Olaszország: „Azt mondtam anyámnak, ha szeretsz, ölj meg!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 09:29
null
„Azt mondtam anyámnak, ha szeretsz, ölj meg!” (Fotó: corrieredellosport.it)
Roberto Baggio nevét talán minden futballimádó ismeri, az olasz ikon lett hazájában, azonban pályafutása lezárása után is egy 20 évvel ezelőtti hibája miatt szenved.

 

Aki élt már 1994-ben, az biztosan emlékszik a vb-döntőre, amelyben Brazília tizenegyessekkel legyőzte Olaszországot, miután Baresi és Massaro után Roberto Baggio is hibázott. Egyvalaki biztosan örökké emlékezni fog erre a pillanatra, ő pedig nem más, mint Baggio.

„Több mint húsz év telt el, de még mindig kísért az a hiba” – árulta el a Corriere dello Sportnak az olasz legenda.

„Valóra vált az álmunk azzal, hogy bejutottunk a fináléba. Minden remekül ment, aztán jöttek a tizenegyesek. A mai napig nem tudtam feldolgozni azt a hibát. Úgy éreztem, haldoklom, képtelen voltam elfogadni, ami történt” – tette hozzá Baggio.

„A sérülések sem segítettek… Szenvedtem, ez pedig az egész pályafutásomra rányomta a bélyegét. Sosem felejtem el a pillanatot, amikor az orvosok ránéztek a térdemre, és csak rázták a fejüket. Az egyik műtétem után kétszázhúsz öltéssel kellett összevarrni. Annyira fájt, azt mondtam anyámnak, ha szeretsz, ölj meg…” – mondta az olasz.

Baggio 2004-ben akasztotta szögre a stoplist, azóta több mindennel próbálkozott, sportboltot vezetett, edzősködött, de nem igazán találta meg a helyét a visszavonulás óta. Az olasz ikon februárban lesz 49 esztendős.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik