MTI
D. S. B.
2022.09.10 13:45 Frissítve: 2022.09.10 14:18

Serie A: korábbi olasz válogatott játékos váltotta Mihajlovicsot Bolognában

A játékosként olasz válogatott Thiago Motta lett az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Bologna új vezetőedzője – írja az MTI.

 

A korábban a Speziát irányító Thiago Motta lett a Bologna vezetőedzője (Fotó: AFP)

A hírt Claudio Fenucci, a Bologna ügyvezető igazgatója jelentette be szombaton, de részleteket nem közölt.

A Brazíliában született Motta egyebek mellett az FC Barcelona, az Atlético Madrid, az Internazionale, valamint a Paris Saint-Germain futballistája is volt, edzőként legutóbb a szintén élvonalbeli Speziát irányította, amelytől az előző szezon végén távozott.

A Bologna öt fordulót követően kedden menesztette Szinisa Mihajlovicsot, aki értetlenül állt a döntés előtt. Az 53 éves szerb szakember irányításával öt mérkőzésen háromszor döntetlent játszott és kétszer kikapott a gárda, amely jelenleg a tabella 16. helyét foglalja el. Thiago Motta érkezését az olasz sajtó már Mihajlovics távozásának pillanatában valószínűsítette.

A Bologna legközelebb vasárnap lép pályára, az együttes kora délután a Fiorentinát fogadja.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.