Pirlo megoldja: az Öreg Hölgyé lesz a vénasszonyok nyara?

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 07:54
null
Idősebb Chiesa a Juventus ellen… (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák „jöttek-mentekjeit". A hetedik, utolsó kört szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, és Olaszországban folytatjuk.

 

Különös nyara volt a JUVENTUSNAK, amelynél a játékosként klubikon, de vezetőedzőnek zöldfülű Andrea Pirlo előbb a tartalékok, majd a felnőttek vezetőedzője lett, a korábbi kiszemeltekről így azonnal le is mondott a vezetés, még Arkadiusz Milik sem költözött Torinóba, hiába bombázta a lengyel „szerelmes üzenetekkel” az „Öreg Hölgyet”.

Amely a nyár után a kora őszt sem tudta megnyerni. Pedig a nagytakarítással a szurkolók és a szakértők is egyetértettek: Miralem Pjanic nagyon menni akart, és érkezett a posztjára Arthur, Emre Canért és Simone Muratoréért nagyon jó pénzt fizettek, Mattia Perin, Cristian Romero, Matteo Stoppa, Marko Pjaca, Luca Pellegrini a Serie A-ban erősödik tovább, a Blaise Matuidi, Gonzalo Higuaín kettős Amerikában folytatja, ők a koronavírusos időknek megfelelően ingyen távoztak, pedig játékjoguk hat, illetve tizenötmillió eurót ér. De tetemes bérkeret szabadult fel, és ez sokkal többet nyomott a latba: a középpályás éves bruttója 11.2 millió euró volt, Higuaíné 15 millió euró!

Az argentin középső és jobb oldali védő Romeróra talán még szükség lenne (őt tavaly 26 millió euróért vették, most kétmillióért kapta kölcsön az Atalanta, ugyanekkora bónusszal, alig 16 milliós vételi opcióval), mert Leonardo Bonucci 33 éves, Giorgio Chiellini 36, Juan Cuadrado 32 – Daniele Ruganiért pedig a Valencia, a Sevilla, a Fulham, a West Ham United és Newcastle United előtt a Rennes tett nyertes ajánlatot, amely sima kölcsönről szól, potom 1.5 millió euró ellenében. Érdekes, hogy még órákkal előtte a Newcastle komoly ajánlatáról írt a sajtó, Ruganiért a Juve 18 millió eurót kért. Plusz bónuszok, és a teljes fizetését a franciák állják.

A csak török állampolgársággal rendelkező védő, a súlyos sérüléséből felépült Merih Demiral is nagyon kelendő a topligákban, kellene például a Fiorentinának, pontosabban azt szeretnék a firenzeiek, ha a Juve őt adná sok-sok pénz mellett Federico Chiesa játékjogáért cserébe. Az eddig is köztudott volt, hogy a „lilák” hetvenmillió eurót kérnek a szélsőért, a Juve ötvenmilliót kínált, mínusz cserejátékosok. A torinóiak a Mattia De Sciglio, Daniele Rugani párost ajánlották fel legutóbb – a firenzeiek inkább Demiralt kérik.

ELMARADHAT A BAJNOKI
A Juventusnál két koronavírusos megbetegedést regisztráltak szombaton, ezért minden bizonnyal elmarad a vasárnapra tervezett, Napoli elleni olasz bajnoki rangadó.
Serie A: karanténba került a Juventus teljes kerete

A La Gazzetta dello Sport és a transzfertudós Alfredo Pedulla szerint a Juve maximum 12 millió eurós kölcsönajánlattal rukkolt ki legutóbb, 50 millió eurós vételi kötelezettséggel, de ez utóbbi összeg rendezését négy évre elosztva. Chiesa az olasz sajtó szerint már megállapodott a kérővel, évi ötmillió eurót kap majd kézhez, a mostani szerződése 2022-ig szól. A Juventus egyébként ragaszkodik Demiralhoz, de Douglas Costa és Sami Khedira távozhat, illetve utóbbi egyelőre nem megy sehová, mert Olaszországban évi hatmillió eurót keres – nettóban. A Juve felajánlott számára 2.5 millió eurót a szakításért (!), a német azonban ezt nem fogadta el.

Khedira szerződése még egy évig szól, egyéves opcióval, korábban voltak közel-keleti ajánlatai, de legújabb kérője a PSG.

A kisebbik Chiesának összejön a torinói kaland? (Fotó: AFP)
A kisebbik Chiesának összejön a torinói kaland? (Fotó: AFP)

Valamivel olcsóbb Chiesánál a Lazio Joaquín Correája, az argentinért kétéves kölcsönszerződés után 50 millió eurós vételi kötelezettséget vállalna az Öreg Hölgy a Corriere dello Sport szerint. Correa nem éppen nemzetközi csillag, két évvel ezelőtt 15.3 millióért vette a Lazio a Sevillától, azóta a most 26 éves argentin 30 kanadai pontot gyűjtött 80 mérkőzésen. Francia lapok szerint ugyanakkor a Serie A bajnoka kiszállt a lyoni Houssem Aouar kegyeiért folyó versenyből, az Arsenal nagy örömére, a londoniak már meg is egyeztek a karmesterrel a fizetésében, a vételár 40 millió euró lehet. A francia majd kezet foghat Milikkel, mert a hozzá közel álló források szerint ő ezen a nyáron a Barcelonába szeretett volna átigazolni… Stephan El Shaarawy hazatérne Kínából, havi egymillió eurós álomfizetése ellenére is, a Juventus megkereste őt, de a Lazio, a Milan és a Roma is, mellette az utolsó transzfernapok titkos esélyese az udinei Rodrigo De Paul.

A L'Équipe megerősítette, hogy a korábban a Juventusszal és az Interrel is kokettáló Tanguy Ndombélé marad a Tottenhamben, mert a középpályás rendezte a viszonyát José Mourinhóval. Magyarán: egyik kérő sem volt hajlandó 70 millió eurót fizetni érte.

Érdekes, hogy Correa kivásárlási ára 80 millió euró, kétszer annyi, mint amennyibe Aouar kerül, Chiesa elnöke, Rocco Commisso pedig elárulta, hogy a Milan, a Manchester United, a PSG és az Atlético Madrid érdeklődése ide vagy oda, a szélső mindenképpen maradni akart Olaszországban. A volt firenzei karmester, Rui Costa szerint a játékos jobban tenné, ha a milánóiakat választaná…

Torinóba visszatért Álvaro Morata, nem kis meglepetésre, de a spanyol támadónak Pirlo nagy rajongója. A csatárért tízmillió eurót kért az Atlético, a vételi opció a kölcsönjáték után 45 millió euró, három részletben fizetve – vagy még egy évre kölcsönkapják Moratát az olaszok tízmillió euróért, és egy évre rá 35 millióért megveszik, és ezt az összeget szintén három részletben lehet átutalni. Az Atlético átigazolta Luis Suárezt, aki minden követ megmozgatott Torinóba szerződéséért, képes volt kockára tenni a becsületét is az olasz állampolgársági vizsga megbugázásával – e nélkül nem írhatott volna alá a Juvéhez, mert már a harmadik nem EU-s igazolás lett volna ezen a nyáron a brazil Arthur és az amerikai középső középpályás, Weston McKennie után.

Egy házban az ellenségnél


Érdekes, hogy egyes olasz lapok szerint Morata érkezése nem jelenti automatikusan azt, hogy Edin Dzeko nem lesz a Juvéé, de Pirlo nagy kedvence állítólag nem a bosnyák, hanem az általa sokkal jobban ismert fiatal támadó, az Evertonnak 27.7 millió euróért és bónuszokért eladott Moise Kean, akinek nagyon nem jött be a Premier League, most a Calciomercato szerint visszatérhet két évre kölcsönbe, 25 millió euró körüli vételi kötelezettséggel, ötmilliónyi bónusszal.

Befuthat még Angliából a sokoldalú Marcos Alonso, aki nemigen kell már a Chelsea-nek a legutóbbi, buszos mutatványa után.

Nemrégiben még 40 millió eurót kértek érte (nem is vitte el senki sem). Douglas Costa éppen Angliába költözhet, hiszen érdeklődik iránta a Wolverhampton, az ügyet Jorge Mendes intézi – és a portugál szuperügynök betette már a lábát az FC Barcelonához is, amellyel felmerült egy Douglas Costa, Ousmane Dembélé csere. Eric Maxim Choupo-Moting, Edinson Cavani, Callum Hudson-Odoi és Emerson Palmieri neve is felvetődött még az olasz szaksajtóban, mint Juve-célpontoké.

Aaron Ramsey-t hívja az Everton, aligha sikerrel, Ruganit a Leeds United kereste hiába, De Scigliót a Sevilla, a PSG, a Roma és a Villarreal is csábítja, a Football Italia pedig esküszik rá, hogy Douglas Costát le akarta szerződtetni a Manchester United, de a brazil nemet mondott a váltásra. Nagy kérdés, akkor miért menne Firenzébe a Chiesa-üzlet farvizén, mint ezt legutóbb többen is felvetették.

A Juventus igazgatója, Fabio Paratici nem rejtette véka alá, hogy az átigazolási időszak legvégén „beeshet” hozzájuk Chiesa vagy egy másik játékos. Megszólalt Alessandro Del Piero is, aki szerint Pirlóval a fedélzeten sorozatban tizedszer is bajnok lesz a Juventus, de az Inter és az Atalanta is komoly veszélyt jelent rá. Azt viszont Del Piero is nagyon jól tudja, hogy a Juventusnál évek óta nem a Scudetto a fő cél…

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ATALANTA
ÉRKEZETT:
Mario Pasalic (Chelsea, kölcsön után végleg, 15 000 000 euró), Alekszej Mirancsuk (Lokomotiv Moszkva, 14 500 000 euró), Simone Muratore (Juventus U23, 7 000 000), Simone Mazzocchi (Südtirol, 300 000), Sam Lammers (PSV, 9 000 000)
Kölcsönbe:
Cristian Romero (Juventus, 2 000 000), Cristiano Piccini (Valencia), Johan Mojica (Girona, 500 000), Fabio Depaoli (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Christian Capone (Perugia), Nicolas Haas (Frosinone), Davide Bettella (Pescara), Marco Varnier (Pisa), Marco Tumminello (Pescara), Federico Mattiello (Cagliari), Filippo Melegoni (Pescara), Enrico Delprato (Livorno), Matteo Pessina (Hellas Verona), Luca Valzania (Cremonese), Luca Vido (Pisa), Marco Carraro (Perugia), Arkadiusz Reca (SPAL), Marco Carnesecchi (Trapani), Fabio Eguelfi (Feralpisalo), Andrea Colpani (Trapani)
TÁVOZOTT: Gianluca Mancini (kölcsön után végleg, 13 000 000 euró), Etrit Berisha (SPAL, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (SPAL, kv., 3 000 000), Timothy Castagne (Leicester City, 21 000 000)
Kölcsönbe:
Andrea Colpani (Monza), Simone Muratore (Reggiana), Enrico Delprato (Reggina), Davide Bettella (Monza), Lennart Czyborra (Genoa), Federico Mattiello (Spezia), Roberto Piccoli (Spezia), Filippo Melegoni (Genoa), Nicolas Haas (Empoli), Arkadiusz Reca (Crotone), Raoul Bellanova (Pescara), Christian Capone (Pescara), Ebrima Colley (Hellas Verona, 1 000 000), Marco Carraro (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Adrien Tameze (Nice)

BENEVENTO
ÉRKEZETT:
Federico Barba (Chievo, kölcsön után végleg), Kamil Glik (Monaco, 3 000 000 euró), Artur Ionita (Cagliari, 1 000 000), Daam Foulon (Waasland-Beveren, 500 000), Gianluca Lapadula (Genoa, 4 000 000), Bryan Dabo (Fiorentina, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Gianluca Caprari (Sampdoria, 1 300 000), Iago Falque (Torino)
Kölcsönből vissza: Samuel Armenteros (Crotone), Gianluca Di Chiara (Perugia), Pietro Iemmello (Perugia), Jean-Claude Billong (Salernitana)
TÁVOZOTT: Massimo Coda (Lecce, ingyen), Gianluca Di Chiara (Perugia, 500 000), Samuel Armenteros (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Jean-Claude Billong (Hatayspor), Pietro Iemmello (Las Palmas), Oliver Kragl (Ascoli), Luca Antei (Pescara)

BOLOGNA
ÉRKEZETT:
Lorenzo De Silvestri (Torino, i.), Aaron Hickey (Heart, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Michael (Cremonese), Mattia Destro (Genoa), Nehuén Paz (Lecce), Emanuel Vignato (Chievo), César Falletti (Club Tijuana), Diego Falcinelli (Perugia), Godfred Donsah (Cercle Bruges), Arturo Calabresi (Amiens)
TÁVOZOTT: Ladislav Krejcí (Sparta Praha, ingyen), Lirim Kastrati (Újpest, i.), Mattia Destro (Genoa, i.), César Falletti (Ternana)
Kölcsönbe: Diego Falcinelli (Czvena zvezda), Gianmarco Cangiano (Ascoli), Gabriele Corbo (Ascoli), Godfred Donsah (Rizespor), Mattia Bani (Genoa), Musa Juwara (Boavista)

CAGLIARI

ÉRKEZETT: Marko Rog (Napoli, kölcsön után végleg, 13 000 000), Giovanni Simeone (Fiorentina, kv., 15 000 000), Alessandro Tripaldelli (Sassuolo, 3 000 000), Diego Godín (Inter, i.), Zito Luvumbo (CD 1º de Agosto, 1 000 000), Matteo Tramoni (AC Ajaccio)
Kölcsönbe:
Razvan Marin (Ajax), Riccardo Sottil (Fiorentina), Gabriele Zappa (Pescara), Adam Unasz (Napoli)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Sassuolo), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Guglielmo Vicario (Perugia), Kiril Deszpodov (Sturm Graz), Alessandro Deiola (Lecce), Marko Pajac (Genoa), Senna Miangue (Standard Liege), Diego Farias (Lecce)
TÁVOZOTT: Nicolo Barella (Inter, kv., 25 000 000), Lucas Castro (SPAL, kv., 3 000 000), Fabrizio Cacciatore (szerződése lejárt), Luca Cigarini (Crotone, i.), Valter Birsa (szl.), Rafael Bittencourt (Spezia, i.), Artur Ionita (Benevento, 1 000 000), Filippo Romagna (Sassuolo, 4 000 000)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Eupen), Luca Gagliano (Olbia), Alessandro Deiola (Spezia), Diego Farias (Spezia), Kiril Deszpodov (Ludogorec, 500 00)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus), Federico Mattiello (Atalanta), Alberto Paloschi (SPAL), Radja Nainggolan (Inter), Robin Olsen (Roma)

CROTONE
ÉRKEZETT:
Luca Marrone (Hellas Verona, kv., 1 000 000), Milos Vulics (Crvena zvezda, 800 000), Emmanuel Riviere (Cosenza, i.), Luis Rojas (Universidad de Chile, 2 400 000), Andrea Rispoli (Lecce), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Milos Vulics (Crvena zvezda, 800 000), Jacopo Petriccione (Lecce, 1 500 000)
Kölcsönbe:
Lisandro Magallán (Ajax), Eduardo Henrique (Sporting CP), Denis Dragus (Standard Liege), Arkadiusz Reca (Atalanta), Pedro Pereira (Benfica), Luca Siligardi (Parma), Sebastiano Luperto (Napoli, 500 000), Koffi Djidji (Torino)
Kölcsönből vissza:
Augustus Kargbo (Reggio Audace)
TÁVOZOTT:
Maxi López (Sambenedettese, i.), Andrea Barberis (Monza, i.), Nicolás Spolli (szerződését felbontoták)
Kölcsönbe:
Augustus Kargbo (Reggiana)
Kölcsönből vissza:
Samuel Armenteros (Benevento), Marko Jankovics (SPAL)

FIORENTINA
ÉRKEZETT:
Alfred Duncan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 15 000 000), Pol Lirola (Sassuolo, kölcsön után végleg, 11 000 000), Christian Kouamé (Genoa, kv., 11 000 000), Giacomo Bonaventura (Milan, i.), Borja Valero (Inter, i.), Lucas Martínez Quarta (River Plate, 6 000 000), José Callejón (Napoli, i.)
Kölcsönbe: Antonio Barreca (Monaco)

Kölcsönből vissza: Bryan Dabo (SPAL), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Inter), Tofol Montiel (Vitória Setúbal), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Luca Ranieri (Ascoli), Sebastián Cristóforo (Eibar), Riccardo Saponara (Genoa), Szymon Zurkowski (Empoli), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), Kevin Diks (Aarhus), Luca Ranieri (Ascoli)
TÁVOZOTT: Jordan Veretout (Roma, kv., 16 000 000), Cyril Théréau (szerződése lejárt), Giovanni Simeone (Cagliari, kv., 12 000 000), Bryan Dabo (Benevento, 2 000 000), Kevin-Prince Boateng (Monza), Sandro Ramírez (Girona, i.), Sebastián Cristóforo (Girona, i.)
Kölcsönbe: Jacob Rasmussen (Vitesse),Aleksza Terzics (Empoli), David Hancko (Sparta Praha), Rafik Zekhnini (Lausanne), Riccardo Sottil (Cagliari), Marco Benassi (Hellas Verona), Luca Ranieri (SPAL), Federico Ceccherini (Hellas Verona), Federico Chiesa (Juventus, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Leicester City), Dalbert (Inter),Milan Badelj (Lazio), Kevin Agudelo (Genoa)

GENOA
ÉRKEZETT:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 19 500 000), Francesco Cassata (Sassuolo, kv., 7 000 000), , Edoardo Goldaniga (Sassuolo, kv.), Gabriel Charpentier (Spartaks Jurmala, 1 500 000), Mattia Destro (Bologna, i.), Milan Badelj (Lazio, i.), Eldor Somurodov (FK Rosztov, 8 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Perin (Juventus), Lennart Czyborra (Atalanta), Miha Zajc (Fenerbahce), Joel Asoro (Swansea City), Filippo Melegoni (Atalanta), Luca Pellegrini (Juventus), Darian Males (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Davide Zappacosta (Chelsea), Gianluca Scamacca (Sassuolo), Alberto Paleari (Cittadella), Mattia Bani (Bologna)
Kölcsönből vissza: Oscar Hiljemark (Dinamo Moszkva), Koray Günter (Hellas Verona), Sinan Gümüs (Antalyaspor), Petar Brlek (Ascoli), Romulo (Brescia), Gianluca Lapadula (Lecce), Stephane Omeonga (Hibernian), Dzsavad el-Jamik (Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Trapani), Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Raúl Asencio (Cosenza), Riccardo Saponara (Lecce),Giacomo Calo (Juve Stabia), Kevin Agudelo (Fiorentina)
TÁVOZOTT: Romulo (szl.), Oscar Hiljemark (szl.), Salvador Ichazo (Danubio, i.), Sinan Gümüs (Fenerbahce, i.), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, i.),Christian Kouamé (Fiorentina, kv., 11 000 000), Gianluca Lapadula (Benevento, 4 000 000), Koray Günter (Hellas Verona, 2 000 000), Schäfer András (DAC, kv.), Andrea Pinamonti (Inter, 8 000 000), Peter Ankersen (Köbenhavn), Dzsavad el-Jamik (Valladolid, 1 250 000)
Kölcsönbe: Stephane Omeonga (Pescara), Nicola Dalmonte (Vicenza), Andrea Favilli (Hellas Verona), Kevin Agudelo (Spezia), Giacomo Calo (Pordenone), Raúl Asencio (Pescara), Claudio Spinelli (Koper), Filip Jagiello (Brescia), Oscar Hiljemark (Aalborg, i.)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Torino), Antonio Sanabria (Betis), Cristian Romero (Juventus), Marko Pajac (Cagliari), Mattia Destro (Bologna), Antonio Barreca (Monaco), Riccardo Saponara (Fiorentina), Mattia Perin (Juventus), Adama Soumaoro (Lille),Eddie Salcedo (Inter)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT:Kevin Rüegg (Zürich, 2 000 000), Ivor Pandur (HNK Rijeka, 900 000), Emmanuel Badu (Udinese, 800 000), Adrien Tameze (Nice, 3 500 000), Koray Günter (Genoa, 2 000 000), Bruno Amione (Atlético Belgrano, 1 700 000), Nikola Kalinic (Atlético Madrid, 3 000 000)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Roma), Giangiacomo Magnani (Sassuolo), Ivan Ilic (Manchester City U23), Marco Benassi (Fiorentina), Andrea Favilli (Genoa), Antonin Barak (Udinese), Eddie Salcedo (Inter), Ebrima Colley (Atalanta, 1 000 000), Ronaldo Vieira (Sampdoria), Federico Ceccherini (Fiorentina)
Kölcsönből vissza: Liam Henderson (Empoli), Jure Balkovec (Empoli), Antonino Ragusa (Spezia), Karim Laribi (Bari), Antonio Di Gaudio (Spezia), Jure Balkovec (Karagümrük, i.)
TÁVOZOTT: Luca Marrone (Crotone, kv., 1 000 000), Fabio Borini (szl.),Giampaolo Pazzini (szl.), Liam Henderson (Lecce)
Kölcsönbe: Marash Kumbulla (Roma, 3 000 000), Salvatore Bocchetti (Pescara), Antonino Ragusa (Brescia), Mariusz Stepinski (Lecce)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Sampdoria), Valentin Eysseric (Fiorentina), Emmanuel Badu (Udinese), Eddie Salcedo (Genoa), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Koray Günter (Genoa), Matteo Pessina (Atalanta), Federico Dimarco (Inter), Borisz Radunovics (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Amir Rrahmani (Napoli)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT:
Asraf Hakimi (Real Madrid, 40 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, kv., 25 000 000), Alexis Sánchez (Manchester United, kölcsön után végleg, i.), Stefano Sensi (Sassuolo, kv., 20 000 000), Alekszandar Kolarov (Roma, 1 500 000), Andrea Pinamonti (Genoa, 8 000 000), Darian Males (Luzern, 2 500 000), Arturo Vidal (Barcelona, i.)
Kölcsönbe: Matteo Darmian (Inter)
Kölcsönből vissza: Gabriel Brazao (Albacete), Axel Bakayoko (St. Gallen), Mauro Icardi (PSG), Ionut Radu (Parma), Radja Nainggolan (Cagliari), Dalbert (Fiorentina), Valentino Lazaro (Newcastle United), Joao Mário (Lokomotiv Moszkva), Michele Di Gregorio (Pordenone), Federico Dimarco (Hellas Verona), Andreaw Gravillon (Sassuolo), Ivan Perisic (Bayern München),Eddie Salcedo (Genoa), Samuele Longo (Venezia)
TÁVOZOTT: Mauro Icardi (PSG, kv., 50 000 000), Andrea Pinamonti (Genoa, kv., 19 500 000), Yann Karamoh (Parma, kv., 8 000 000), Andrea Palazzi (Monza, 2 000 000), Felice D'Amico (Sampdoria, 400 000), Borja Valero (Fiorentina, i.), Tommaso Berni (szl.), Diego Godín (Cagliari, i.), Samuele Longo (Vicenza), Kwadwo Asamoah (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Valentino Lazaro (Mönchengladbach, 1 200 000), Gabriel Brazao (Oviedo), Michele Di Gregorio (Monza), Andreaw Gravillon (Lorient), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Antonio Candreva (Sampdoria), Sebastiano Esposito (SPAL), Darian Males (Genoa), Lucien Agoume (Spezia), Dalbert (Rennes, 2 500 000), Marco Pompetti (Cavese), Lorenzo Pirola (Monza)
Kölcsönből vissza: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Victor Moses (Chelsea)

JUVENTUS
ÉRKEZETT:
Arthur (Barcelona, 72 000 000), Félix Correia (Manchester City U23, 10 500 000), Rolando Mandragora (Udinese, 10 700 000)
Kölcsönbe: Weston McKennie (Schalke, 4 500 000), Álvaro Morata (Atlético Madrid, 10 000 000), Federico Chiesa (Fiorentina, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Cagliari), Marko Pjaca (Anderlecht), Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Genoa), Dejan Kulusevski (Parma)
TÁVOZOTT: Miralem Pjanic (Barcelona, 60 000 000), Emre Can (Dortmund, kv., 25 000 000), Erik Gerbi (Sampdoria, 1 300 000), Matteo Stoppa (Sampdoria, 1 000 000), Blaise Matuidi (Inter Miami, i.), Gonzalo Higuaín (Inter Miami, i.), Hans Nicolussi (Parma)
Kölcsönbe: Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Atalanta, 2 000 000), Luca Pellegrini (Genoa), Marko Pjaca (Genoa), Daniele Rugani (Rennes, 1 500 000), Rolando Mandragora (Udinese), Mattia De Sciglio (Lyon), Douglas Costa (Bayern München)

LAZIO
ÉRKEZETT:
Pepe Reina (Milan, i.), Gonzalo Escalante (Eibar, i.), Jean-Daniel Akpa Akpro (Salernitana), Vedat Muriqi (Fenerbahce, 17 500 000), Mohamed Faresz (SPAL, 8 000 000)
Kölcsönbe:
Andreas Pereira (Manchester United), Wesley Hoedt (Southampton)
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Cremonese), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Szofian Kijin (Salernitana), Patryk Dziczek (Salernitana), Riza Durmisi (Nice), Fabio Maistro (Salernitana), Wallace (Braga), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf), Milan Badelj (Fiorentina), Cristiano Lombardi (Salernitana), Tiago Casasola (Cosenza), Fabio Maistro (Salernitana)
TÁVOZOTT: Valon Berisha (Reims, 4 300 000), Milan Badelj (Genoa, i.), Wallace (Malatyaspor)
Kölcsönbe: Fabio Maistro (Pescara), Simone Palombi (Pisa), Jony (Osasuna), André Anderson (Salernitana), Bobby Adekanye (Cádiz), Jordan Lukaku (Royal Antwerpen)

MILAN
ÉRKEZETT:
Alexis Saelemaekers (Anderlecht, kv., 3 500 000), Simon Kjaer (Sevilla, kv., 3 500 000), Pierre Kalulu (Lyon B, 480 000), Ciprian Tatarusanu (Lyon, 500 000), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Jens Petter Hauge (Bodö/Glimt, 400 000)
Kölcsönbe:
Brahim Díaz (Real Madrid), Sandro Tonali (Brescia, 10 000 000), Diogo Dalot (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Livorno), Pepe Reina (Aston Villa), Ricardo Rodríguez (PSV), Tommaso Pobega (Pordenone), Alen Halilovic (Heerenveen)
TÁVOZOTT: Suso (Sevilla, kv., 24 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, kv., 2 000 000), Ricardo Rodríguez (Torino, 3 000 000), Pepe Reina (Lazio, i.), Giacomo Bonaventura (Fiorentina, i.), Lucas Biglia (Karagümrük, i.), André Silva (Eintracht Frankfurt, kv., 9 000 000), Lucas Paquetá (Lyon, 20 000 000), Alen Halilovic (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Alessandro Plizzari (Reggina), Tommaso Pobega (Spezia), Diego Laxalt (Celtic)
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Bournemouth)

NAPOLI
ÉRKEZETT:
Victor Osimhen (Lille, 70 000 000), Leonardo Candellone (Torino, 1 500 000)
Kölcsönbe: Tiemoué Bakayoko (Napoli, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Gennaro Tutino (Empoli), Luca Palmiero (Pescara), Andrea Petagna (SPAL), Adam Unasz (Nice), Zinédine Machach (Cosenza), Amato Ciciretti (Empoli), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Gianluca Gaetano (Cremonese)
TÁVOZOTT: Simone Verdi (Torino, kv., 20 000 000), Roberto Inglese (Parma, kv., 18 000 000), Marko Rog (Cagliari, kv., 13 000 000), Leandrinho (RB Bragantino, kv.), Vlad Chiriches (Sassuolo, kv., 9 000 000), Alberto Grassi (Parma, kv., 6 900 000), Luigi Sepe (Parma, kv., 4 580 000), Lorenzo Tonelli (Sampdoria, kv., 2 500 000), José Callejón (Fiorentina, i.), Oresztisz Karnezisz (Lille, 5 000 000), Luigi Liguori (Lille, 5 000 000), Ciro Palmieri (Lille, 5 000 000), Claudio Manzi (Lille, 5 000 000), Allan (Everton, 25 000 000)
Kölcsönbe:
Luca Palmiero (Chievo Verona), Gennaro Tutino (Salernitana), Leonardo Candellone (Bari), Amin Younes (Eintracht Frankfurt), Adam Unasz (Cagliari), Sebastiano Luperto (Crotone, 500 000), Amato Ciciretti (Chievo Verona)

PARMA
ÉRKEZETT:
Roberto Inglese (Napoli, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Inter, kv., 8 000 000), Alberto Grassi (Napoli, 6 900 000), Giuseppe Pezzella (Udinese, 6 450 000), Luigi Sepe (Napoli, 4 580 000), Hernani (Zenit, 4 480 000), Jasmin Kurtic (SPAL, 3 500 000), Valentin Mihaila (CS U Craiova, 8 000 000), Simon Sohm (Zürich, 6 500 000), Yordan Osorio (Porto), Maxime Busi (Charleroi, 7 500 000), Hans Nicolussi (Juventus)
Kölcsönbe: Lautaro Valenti (Lanús), Juan Brunetta (Godoy Cruz, 1 000 000), Wylan Cyprien (Nice, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Alessio (Sheffield Wednesday), Jacopo Dezi (Virtus Entella), Eric Lanini (Como)
TÁVOZOTT: José Machín (Monza, kv., 4 000 000), Luca Zamparo (Reggio Audace, 300 000), Antonino Barilla (Monza)
Kölcsönbe: Alessio Da Cruz (Groningen), Kastriot Dermaku (Lecce), Eric Lanini (Novara), Matteo Darmian (Inter), Luca Siligardi (Crotone)
Kölcsönből vissza: Dejan Kulusevski (Juventus), Gianluca Caprari (Sampdoria), Ionut Radu (Inter), Vasco Regini (Sampdoria)

ROMA
ÉRKEZETT:
Jordan Veretout (Fiorentina, kv., 16 000 000), Gianluca Mancini (Atalanta, kv., 13 000 000), Carles Pérez (Barcelona, kv., 11 000 000), Henrih Mhitarjan (Arsenal, i.), Pedro (Chelsea, i.), Alessio Riccardi (Roma U19), Chris Smalling (Manchester United, 15 000 000)
Kölcsönbe: Marash Kumbulla (Hellas Verona, 3 000 000), Borja Mayoral (Real Madrid, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Matias Nani (Central Córdoba), Ante Coric (Almería), Alessandro Florenzi (Valencia), Rick Karsdorp (Feyenoord), Robin Olsen (Cagliari), Mirko Antonucci (Setúbal), Patrik Schick (RB Leipzig)
TÁVOZOTT: Grégoire Defrel (Sassuolo, kv., 9 000 000), Maxime Gonalons (Granada, kv., 4 000 000), Patrik Schick (Leverkusen, 26 500 000), Alekszandar Kolarov (Inter, 1 500 000), Diego Perotti (Fenerbahce, i.)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Hellas Verona), Alessandro Florenzi (PSG, 1 000 000), Alessio Riccardi (Pescara), Cengiz Ünder (Leicester City, 3 000 000), Ante Coric (Venlo), Mirko Antonucci (Salernitana), Justin Kluivert (RB Leipzig, 1 000 000), Robin Olsen (Everton)
Kölcsönből vissza: Chris Smalling (Manchester United), Davide Zappacosta (Chelsea), Nikola Kalinic (Atlético Madrid)

SAMPDORIA
ÉRKEZETT:
Mikkel Damsgaard (Nordsjaelland, 6 500 000), Kristoffer Askildsen (Stabaek, kv., 2 500 000), Tommaso Augello (Spezia, kv., 1 500 000), Erik Gerbi (Juventus U23, 1 300 000), Matteo Stoppa (Juventus, 1 000 000), Felice D'Amico (Inter, 400 000), Lorenzo Tonelli (Napoli, 2 500 000), Nicolo Francofonte (Juventus U19, 1 700 000), Josida Maja (Southampton, kv., i.), Kaique Rocha (Sampdoria U19), Adrien Silva (Leicester City, i.), Karlo Letica (Bruges)
Kölcsönbe: Keita Baldé (Monaco), Antonio Candreva (Inter)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Hellas Verona), Lorenco Simic (DAC), Jeison Murillo (Celta Vigo), Gianluca Caprari (Parma), Vasco Regini (Parma), Vid Belec (APOEL Nicosia), Antonio Palumbo (Ternana)
TÁVOZOTT: Lorenco Simic (Zaglebie Lubin), Karol Linetty (Torino, 7 500 000), Andrea Bertolacci (szl.), Vid Belec (Salernitana)
Kölcsönbe:
Gianluca Caprari (Benevento, 1 300 000), Nicola Murru (Torino), Julian Chabot (Spezia), Fabio Depaoli (Atalanta), Ronaldo Vieira (Hellas Verona), Antonio Palumbo (Ternana), Federico Bonazzoli (Torino)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Maroni (Boca Juniors)

SASSUOLO
ÉRKEZETT:
Grégoire Defrel (Roma, kv., 9 000 000), Lukas Haraslin (Lechia Gdansk, kv., 1 500 000), Georgiosz Kirjakopulosz (Aszteras Tripoli, kv., 1 200 000), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf, 2 500 000), Vlad Chiriches (Napoli, kv., 9 000 000), Filippo Romagna (Cagliari, 4 000 000), Nicolás Schiappacasse (Atlético Madrid B, 1 300 000)
Kölcsönbe: Maxime López (Marseille)

Kölcsönből vissza: Jens Odgaard (Heerenveen), Gianluca Scamacca (Ascoli), Claud Adjapong (Hellas Verona), Davide Frattesi (Empoli), Khouma Babacar (Lecce), Federico Ricci (Spezia), Andreaw Gravillon (Ascoli), Federico Di Francesco (SPAL), Enrico Brignola (Livorno), Marco Sala (Virtus Entella), Cristian Dell'Orco (Lecce), Riccardo Marchizza (Spezia), Jérémie Broh (Cosenza), Nicholas Pierini (Cosenza)
TÁVOZOTT: Alfred Duncan (Fiorentina, kv., 15 000 000), Pol Lirola (Fiorentina, kv., 11 000 000), Francesco Cassata (Genoa, kv., 7 000 000), Luca Mazzitelli (Virtus Entella, kv.), Stefano Sensi (Inter, kv., 20 000 000), Edoardo Goldaniga (Genoa, kv.), Alessandro Tripaldelli (Cagliari, 3 000 000), Jérémie Broh (Palermo)
Kölcsönbe:
Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Marco Pinato (Cremonese), Khouma Babacar (Alanyaspor), Cristian Dell'Orco (Spezia), Davide Frattesi (Monza), Marco Sala (SPAL), Luca Mazzitelli (Pisa), Enrico Brignola (SPAL), Claud Adjapong (Lecce), Jens Odgaard (Lugano), Gianluca Scamacca (Genoa), Nicholas Pierini (Ascoli)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Cagliari), Andreaw Gravillon (Inter)

SPEZIA
ÉRKEZETT:
Lorenzo Colombini (Inter U19, i.), Jacopo Sala (SPAL, i.), Jeroen Zoet (PSV, 1 500 000), Ardian Ismajli (Hajduk Split, 2 500 000), Rafael Bittencourt (Cagliari, i.)
Kölcsönbe:
Cristian Dell'Orco (Sassuolo), Federico Mattiello (Atalanta), Roberto Piccoli (Atalanta),
Kevin Agudelo (Genoa), Daniele Verde (AEK Athén, 500 000), Lucien Agoume (Inter), Alessandro Deiola (Cagliari), Diego Farias (Cagliari), Léo Sena (Atlético Mineiro)
Kölcsönből vissza:
Theophilus Awua (Livorno), Pietro Ceccaroni (Venezia)
TÁVOZOTT: Tommaso Augello (Sampdoria, kölcsön után végleg, 1 500 000), Delano Burgzorg (Heracles Almelo, 290 000), Pietro Ceccaroni (Venezia)
Kölcsönből vissza: Riccardo Marchizza (Sassuolo), Federico Ricci (Sassuolo), Simone Scuffet (Udinese), Antonino Ragusa (Hellas Verona), M'Bala Nzola (Trapani), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona), Luigi Vitale (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Theophilus Awua (Cittadella)

TORINO
ÉRKEZETT:
Simone Verdi (Napoli, kv., 20 000 000), Karol Linetty (Sampdoria, 7 500 000), Mërgim Vojvoda (Standard Liege, 5 500 000), Ricardo Rodríguez (Milan, 3 000 000), Horváth Krisztofer (SPAL), Ibrahim Karamoko (Chievo Verona)
Kölcsönbe:
Nicola Murru (Sampdoria), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, 1 000 000), Federico Bonazzoli (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Genoa), Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Lucas Boyé (Reading), Jacopo Segre (Chievo), Vitalie Damascan (Fortuna Sittard), Alessandro Buongiorno (Trapani)
TÁVOZOTT: Lorenzo De Silvestri (Bolona, i.), Leonardo Candellone (Napoli, 1 500 000), Álex Berenguer (Athletic Bilbao, 12 000 000)
Kölcsönbe: Ola Aina (Fulham, 2 500 000), Vitalie Damascan (Waalwijk), Iago Falque (Benevento), Lucas Boyé (Elche), Koffi Djidji (Crotone)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL, kv., 11 000 000)

UDINESE
ÉRKEZETT:
Nahuel Molina (Boca Juniors II, i.), Fernando Forestieri (Sheffield Wednesday, i.), Roberto Pereyra (Watford), Tolgay Arslan (Fenerbahce, i.), Jean-Victor Makengo (Nice, 3 500 000)
Kölcsönbe:
Thomas Ouwejan (AZ), Kevin Bonifazi (SPAL, 1 000 000), Ignacio Pussetto (Watford), Rolando Mandragora (Juventus), Gerard Deulofeu (Watford)
Kölcsönből vissza: Antonín Barák (Lecce), Riad Bajic (Konyaspor), Cristo (Huesca), Nicholas Opoku (Amiens), Stipe Perica (Mouscron), Mamadou Coulibaly (Trapani), Simone Scuffet (Spezia), Ryder Matos (Luzern), Svante Ingelsson (Kalmar FF), Petar Micin (Csukaricski)
TÁVOZOTT: Andrija Balic (DAC, kv.), Seko Fofana (Lens, 10 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, kv., 6 450 000), Emmanuel Badu (Hellas Verona, kv., 800 000), Stipe Perica (Watford), William Troost-Ekong (Watford), Rolando Mandragora (Juventus, 10 700 000)
Kölcsönbe:
Antonin Barak (Hellas Verona), Riad Bajic (Ascoli), Svante Ingelsson (Paderborn), Ryder Matos (Empoli), Lukasz Teodorczyk (Charleroi)
Kölcsönből vissza: Ken Sema (Watford)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

BRESCIA
ÉRKEZETT:
Jakub Labojko (Slask Wroclaw, 600 000)
Kölcsönbe:
Antonino Ragusa (Hellas Verona), Filip Jagiello (Genoa)
Kölcsönből vissza: Leonardo Morosini (Ascoli)
TÁVOZOTT:
Daniele Gastaldello (visszavonult), Leonardo Morosini (Virtus Entella)
Kölcsönbe:
Sandro Tonali (Milan, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

SPAL
ÉRKEZETT:
Kevin Bonifazi (Torino, kv., 11 000 000), Lucas Castro (Cagliari, kv., 3 000 000), Etrit Berisha (Atalanta, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (Atalanta, kv. 3 000 000), Nenad Tomovics (Chievo, kv.)
Kölcsönbe: Marco Sala (Sassuolo), Sebastiano Esposito (Inter), Caleb Okoli (Atalanta U19), Luca Ranieri (Fiorentina), Enrico Brignola (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Livorno), Marko Jankovics (Crotone), Salvatore Esposito (Chievo), Lorenzo Dickmann (Chievo), Alberto Paloschi (Cagliari)
TÁVOZOTT: Ervin Zukanovic (Karagümrük, i.), Jasmin Kurtic (Parma, 3 500 000), Thiago Cionek (Reggina, i.), Felipe dal Belo (szl.), Jacopo Sala (Spezia, i.), Mirko Valdifiori (Pescara, i.), Mohamed Faresz (Lazio, 8 000 000), Horváth Krisztofer (Torino)
Kölcsönbe:
Kevin Bonifazi (Udinese, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Karlo Letica (FC Bruges), Bryan Dabo (Fiorentina), Federico Di Francesco (Sassuolo), Arkadiusz Reca (Atalanta), Andrea Petagna (Napoli), Alberto Cerri (Cagliari)

LECCE
ÉRKEZETT:
Marcin Listkowski (Pogon Szczecin, 300 000), Massimo Coda (Benevento, i.), Liam Henderson (Hellas Verona), Leonard Zuta (Häcken, 720 000), John Björkengren (Falkenberg)
Kölcsönbe: Claud Adjapong (Sassuolo), Mariusz Stepinski (Hellas Verona), Kastriot Dermaku (Parma)
Kölcsönből vissza: Romario Benzar (Perugia)
TÁVOZOTT: Andrea La Mantia (Empoli, kv., 3 500 000), Stefano Pettinari (Trapani, 200 000), Giulio Donati (Monza, i.), Andrea Rispoli (Crotone), Jacopo Petriccione (Crotone, 1 500 000), Jevgen Sakov (AEK Athén, i.)
Kölcsönbe:
Romario Benzar (Viitorul), Brayan Vera (Cosenza)
Kölcsönből vissza: Gianluca Lapadula (Genoa), Khouma Babacar (Sassuolo), Antonín Barák (Udinese), Diego Farias (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Alessandro Deiola (Cagliari), Nehuén Paz (Bologna), Cristian Dell'Orco (Sassuolo)

Vastaggal az elmúlt két nap átigazolásai, lezárva szombaton este. Kv: kölcsön után végleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik