H. Á. 2022.01.19 14:04 Frissítve: 2022.01.19 14:42

Serie A: döntött az olasz kormány a bajnoki halasztás rendjéről

Az olasz kormány határozatot fogadott el a sportesemények koronavírusos esetek miatti halasztási rendjéről, annak érdekében, hogy elkerüljék a január elején felmerült vitás eseteket – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.


A sportszövetségekkel és egészségügyi hatóságokkal közösen kidolgozott rendelet szerint mostantól akkor halasztható el egy mérkőzés, ha az egyik csapat keretének minimum 35 százaléka megfertőződik. A vírusos játékosok karanténba kerülnek, a kontakt személyeknek ugyanakkor ez nem lesz kötelező, viszont öt napon át folyamatosan tesztelniük kell és a következő mérkőzés előtt négy órával is negatív tesztet kell produkálniuk, illetve FFP2-es maszkot kell viselniük a pálya mellett.

A szabályozásra azért volt szükség, mert a sportszövetségek és a helyi egészségügyi hatóságok eddigi eljárási rendje nem volt összehangolva, ami komoly problémákat okozott. A labdarúgó élvonalban például az év első játéknapján négy meccset nem tudtak megrendezni, mert a Bologna, a Torino, a Salernitana és az Udinese együtteseit a helyi hatóságok nem engedték utazni és pályára lépni, annak ellenére, hogy az olasz futballszövetség nem engedélyezte számukra meccseik halasztást. Ezért mind a négy esetben a "vétlen" együttes megjelent a találkozó helyszínén és várt a kezdésre. A sportági szövetség eddigi különszabályzata szerint a halasztásra akkor nyílt lehetőség, ha egy csapatban minimum 13 labdarúgó volt fertőzött.

A mostani szabályozás mellett szerdán azt is közölték az illetékesek, hogy a Serie A utolsó két januári fordulójában maximum 5000 nézőt engedhetnek be a stadionokba.

(MTI)

2022.05.24 22:36:49

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hogy mégis sikerült, az nem az anyagiaknak köszönhető, hiszen a Juventus és az Internazionale lehetőségei még mindig jobbak voltak, és erősebb a keretük. A Milan sikeréhez mindenekelőtt jó döntések kellettek, nemcsak a vezetőedző, hanem a játékosok kiválasztásában is.

2022.04.25 21:07:51

Olasz labdarúgás B. J.

Sokkal jobban kezdett a házigazda, de meglett a böjtje a kihagyott helyzeteknek és a védelmi kihagyásoknak.

2022.04.23 20:13:57

Olasz labdarúgás KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kell egy olyan nóta, amelynek az első sora, az első traktusa hallatán minden egyes kékbe, zöldbe, pirosba, lilába öltözött szurkoló felpattan a helyéről, hogy abban a néhány másodpercben bizonyítsa az egész világnak, na meg nem utolsósorban önmagának: ahol éppen áll, az pillanatnyilag a földkerekség legtutibb helye.

2022.04.11 21:11:47

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Magam is félve írom le, mert nem titkolom, hogy igencsak szimpatizálok az AS Romával, mégis ki kell mondani: az az ember érzése, hogy ez a csapat valahogy nem a győzelemre született. Erős kijelentés lenne? Igazságtalan is? Tudománytalan is? A tényekkel nehéz vitatkozni, és tény, hogy a csapat 14 éve nem nyert semmit.