nemzetisport.hu 2019.03.16 12:28 Frissítve: 2019.03.16 22:36

Serie A: három részre szakadt az Inter játékoskerete

Az olasz La Repubblica napilapban megjelent cikk szerint visszafordíthatatlanul megbomlott az egység az Internazionale öltözőjében. A keret három részre szakadt, Mauro Icardi helyzete lehetetlenné vált – állítja a csapat egyik tagja, aki a neve elhallgatását kérte a laptól.

Icardi és Perisic között állítólag hatalmas a feszültség (Fotó: AFP)

 

Az Inter csütörtökön Milánóban kikapott az Eintracht Frankfurttól, és ezzel kiesett az Európa-ligából. Luciano Spalletti csapata vasárnap a Milan ellen játszik olasz bajnoki rangadót, amelyen egy vereséggel leszakadhat a bajnoki dobogóért folyó versenyfutásból, és a BL-indulást érő 4. helyezése is veszélybe kerülhet.

A La Repubblica szombati számában egy, a neve elhallgatását kérő játékos segítségével bemutatást enged a fekete-kékek öltözőjébe.

„Senki sem kérte Spallettit, hogy vegye el Icarditól a karszalagot” – idézi a lap a forrását. Icardit február 13-án fosztotta meg a vezetőedző a csapatkapitányi pozíciójától, s a csatár azóta nem is szerepelt a csapatban. A hivatalos indok térdsérülés, de az orvosok már egészségesnek nyilvánították az argentint.

„Icardit irritálta, ahogy Spalletti kritizálta a játékosokat, éppen egy győztes meccs után voltunk, amikor megkérte, vegyen vissza a kemény hangnemből. Spalletti reakciója megdöbbentő volt, majd a karszalagot is elvette Maurótól. Arra fogta, hogy Mauro késik az edzésekről, de Mauro többször is bizonygatta a klub vezetőségének, hogy az esetek 97.5 százalékában pontosan érkezett. Ám minden hiába, Spalletti hajthatatlan, a klub vezetősége pedig hisz benne, hogy a BL-be jutunk, ezért nem szól közbe” – idézi a lap a névtelen forrást, aki az öltöző széthúzásáról is beszélt.

„Az öltöző három részre szakadt: olaszok, dél-amerikaiak és délszlávok. Mauro mindenkivel jól kijön, kivéve Perisicet, Brozovicot és Handanovicot, az új kapitányt. Spallettiről ez nem mondható el, az Inter balkanizálódása egyre szembetűnőbb és már visszafordíthatatlan” – árulta el a La Repubblica interjúalanya.

A lap szerint Perisic és Icardi között a legrosszabb a viszony, így a nyáron egyiküknek mindenképpen mennie kell. A horvát már januárban az Arsenalba kívánkozott, de Piero Ausilio, az Inter sportigazgatója a délszlávok pártján áll, és a La Repubblica szerint előbb menne bele abba, hogy Icardit eladja a Juventusnak Paulo Dybaláért cserébe.

Steven Csang elnök viszont Icardi pártján áll, mihamarabb szeretné a csapatban látni. A Juventustól nemrég a klub vezetőségébe érkező Beppe Marotta pedig egyelőre nem találja a helyét a nagy felfordulásban – írja a La Repubblica.

2021.12.04 16:59:30

Olasz labdarúgás R. Gy.

Mourinho fiainak szinte momentumai sem voltak, örülhettek, hogy csak hármat kaptak.

2021.11.30 10:16:56

Olasz labdarúgás SZABÓ GÁBOR

A Pisa mindenkori legjobb eredménye fűződik a 130 éve született Ging József nevéhez.

2021.11.07 20:19:20

Olasz labdarúgás H. Á.

Izgalmas mérkőzésen igazából egyik csapatnak sem túl jó eredmény született a 229. Derby della Madonninán.

2021.10.31 20:34:29

Olasz labdarúgás P. K.

José Mourinho továbbra sem tud rangadót nyerni, de kétgólos hátrányból kis híján egyenlített a csapata.

2021.10.24 20:22:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Csak saját magát okolhatja az Internazionale a győzelem elmaradásáért a Derby d'Italián.