar Kolarov, Arturo Vidal és végleg Alexis Sánchez, kölcsönbe Matteo Darmian, a minap érvényesített 2.5 milliós opcióval. A BL-ben csúfosan leszerepeltek, a csoportjukban az utolsó helyen végeztek, a hazai kupában most sem jutottak el a fináléba, de hazavihették végre a scudettót, azaz megnyerték a Serie A-t.

Conte utóda egy egykori csatár, Simone Inzaghi lett (az olasz sajtó már Conte lemondásakor őt emlegette fő esélyesként az Inter-kispadra), az új kihívásokra ő készíti fel a gárdát.

Nézzük, kikkel! A balhátvédposztra két meglepő interes kiszemeltről számolt be a talján sajtó: az egyik a Manchester City Benjamin Mendyje, a másik a Liverpool Konsztantinosz Cimikasza. Egyikük sem alaptag a csapatában, ezért is lenne könnyű megmozdítani őket. A barcelonai Jordi Albát is, aki ugyan nem fiatal, de roppant hasznosan futballozik még ma is, az ESPN szerint a spanyolok cserébe Alessandro Bastonit kérik, ez nem nagy üzlet lenne olasz szempontból. Talán ha hozzácsapnák Miralem Pjanicot, a Barca nagy tévedését?

 


 

A védelem másik oldalára is Angliából érkezhet új ember: kiszemelt az arsenalos Héctor Bellerín, de az Európa-bajnokságon befutó holland Denzel Dumfries ügynöke, egy bizonyos Mino Raiola bejelentkezett Milánóban, hogy neki is lenne egy kiszemeltje a PSG által üldözött Asraf Hakimi pótlására, akiért 70 millió eurót kér az Inter (a Chelsea legjobb ajánlata holmi 60 millió euró volt). A legolcsóbb megoldás a Chelsea sérülékeny és a londoni kezdőségtől igen messze kerülő olasz védője, a sokoldalú Davide Zappacosta. A La Gazzetta dello Sport szerint az Inter tízmillió eurót szán Hakimi helyettesítésére, ez éppen elég lesz Zappacostára. Dumfriesért 25 milliót kér a PSV, plusz a Raiolának járó csilliárdok (az olasz lap szerint a milánóiak kölcsönkérték elsőre a védőt, de a hollandok erre nemet mondtak).

Érdekes, hogy a római Il Messaggero pár hete bejelentette, hogy az Inter és a Lazio megegyezett Manuel Lazzari áráról (22+4 millió euró), de azután elakadt valahol az ügy. Az Udinese 20 millió eurót kér az argentin Nahuel Molináért, de az Intertől hiába, lásd a fentieket.

Az Inter olasz U21-es válogatott reménysége, Lorenzo Pirola kölcsönbe kerülhet a Parmához, a Veneziához vagy a Sassuolóhoz, Federico Dimarcót a Roma vinné az Eb-n lesérülő Leonardo Spinazzola helyére, tízmillió euróért. Inzaghi mester a hírek szerint komolyan számol a már évekkel ezelőtt megszerzett csodagyerekkel, a belga Zinho Vanheusdennel, aki kinőtte magát a Liege-ben, a felnőttválogatottba is bekerült. Őt ugyan 11.74 millió euróért eladták, de visszavásárlási opcióval, érkezése megerősíti a fenti, bastonis pletykákat.

Háromszor ennyi eshet be Marcelo Brozovicért a Barcelonától vagy a Manchester Unitedtől (az ő szerződése egy év múlva lejár, és érdekes módon felvetődött a manchesteri Alex Telles neve az Internél), a Benfica 7.5 milliót adna Joao Márióért, akit az Inter anno 43 millióért vett a Sporting CP-től, és most a bajnoki cím miatt még egymilliót kellett átutalnia. Öt évre írhat most alá új csapatához a középpályás, visszautasítva a Nice, a Villarreal és a Besiktas ajánlatát is. Nem jött be Radja Nainggolan leigazolása sem, eddig legalább 50 millió eurót bukott rajta a klub, és most csak úgy távozna a Cagliarihoz, ha több millió eurós kártérítést kap az Intertől, mivel új fizetése sokkal kisebb lesz, mint a mostani... Ő 41 mérkőzésen szerepelt az Interben, Joao Mário 69-en, utóbbi esetében gigászi lehet a bukás, ha a Sporting CP érvényesíti az eladáskori opciót, hogy ha a középpályást egy másik portugál klubnak adja el az Inter, akkor 30 milliót fizet büntetésként. Az ügyön jelenleg a Benfica jogászcsapata dolgozik nagy erőkkel...

Magas fizetése miatt nem egyszerű új kenyéradót találni a román kapusnak, Ionut Radunak, pedig már a helyettesét is kinézték a parmai Luigi Sepe személyében – de olvastunk az ajaxos André Onanáról is... Radu egyébként évi egymillió euró fölötti fizetést visz haza (1.8 millió euró bruttóban, ez túl sok a kérőnek, a Real Sociedadnak), Nainggolan évi négymilliót kap nettóban, Joao Mário ötöt (ennek zömét akkor is az Inter állta, amikor kölcsönben játszottak); Christian Eriksen, Romelu Lukaku, Alexis Sánchez és Arturo Vidal tízmillió fölött keres.

Nem véletlen, hogy az igazgató, Beppe Marotta első számú feladata a nyárra, hogy alaposan faragjon a bérekből, lásd még Antonio Conte esetét. Az is tény, hogy a 302 millió eurós bevételből 198 millió ment el a fizetésekre...

A 22 éves olasz ék, Andrea Pinamonti hajlandó sokkal kevesebbet keresni, mint a mostani éves 2.2 millió eurója, nettóban, csak játszhasson valahol (öt Serie A-s kérője van, aki kölcsönbe vinné, a Cagliari végleg megvenné, vagy elcserélné Nahitan Nándezre). Helyét a keretben a sassuolós Giacomo Raspadori töltheti be, ha engednek a kétszeres válogatott ék húszmilliós kikiáltási árából (a felébe talán beszámolnák a fiatal milánói csatárt, Sebastiano Espositót). De nem lenne olcsóbb a Napoli kezdőjétől messze kerülő Andrea Petagna sem, neki 26 éves korára az Inter lenne egyébként a 11. csapata. Az ügynökével már találkoztak a milánói illetékesek, a Nápoly olasz hírek szerint pénz helyett Luciano Spalletti mester két régi ismerősét, Matias Vecinót vagy Roberto Gagliardit kéri cserébe.

Nem haladnak a hosszabbítási tárgyalások az Atalanta és Matteo Pessina között, talán ezért is dobta be pár ravasz illetékes az Inter érdeklődését, de ezt a transzfert nehéz lesz nyélbe ütni, ugyanis Pessina következő vételárának a fele a Milané. El tudjuk képzelni, hogy a jó öreg olasz szokás szerint jön majd Pessina fillérekért, vele meg csomagban három-négy teljesen ismeretlen ifista csillagászati árra felértékelve. Az Inter speciel így kótyavetyélte el nem is olyan régen Nicolo Zaniolót a Nainggolan-transzfer oldalvizén...

Pessinát egyébként Andrea Conti eladása után szerezte meg az Atalanta 1.78 milliós könyvi értéken, és csak addig él az 50 százalékos milanos opció, ameddig százszor pályára nem lép az Atalantában a középpályás – ekkor a Milan kap kétmillió, más források szerint hárommillió eurót. Sokkal egyszerűbb lenne, ha simán megvenné őt a Milan féláron. Pessina Bergamóban csak 59 mérkőzésnél jár, a szerződése jövőre lejár.

Az olasz futballban semmin sem lehet csodálkozni, a fent említett Pinamontit tavaly szeptember elsején eladta az Inter 19.5 millióért a Genoának, hogy egy hét nap múlva visszavegye... 8 millióért! Ezen az opciós üzleten sokat nyert az Inter, de természetesen ez csak csöpp a költségvetés tengerében. Szinte ugyanennyit kap a klub Eriksen biztosításából, ez ugyebár nem fedezi a dán teljes bérét, de az ő esetében ez csak egy mellékszál, a lényeg, hogy él.


Ami biztos: a városi riválistól sikerült elhappolni a középen és a széleken is bevethető középpályást, Hakan Calhanoglut, aki beérte évi ötmillió eurós nettó bérrel (ez bruttóban majdnem a duplája, és első idényében ráadásul csak 4.5 millió euró jár neki) és egymilliós bónuszokkal. A szakértők szerint a török lesz Inzaghi kedvenc 3–5–2-es felállásában az új Luis Alberto, ha már a régi Rómában maradt. Andrea Ranocchia és Danilo D'Ambrosio hosszabbított, Hakimi átesett az orvosi vizsgálatokon Párizsban, és közben kiderült, a 60 milliós „alapár” mellé az Inter kikötött egy könnyen teljesíthető 8 milliós bónuszt, valamint egy nehezebben elérhető jutalmat (sejtésünk szerint ez egy Bajnokok Ligája-szereplés, illetve egy BL-aranyérem lehet).

Dalbertet 6-7 millióért már eladnák a CSZKA Moszkvának, Lazarót csak kölcsönbe vinné a Newcastle United, Pinamontiért húszmillió eurót szeretnének, és a nagy Mino Raiolát bízták meg az ügy lebonyolításával, tehát biztosan röpködni fognak a milliók (az ügynök zsebébe).

„Hakimi eladása fontos a klubnak, levegőhöz jutottunk – ismerte el az Inter igazgatója, Beppe Marotta. – Lautaro Martínez? Őt meg akarjuk tartani. Amíg a játékos maga nem kéri, hogy távozhasson, addig én optimista vagyok, hogy a következő szezonban is a kulcsemberünk lesz.”

Egyszóval nyitva az aranykalitka kapuja...

A legújabb hírek szerint Lautaro Martínez nem akar hosszabbítani az Interrel, de csak jövőre adnák el, utóda legkésőbb akkor a Sassuolo fent említett támadója, Raspadori lehet, akiért a legújabb interes ajánlat egy komplett cserecsomag, abban Lorenzo Pirola, Sebastiano Esposito és Martín Satriano vagy Cesare Casadei játékjoga. Alexis Sánchez viszonthosszabbítana, nettó hétmillió euró helyett ötmilliónál is kevesebbel beérné, cserébe egy évvel hosszabb távra, 2024-ig írna alá. Picivel többet ajánlanának a hosszabbításért Brozovicnak a mostani 3.5 milliós bér helyett.


Pirolát
vinné az Eintracht Frankfurt, de Ivan Perisiccsel együtt, önmagában a Venezia, Bastonit a Manchester City, a francia szűrőt, Lucien Agoume-ot a Bayern München szemelte ki magának, L. Martínez legújabb kérője az Atlético Madrid, Sensit a Fiorentina, Dimarcót és Radut a Hellas Verona, a támadó Darian Malest az FC Basel, Arturo Vidalt a CF América csábítgatja.

Meglepő kiszemeltekből sincs hiány: Inzaghi szeretné a Laziótól elhozni a 34 éves védőt, Stefan Radut, de Sergi Roberto, a Penarol szélsője, a helyi sajtó szerint egy tízmilliós ajánlatot már meg is érő Facundo Torres, a Fiorentina nagy szakállú kapusa, Bartlomiej Dragowski (a lengyel Disztl Péter), kollégája, Marco Silvestri (Hellas Verona) vagy a most éppen klub nélküli holland balhátvéd, Patrick van Aanholt és a hasonló cipőben járó, a Vélez Sarsfielddel szakító perui középső és bal oldali védő, az olasz állampolgárságot is felmutatóLuis Abram nem magától értetődő választás.

Sőt a nagy Gianluca Di Marzio szerint Kolarov nemsokára újra aláír az Interhez egy évre, a korábbi fizetése feléért. Ne feledkezzünk meg a 38 éves kapusról, a klubhoz 16 év után visszatérő Alex Cordazról, ő az olasz futball szerelmesei mellett a Championship Manager játékosainak lehet ismerős, mint egykori csodagyerek. Ő most a felnőttkeret hetedik kapusa...

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSA, 2021 NYARA

ATALANTA
Érkezett: Juan Musso (Udinese, 20 000 000 euró), Simone Mazzocchi (Südtirol)
Kölcsönből vissza: Roberto Piccoli (Spezia), Federico Mattiello (Spezia), Ebrima Colley (Hellas Verona), Christian Capone (Pescara), Raoul Bellanova (Pescara), Caleb Okoli (SPAL), Arkadiusz Reca (Crotone), Rodrigo Guth (Pescara), Marco Carraro (Frosinone), Jacopo Da Riva (Vicenza), Marco Carnesecchi (Cremonese), Marco Tumminello (SPAL), Nadir Zortea (Cremonese), Luca Valzania (Cremonese), Luca Vido (Pisa), Bryan Cabezas (Emelec), Simone Muratore (Reggiana), Enrico Del Prato (Reggina)
Távozott:
Musa Barrow (Bologna, kölcsön után végleg, 14 500 000 euró), Roger Ibanez (Roma, kölcsön után végleg, 9 000 000 euró), Andreas Cornelius (Parma, kölcsön után végleg, 8 400 000 euró), Nicolas Haas (Empoli, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe: Simone Mazzocchi (Ternana), Caleb Okoli (Cremonese), Luca Vido (Cremonese)
Kölcsönből vissza:
Raoul Bellanova (Bordeaux), Mattia Caldara (Milan)

FC BOLOGNA
Érkezett: Musa Barrow (Atalanta, kölcsön után végleg, 14 500 000), Kevin Bonifazi (SPAL, 6 000 000), Adama Soumaoro (Lille, kölcsön után végleg, 2 500 000), Sydney van Hooijdonk (NAC, ingyen)
Kölcsönből vissza: Orji Okwonkwo (Reggina), Nehuén Paz (Kayserispor), Arturo Calabresi (Cagliari), Stefano Denswil (Bruges), Godfred Donsah (Caykur Rizespor), Gianmarco Cangiano (Ascoli), Gabriele Corbo (Ascoli), Diego Falcinelli (Crvena zvezda), Luis Binks (Montréal), Kingsley Michael (Reggina)
Távozott: Rodrigo Palacio (szerződése lejárt), Danilo (szl.), Angelo da Costa (szl.)
Kölcsönbe: Musa Juwara (Crotone)
Kölcsönből vissza: Edoardo Vergani (Inter), Paolo Farago (Cagliari), Valentin Antov (CSZKA Szófia)

CAGLIARI CALCIO
Érkezett: Razvan Marin (Ajax, kölcsön után végleg, 10 000 000), Gabriele Zappa (Pescara, kölcsön után végleg, 3 500 000)
Kölcsönbe: Kevin Strootman (Marseille)
Kölcsönből vissza: Filip Bradaric (al-Ain), Senna Miangue (Eupen), Damir Ceter (Pescara), Diego Farias (Spezia), Paolo Farago (Bologna), Christian Oliva (Valencia)
Távozott: Kiril Deszpodov (Ludogorec, kölcsön után végleg, 2 000 000), Ragnar Klavan (Paide, ingyen), Kwadwo Asamoah (szl.), Filip Bradaric (al-Ahli Dzsidda)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Cercle Bruges), Matteo Tramoni (Brescia), Guglielmo Vicario (Empoli)
Kölcsönből vissza: Riccardo Sottil (Fiorentina), Radja Nainggolan (Inter), Alfred Duncan (Fiorentina), Arturo Calabresi (Bologna), Daniele Rugani (Juventus)

FC EMPOLI
Érkezett: Riccardo Fiamozzi (Lecce, kölcsönből után végleg, 500 000), Giovanni Crociata (Crotone), Nicolas Haas (Atalanta, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe: Guglielmo Vicario (Cagliari)
Kölcsönből vissza: Antonino La Gumina (Sampdoria), Samuel Mraz (Zaglebie Lubin)
Távozott: Hamed Junior Traore (Sassuolo, kölcsön után végleg, 16 000 000), Antonino La Gumina (Sampdoria, 5 500 000)
Kölcsönből vissza: Nicolo Casale (Hellas Verona), Szymon Zurkowski (Fiorentina), Aleksza Terzics (Fiorentina), Marco Olivieri (Juventus U23), Ryder Matos (Udinese), Giovanni Crociata (Crotone)

AFC FIORENTINA
Érkezett: Nicolás González (VfB Stuttgart, 23 000 000), Igor (SPAL, kölcsön után végleg, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Sottil (Cagliari), Luca Ranieri (SPAL), Petko Hrisztov (Pro Vercelli), Riccardo Saponara (Spezia), Pol Lirola (Marseille), Alfred Duncan (Cagliari), Jusszef Maleh (Venezia), Christian Dalle Mura (Reggina), Marco Benassi (Hellas Verona), Kevin Diks (Aarhus), Szymon Zurkowski (Empoli), Michele Cerofolini (Reggiana), Gabriele Ferrarini (Venezia), Aleksza Terzics (Empoli), Rafik Zekhnini (Lausanne)
Távozott: Alban Lafont (Nantes, kölcsön után végleg, 7 500 000), Federico Ceccherini (Hellas Verona, kölcsön után végleg, 3 000 000), David Hancko (Sparta Praha, kölcsön után végleg, 2 500 000), Maximiliano Olivera (szl.), Valentin Eysseric (szl.), Franck Ribéry (szl.), Borja Valero (visszavonult), Martín Cáceres (szl.). Petko Hrisztov (Spezia, i.), Kevin Diks (Köbenhavn, i.)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Monaco), Kévin Malcuit (Napoli)

GENOA CFC
Érkezett: Alberto Paleari (Cittadella, kölcsön után végleg, 2 000 000), Aleksander Buksa (Wisla Kraków, i.)
Kölcsönből vissza: Lukas Lerager (Köbenhavn), Filip Jagiello (Brescia), Stefano Sturaro (Hellas Verona), Mattia Bani (Parma), Raúl Asencio (SPAL), Vittorio Parigini (Ascoli), Kevin Agudelo (Spezia), Jandrei (Athletico Paranaense), Nicola Dalmonte (Vicenza), Giacomo Calo (Pordenone), Andrea Favilli (Hellas Verona), Pawel Jaroszynski (Pescara)
Távozott: Nicola Dalmonte (Vicenza), Cristián Zapata (szl.), Goran Pandev (szl.)
Kölcsönből vissza: Edoardo Goldaniga (Sassuolo), Mattia Perin (Juventus), Miha Zajc (Fenerbahce), Davide Zappacosta (Chelsea), Luca Pellegrini (Juventus), Gianluca Scamacca (Sassuolo), Kevin Strootman (Marseille), Jérome Onguéné (Salzburg), Marko Pjaca (Juventus)

HELLAS VERONA
Érkezett: Antonín Barák (Udinese, kölcsönből vissza, 6 000 000), Giangiacomo Magnani (Sassuolo, kölcsön után végleg, 4 000 000), Federico Ceccherini (Fiorentina, kölcsön után végleg, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Nicolo Casale (Empoli), Salvatore Bocchetti (Pescara), Antonino Ragusa (Brescia), Mariusz Stepinski (Lecce), Alan Empereur (Palmeiras), Karim Laribi (Reggiana), Samuel Di Carmine (Crotone)
Távozott: Salvatore Bocchetti (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Federico Dimarco (Inter), Ivan Ilics (Manchester City U23), Marco Benassi (Fiorentina), Andrea Favilli (Genoa), Ebrima Colley (Atalanta), Eddie Salcedo (Inter), Ronaldo Vieira (Sampdoria), Stefano Sturaro (Genoa)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Matteo Darmian (Parma, kölcsön után végleg, 2 500 000 euró), Hakan Calhanoglu (Milan, i.), Alex Cordaz (Crotone, i.)
Kölcsönből vissza: Lucien Agoume (Spezia), Darian Males (Basel), Sebastiano Esposito (Venezia), Radja Nainggolan (Cagliari), Joao Mário (Sporting CP), Lorenzo Pirola (Monza), Samuele Mulattieri (Volendam), Dalbert (Rennes), Andreaw Gravillon (Lorient), Eddie Salcedo (Hellas Verona ), Facundo Colidio (St. Truiden), Edoardo Vergani (Bologna), Gabriel Brazao (Oviedo), Valentino Lazaro (Mönchengladbach), Federico Dimarco (Hellas Verona)
Távozott: Matteo Politano (Napoli, 19 000 000 euró), Antonio Candreva (Sampdoria, kölcsön után végleg, 2 500 000), Daniele Padelli (Udinese, i.), Ashley Young (Aston Villa, i.), Rigoberto Rivas (Reggina, kölcsön után végleg), Alekszandar Kolarov (szl.), Asraf Hakimi (PSG, 60 000 000), Joao Mário (Benfica, i.)
Kölcsönbe: Michele Di Gregorio (Monza), Darian Males (Basel), Andreaw Gravillon (Reims), Sebastiano Esposito (Basel)

JUVENTUS
Érkezett: Weston McKennie (Schalke, kölcsön után végleg, 20 500 000)
Kölcsönből vissza: Mattia Perin (Genoa), Luca Pellegrini (Genoa), Hans Nicolussi Caviglia (Parma), Mattia De Sciglio (Lyon), Stefano Gori (Pisa), Daniele Rugani (Cagliari), Marko Pjaca (Genoa)
Távozott: Gianluigi Buffon (Parma, i.), Giorgio Chiellini (szl.)

LAZIO
Érkezett: Dimitrije Kamenovics (Csukaricski, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Pisa), Denis Vavro (Huesca), Bobby Adekanye (Den Haag), Szofian Kijin (Salernitana), Riza Durmisi (Salernitana), Jordan Lukaku (Antwerpen), André Anderson (Salernitana), Jony (Osasuna), Tiago Casasola (Salernitana), Fabio Maistro (Pescara), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Cedric Gondo (Salernitana), Patryk Dziczek(Salernitana)
Távozott: Joseph Marie Minala (szl.), Senad Lulic (szl.), Marco Parolo (szl.), Mateo Musacchio (szl.)
Kölcsönből vissza: Andreas Pereira (Manchester United), Wesley Hoedt (Southampton)

AC MILAN
Érkezett: Fikayo Tomori (Chelsea, kölcsön után végleg, 29 200 000), Mike Maignan (Lille, 13 000 000), Sandro Tonali (Brescia, kölcsön után végleg, 6 900 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Reggina), Mattia Caldara (Atalanta), Marco Brescianini (Virtus Entella ), Frank Tsadjout (Cittadella), Tommaso Pobega (Spezia), Diego Laxalt (Celtic), Andrea Conti (Parma), Lorenzo Colombo (Cremonese)
Távozott: Diego Laxalt (Dinamo Moszkva, 3 500 000), Hakan Calhanoglu (Inter, i.), Mario Mandzukic (szl.), Gianluigi Donnarumma (PSG, i.), Antonio Donnarumma (szl.)
Kölcsönbe: Marco Brescianini (Monza), Frank Tsadjout (Pordenone)
Kölcsönből vissza: Brahim Díaz (Real Madrid), Diogo Dalot (Manchester United), Soualiho Meité (Torino)

NAPOLI
Érkezett: Matteo Politano (Inter, kölcsön után végleg, 19 000 000)
Kölcsön után végleg: Luca Palmiero (Chievo Verona), Adam Unasz (Crotone), Kévin Malcuit (Fiorentina), Sebastiano Luperto (Crotone), Amato Ciciretti (Chievo Verona), Zinédine Machach (Venlo), Gennaro Tutino (Salernitana), Michael Folorunsho (Reggina), Gianluca Gaetano (Cremonese)
Távozott: Elseid Hysaj (szl.), Nikola Makszimovics (szl.)
Kölcsönből vissza: Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

AS ROMA

Érkezett: Roger Ibanez (Atalanta, kölcsön után végleg, 9 000 000), Bryan Reynolds (Dallas, kölcsön után vlgleg, 6 750 000), Ebrima Darboe (Roma U19)
Kölcsönből vissza: Robin Olsen (Everton), Justin Kluivert (Leipzig), Mirko Antonucci (Salernitana), Cengiz Ünder (Leicester City), Alessandro Florenzi (PSG), Alessio Riccardi (Pescara), Zan Celar (Cremonese), William Bianda (Waregem), Steven Nzonzi (Rennes)
Távozott: Bruno Peres (Trabzonspor, i.), Juan Jesus (szl.), Antonio Mirante (szl.), Simone Farelli (szl.)
Kölcsönbe: Pau López (Marseille)

US SALERNITANA 1919
Érkezett: Reda Bultam (Triestina, kölcsön után végleg, 200 000), Michele Cavion (Ascoli, i.)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Livorno), Pawel Jaroszynski (Pescara), Szofian Kijin (Lazio), Riza Durmisi (Lazio), Mamadou Coulibaly (Udinese), André Anderson (Lazio), Gennaro Tutino (Napoli), Tiago Casasola (Lazio), Tomasz Kupisz (Bari), Emanuele Cicerelli (Lazio), Cedric Gondo (Lazio), Patryk Dziczek (Lazio)

UC SAMPDORIA
Érkezett: Ernesto Torregrossa (Brescia, kölcsön után végleg, 6 000 000), Antonino La Gumina (Empoli, kölcsön után végleg, 5 500 000), Antonio Candreva (Inter, kölcsön után végleg, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Julian Chabot (Spezia), Fabio Depaoli (Benevento), Federico Bonazzoli (Torino), Ronaldo Vieira (Hellas Verona), Nicola Murru (Torino), Gianluca Caprari (Benevento), Wladimiro Falcone (Cosenza Calcio), Mohamed Bahlouli (Cosenza), Jeison Murillo (Celta Vigo)
Távozott: Antonio Palumbo (kölcsön után végleg, Ternana), Vasco Regini (Reggina, i.), Gastón Ramírez (szl.)
Kölcsönből vissza: Keita Baldé (Monaco), Karlo Letica (Bruges)

SASSUOLO CALCIO
Érkezett: Hamed Junior Traore (Empoli, kölcsön után végleg, 16 000 000), Jeremy Toljan (Dortmund, kölcsön után végleg, 3 500 000), Maxime López (Marseille, kölcsön után végleg, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Marco Sala (SPAL), Nicholas Pierini (Modena), Jens Odgaard (Pescara), Federico Ricci (Monza), Gianluca Scamacca (Genoa), Luca Mazzitelli (Pisa), Leonardo Sernicola (SPAL), Enrico Brignola (Frosinone), Claud Adjapong (Lecce), Davide Frattesi (Monza), Cristian Dell'Orco (Spezia), Riccardo Marchizza (Spezia), Marco Pinato (Cremonese), Alessandro Russo (Virtus Entella), Edoardo Goldaniga (Genoa)
Távozott: Marlon Barbosa (Sahtar Doneck, 12 000 000), Federico Di Francesco (SPAL, kölcsön után végleg, 4 500 000), Giangiacomo Magnani (Hellas Verona, kölcsön után végleg, 4 000 000), Luca Mazzitelli (Monza, 2 000 000), Luca Ravanelli (Cremonese, kölcsön után végleg), Federico Ricci (Reggina)

SPEZIA CALCIO
Érkezett: Léo Sena (Atlético Mineiro, kölcsön után végleg, 2 000 000), Daniele Verde (AEK Athén, kölcsön után végleg, 600 000), Petko Hrisztov (Fiorentina, i.)
Kölcsönből vissza: Theophilus Awua (Pro Vercelli), Sveinn Aron Gudjohnsen (Odense)
Távozott: Matteo Ricci (szl.), Claudio Terzi (szl.)
Kölcsönből vissza: Riccardo Marchizza (Sassuolo), Cristian Dell'Orco (Sassuolo), Roberto Piccoli (Atalanta Bergamo), Federico Mattiello (Atalanta), Kevin Agudelo (Genoa), Nahuel Estévez (Estudiantes), Diego Farias (Cagliari), Tommaso Pobega (Milan), Lucien Agoume (Inter), Julian Chabot (Sampdoria), Riccardo Saponara (Fiorentina)

TORINO FC
Érkezett: Etrit Berisha (SPAL), Magnus Warming (Lyngby, 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Jacopo Segre (SPAL), Simone Edera (Reggina), Soualiho Meité (Milan), Vincenzo Millico (Frosinone), Koffi Djidji (Crotone), Iago Falque (Benevento), Vitalie Damascan (Waalwijk), Ola Aina (Fulham)
Távozott: Lucas Boyé (Elche, kölcsön után végleg, 2 000 000), Nicolas N'Koulou (szl.), Samir Ujkani (szl.), Vitalie Damascan (Sepsi, i.)
Kölcsönből vissza: Nicola Murru (Sampdoria), Federico Bonazzoli (Sampdoria), Amer Gojak (Dinamo Zagreb)

UDINESE CALCIO
Érkezett: Daniele Padelli (Inter, i.)
Kölcsönből vissza: Nicholas Opoku (Amiens), Antonín Barák (Hellas Verona), Svante Ingelsson (Paderborn), Riad Bajic (Ascoli), Ryder Matos (Empoli), Lukasz Teodorczyk (Charleroi), Felipe Vizeu (Ceará), Cristo (Mirandés), Mamadou Coulibaly (Salernitana)
Távozott: Juan Musso (Atalanta, 20 000 000), Antonín Barak (Hellas Verona, 6 000 000), Svante Ingelsson (Hansa Rostock), Sebastian Prödl (szl.), Rodrigo de Paul (Atlético Madrid, 35 000 000)
Kölcsönből vissza: Thomas Ouwejan (AZ), Kevin Bonifazi (SPAL), Jayden Braaf (Manchester City U23)

VENEZIA FC
Érkezett: David Schnegg (LASK, 250 000), Daan Heymans (Waasland-Beveren, i.), Dor Perec (Maccabi Tel Aviv, i.)
Kölcsönbe: Tyronne Ebuehi (Benfica B)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Fiorentina), Sebastiano Esposito (Inter), Jusszef Maleh (Fiorentina)

Lezárva kedd délben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik