Napoli: topigazolásként érkezett, egy év után távozhat a támadó

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.25. 18:18
null
Hirving Lozano egy év után távozhat Nápolyból (Fotó: AFP)
Tavaly nyáron 38 millió eurót költött Hirving Lozano megszerzésére az olasz élvonalbeli Napoli labdarúgócsapata, a PSV Eindhoventől érkezett támadó azonban egybehangzó sajtóhírek szerint egy év után továbbállhat Nápolyból. A Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre be sem nevezték, ami újabb jel arra, hogy klubot válthat.

 

A PSV történetének legdrágábban eladott játékosa lett tavaly nyáron Hirving Lozano, egyben a Napoli második legdrágább igazolása (a 39 millió euróért szerződtetett Gonzalo Higuaín után). Carlo Ancelotti – aki jelenleg az Evertont irányítja – kívánságlistáján az első helyen szerepelt a mexikói válogatott támadó, ám a 60 éves olasz tréner tavaly decemberi távozása után Lozano parkolópályára került a Napolinál. Idén eddig 53 percet töltött összesen a pályán a Serie A-ban, az Olasz Kupában pedig 75 percet kapott a Perugia elleni nyolcaddöntőben – a negyeddöntőben és az elődöntő első felvonásán már a keretben sem volt.

„Én hozom meg a döntéseket, Lozanónak még többet kell dolgoznia, hogy készen álljon – magyarázta Gennaro Gattuso, a Napoli vezetőedzője a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő előtti sajtótájékoztatón. – Nemcsak nem játszik, helye sincs jelenleg a keretben, mert más típusú futballistákat keresek a csapatba.”

Lozano minden sorozatot figyelembe véve 23 tétmérkőzésen három gólt és két gólpasszt jegyzett a Napoli színeiben. Szerződése 2024 nyaráig érvényes, piaci értékét 40 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Az olasz sajtó egybehangzóan arról cikkez, hogy a 24 éves támadó a nyáron elhagyja Nápolyt. Korábban olyan klubokkal hozták hírbe, mint a Chelsea, a Tottenham, a PSG, a Monaco és az Everton – utóbbi logikus döntés lenne, hiszen újra együtt dolgozhatna Ancelottival. Más kérdés, melyik klub lesz hajlandó fizetni érte 30-40 millió euró közötti összeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik