Olasz Kupa: hosszabbításban egyenlített az Inter Torinóban

Vágólapra másolva!
2023.04.04. 23:04
null
Nem bírt egymással az Inter és a Juve (Fotó: AFP)
Egy utolsó perces tizenegyes után 1–1-es döntetlent játszott egymással a Juventus és az Inter a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, Torinóban.

Az első félidőben gól ugyan nem esett, de így is kifejezetten látványos futballt láthattunk az első percektől fogva. Mindkét gárdának sikerült több veszélyes lövést is eleresztenie, azonban Samir Handanovic és Mattia Perin parádés védéseinek köszönhetően egyik gárdának sem sikerült ellépnie az ellenfelétől.

A második játékrész viszont már egészen máshogyan alakult. A fordulás után visszavettek a csapatok és sokáig a kaput sem találták el, egészen a 83. percig, mikor megszületett az első találat. Juan Cuadrado pontos labdát kapott a pálya túloldaláról, amit tökéletesen lőtt el a milánói kapus mellett, megszerezve ezzel a vezetést. A 94. percben, mikor a Juventus szurkolói szinte már magukénak tudták a győzelmet, egy egyértelmű kezezés miatt azonban tizenegyeshez jutott az Inter, amit ki is tudott használni. Romelu Lukaku nagyon higgadtan állt a büntetőhöz és könnyedén a kapuba rúgta a labdát, kiegyenlítve ezzel a találkozó végeredményét.

Ezt követően elszabadultak az indulatok. Előbb az egyenlítő gólt jegyző Lukaku kapott a gólöröme egy újabb sárga lapot, és a kiállítás sorsára jutott, majd a lefújás után az Inter kapusa, Handanovic és a torinóiak oldaláról Cuadrado kezdett el vitatkozni egymással. Először úgy tűnt, békésen elbeszélgetnek, a következő pillanatban aztán úgy kellett szétválasztani őket. A Juve játékosa a korábbi csetepatéban begyűjtött sárga lapja miatt eleve kihagyta volna a két csapat visszavágóját, de a játékvezető végül mindkettejüknek egyből felmutatta a piros lapot, így a kapuvédő sem lehet ott a milánói mérkőzésen.




OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Juventus–Internazionale 1–1
(Cuadrado 83., ill. Lukaku 90+4. – 11-esből)
Kiállítva: Cuadrado (Juventus, a pályán kívül), Lukaku (Inter, 90+5.), Handanovic (Inter, a pályán kívül)

SZERDÁN JÁTSSZÁK
21.00:
Cremonese–Fiorentina

A visszavágókat április 25-26-án játsszák le.
A döntő május 24-én lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik