B. Á.
2020.12.26 09:03 Frissítve: 2020.12.26 09:46

Serie A: „Pirlo maradjon meg edzőnek” – reagált a Napoli elnöke

Mint megírtuk, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) kedden elfogadta a Napoli labdarúgócsapatának fellebbezését, így pótolják a Juventus elleni bajnoki találkozót, illetve a déli csapat visszakapta a büntetésből levont egy pontot. A döntést kisebb bosszúsággal fogadta a torinóiakat irányító Andrea Pirlo, akinek reakcióját nem hagyta szó nélkül Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke.

Aurelio De Laurentiis szerint Andrea Pirlónak az edzői feladataival kellene foglalkoznia (Fotó: AFP)

 

A nápolyi klubot azért marasztalták el korábban, mert a szövetség szerint nem volt jogos az indokuk, hogy október 4-én koronavírusos esetekre hivatkozva nem álltak ki a címvédő Juventus elleni rangadóra. A meccs három pontját 3–0-s gólkülönbséggel a torinóiaknak ítélték.

Olaszországban az európai szövetség (UEFA) koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendjét alkalmazzák, eszerint ki kell állni az adott mérkőzésre, ha egy csapatnak van 13 bevethető játékosa, köztük egy kapus. A találkozó időpontjában ugyan csak két nápolyi futballista küzdött a betegséggel, de az együttes vezetőségének érvelése szerint a helyi hatóságok nem engedték elutazni a gárdát Torinóba.

Az olasz sportági szövetség november 10-én utasította el a Napoli fellebbezését, ugyanakkor a klub nem nyugodott bele a döntésbe, ezért a CONI-hoz fordult, amely a nápolyiaknak adott igazat.

„Nem bánjunk, hogy újra fel kell készülnünk a Napoli elleni mérkőzésre, inkább csalódottak vagyunk, hogy más csapatoknak úgy kellett kiállniuk egy-egy mérkőzésre, hogy sokkal több volt a koronavírus-fertőzött, mint akkor a nápolyiaknál” – szúrt oda egyet a riválisnak Andea Pirlo.

A torinóiak edzőjének nyilatkozata finoman fogalmazva sem nyerte el Aurelio De Laurentiis tetszését, a Napoli elnöke szerint Pirlónak inkább az edzői feladataival kellene foglalkoznia.

„Pirlo nem jogász, nem ismer minden ilyenkor alkalmazandó eljárást, és nincs tisztában azzal, hogy mi történt pontosan. Maradjon meg edzőnek, és hagyja meg az ilyesfajta megszólalásokat a klub képviselőinek.”

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.