Kalapozás után alapozás, készül az új Grande Milan

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
2017.07.13. 11:24
null
A Milan nyári igazolásai (Fotó: Twitter/acmilan)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtünk, és most is a taljánok a másodikak a sorban.

 

Nemsokára elindul egy, a labdarúgás közelmúltjának legjobb csapatait sorra vevő, majd őket a LEGENDÁK LIGÁJÁBAN összeeresztő, bátran mondhatjuk, hiánypótló sorozatunk, amelyben természetesen főszerepet kap a kilencvenes évek elejének szuper AC MILANJA.

Amelynek létrehozásában főszerepet vállalt Silvio Berlusconi, aki tavasszal „végre”, többéves hercehurca és szürkeség után eladta szeretett klubját a kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investment Luxembourgnak, amely igen sokára kalapozta össze a vételhez szükséges tőkét.

Milliárdos üzletet kötöttek a kínaiak, a Li Jung-hung vezette társaság potom 740 millió eurót fizetett a klub részvényeinek 99.93 százalékáért, és átvállalta az egylet 220 millió eurós adósságállományát is.

Övé lett továbbá a közelmúlt súlyos eszmei öröksége is: Berlusconi harmincegy milanos éve alatt a klub 29 trófeát nyert, közöttük nyolc bajnoki címet (Serie A) és öt BEK/Bajnokok Ligája-serleget...

Új jövő épül! – adta ki a jelszót Li Jung-hung, s a korábbi szurkolói és szakértői aggodalmak ellenére nem a levegőnek szónokolt. Először is nem adott el egyetlen alaptagot sem: mondjuk meg őszintén, a Juraj Kucka, Diego López, Matteo Pessina, Luca Vido, Nnamdi Oduamadi, Andrea Poli, Andrea Bianchimano, Hasim Masztur, Honda Keiszuke sor távozása miatt egy ACM-drukker sem nyúl méregpohár vagy őseinek éles kardja után; a korábban kikölcsönzött kvartettből a szélső Gerard Deulofeu hét, a karmester Matías Fernández három, a középső középpályás Mario Pasalic hat, a támadó Lucas Ocampos pedig két kanadai pontot termelt, tehát érzékeny veszteség inkább csak a januárban érkező Deulofeu távozása.

Mint nagyobb olasz futballcsapatoknál rendesen, itt is húsznál több játékos érkezett haza a vendégmunkából, a legértékesebbek közülük a brazil kapus, Gabriel, honfitársa, a középső védő Rodrigo Ely, az egy sorral előrébb szereplő José Mauri (ők ketten olasz útlevéllel is rendelkeznek) és a kissé még szeles támadó, M'Baye Niang.

Érdekes a marokkói-olasz támadó középpályás, Hasim Masztur esete is, érte pár éve még ölre mentek Európa legnagyobb klubjai, az Arsenal, Manchester United, Real Madrid, Barcelona négyessel az élen, ám most már a Milannak sem kellett a tizenkilenc esztendős játékos – akit öt esztendővel ezelőtt kétmillió eurónál is többért szerzett meg a Reggianától.

Rutinos olvasóinknak csak egy nevet villantanánk fel, és azonnal megértenek mindent: nem, nem Probatbicol, hanem Mino Raiola.

„Már az első nyarán érkezett a belpiacról a Roberto Donadoni, Giovanni Galli, Giuseppe Galderisi, Dario Bonetti, Daniele Massaro ötös, majd a két angol légióst, Ray Wilkinst és Mark Hateleyt zseniális meglátással lecserélte a Ruud Gullit, Marco van Basten kettősre, és a középpályára érkezett Carlo Ancelotti (róla térdsérülése miatt nagyon könnyen lemondott az AS Roma), később a harmadik vendégmunkás Frank Rijkaard lett, 1989 csúcsvétele pedig Marco Simone” – írjuk majd a csodás Milan születéséről, és igyekszünk megnézni, hol tart a mostani építkezés a harminc évvel ezelőttihez képest.

Miután kisopánkodtunk magunkat az évek kegyetlen, sunyi rohanásán, vonjunk párhuzamokat: jelen állás szerint (erről később még lesz szó) az új Van Bastennek a portugál André Silvának kellene lennie, csak érte nem hárommillió, hanem közel negyvenmillió eurót kellett fizetni az FC Porto részére, és még kétmillió járhat majd bónuszként. Kész csoda, hogy a hírek szerint beéri évi kétmilliós fizetéssel, lévén az ő ügynöke sem akárki: Jorge Mendes, aki majdnem megtartotta Silva játékjogának húsz százalékát, ám az UEFA miatt ezt mégsem tehette.

A modern Ancelottinak Hakan Calhanoglunak kellene lennie: róla huszonkétmillióért mondott le a Bayer Leverkusen, és hárommilliónyi bónusz odacsoroghat még – érzésünk szerint így is az olaszok jártak jobban, hiszen a török (de német, azaz a fontos EU-s passzporttal is bíró) középső és szélső középpályás az elmúlt két – eltiltása miatt gyakorlatilag másfél – idényében 33 kanadai pontot hozott össze.

TÍZ ÉVE MÁR...

...hogy huszonkétmillió euróért Milánóba költözött a fiatal brazil csatár, Alexandre Pato. Aki remekül indította milanos karrierjét, hatalmas ígéretnek számított az Internacional korábbi üdvöskéje, és nemcsak a pályán helyezkedett remekül, mert majdnem elvette feleségül a főnök lányát, Barbara Berlusconit.

2009 tavaszára tizenöt, aztán tizenkettő, majd tizennégy gólig jutott a bajnokságban, azaz csalódást éppen nem okozott – de nem csupán egy jó csatárt vártak a személyében, hanem az új Serie A-gólkirályt.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ennek nem képes eleget tenni, eladták, és a Corinthians tizenötmillió eurót sem sajnált érte (2013 elején történt ez).

Megbánta, mert a Cor nem sokkal később kölcsönadta a Sao Paulónak, majd a Chelsea-nek is, a Villarreal meg alig hárommillió euróért vehette meg tavaly nyáron. Ugyan Brazíliában jó ütemben termelte a gólokat Pato, a Premier League-ben egyetlen, a La Ligában kettő gólt hozott össze – majd a korszellemnek megfelelőn egy kínai csapat gigapénzt fizetett érte, közel húszmillió eurót. A csatárnak éves nettó hatmillió eurót utal a Tiencsin Csüancsien.

Na, ennyiért pont megéri elkallódni a kínai bajnokságban...

Donadoni az elveszőfélben lévő csodagyerek, Fabio Borini lenne, aki megjárta az AS Romát, vele meg megjárta a Sunderland és a Liverpool. Őt csak kölcsönözte a milánói gárda, de talján módi szerint: jövőre hatmillióért megveszi. Jó áron, karrierje során összesen már negyvenkét millió eurót adnak érte a kenyéradói – a nagy holland trió nem került összesen ennyibe a karrierje során.

A rijkaardi, erősen modernizált cipőbe az elefántcsontparti erőember és védelmi mindenes, Franck Kessié lépne, az előző idény egyik nagy felfedezettjét angol csapatok sora vitte volna már a télen is, érte a Milan most nyolc-, jövőre húszmillió eurót fizet. Még négymilliós bónusz itt a tét még, de ezzel együtt is jó vásárt csapott vele a (kínai?) vevő – hát még az Atalanta, amely két éve írd és mondd háromszázezer euróért szerezte meg a most húszéves játékost az elefántcsontparti Stella Clubtól.

A szakértelem, ez az ócska trükk néha csodákra képes.

Valamit tudnak Bergamóban, ezt bizonyítja a jobbhátvéd, jobb oldali középpályás Andrea Conti esete is: az olasz legényke még csak a felnőttválogatott keretéig jutott, de már huszonötmillió eurót áldozott rá az ACM. Conti sem sokba került az eladónak, lévén ő saját nevelés. A legendás csapat jobbhátvédje, Mauro Tassotti a Laziótól érkezett anno, és Conti már sokkal jobban segíti a támadásokat, a korszellemnek megfelelően, igaz, Tassotti mellett nem sokan futottak el (ép fogsorral és moccanatlan orrnyereggel).

„Saját termés” volt anno a legendás Paolo Maldini, több szempontból is. Egy Európa-klasszis balhátvédért ma 18 millió eurót kell fizetni: a svájci Ricardo Rodríguez posztja egyik legjobbjává teljesedhet ki a Serie A-ban, ha sikerül őt megfelelően motiválni.

Jobbján az argentin Mateo Musacchio lehet az új Alessandro Costacurta, rá már évek óta feni a fogát a Milan, ám csak most engedhette meg magának a megvételét, ugyanis közel húszmillió eurót kóstált a párszoros válogatott játékos.

Elégedetten dörzsölhetik a kezüket a csapatnál és a szurkolók is, de mégis a legnagyobb erősítés, hogy hosszú távra elkötelezte magát a zseniális kapus, Gianluigi Donnarumma, és a kivásárlási ára százmilliós lett – a tiniüstököst nem meglepő módon sokszoros milliomossá tette ügynöke (évi hatmillió euró, nettóban), az a bizonyos Raiola. A csodaügynök a végén még visszahozza Mario Balotellit...

Természetesen ennyi érkező mellett túlságosan bő lett a keret: a Gianluca Lapadula, Andrea Bertolacci kettős körül a Genoa döng (előbbit, a támadót külön meg a fél Serie A vinné, és ez felveti, hogy talán akkor mégsem kellene eladni); Carlos Bacca neve Marseille-ben került terítékre (az éves négymilliós bérben megegyeztek állítólag a felek, a Milan azonban kevesli a húszmilliós ajánlatot), Mattia De Scigliót a Juventusszal, Leonel Vangionit a River Plate-tel és a Getafével, Gabriel Palettát a Sassuolóval, a Valenciával és a Torinóval, Niangot az Arsenallal, a neki évi három és fél millió eurós bért megadó Fenerbahcével és az Evertonnal, Gustavo Gómezt a Besiktassal boronálták össze.

José Sosáért jó árat, hatmillió eurót adott volna a török Antalyaspor, de a játékos nemet mondott az ajánlatra, pontosabban provokatív módon ügynöke ötmillió eurós éves bérigénnyel állt elő. Susót a Napoli és az AS Roma is tárt karokkal várja, ám a játékos hűségesküt tett a Milannak.

Aubameyangot többször hírbe hozták a Milannal (Fotó: AFP)
Aubameyangot többször hírbe hozták a Milannal (Fotó: AFP)

Természetesen nem áll le a Li-birodalom, a fejsze előtti nagy fa a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang, aki állítólag már korántsem mozdíthatatlan (évi nyolcmillió eurós bérrel szirénkednek körötte, ügynöke azonban tizenkétmilliót követel, minimum), a középpálya tengelyébe pedig szinte biztosan megérkezik a Laziótól Lucas Biglia, akiért olyan jó árat (tizenhatmillió eurót és bónuszokat) kínáltak, hogy el kell őt engedniük a rómaiaknak.

Az argentin is menne, finom utalásként a legutóbbi edzés előtt elutasította a részvételt az orvosi vizsgálatokon, majd elsztrájkolta a tréninget. A B-terv itt állítólag Marco Benassi elcsalogatása Torinóból, a C a leverkuseni Kevin Kampl.

Meglepő felvetés Juan Cuadrado és Zlatan Ibrahimovic, furcsa Wesley Sneijder, a szerintünk elérhetetlen Luka Modric, és ha Auba marad Dortmundban, esetleg inkább Angliába, Kínába vagy Párizsba teszi át a székhelyét, előtérbe kerül a madridi Álvaro Morata vagy a londoni Olivier Giroud – a ligán belülről Kalinic mellett pedig szinte adja magát a torinói Andrea Belotti.

Kalinic ügynöke már meg is jelent a milánóiak főhadiszállásán, minden bizonnyal csak egy jó forró kávéra ugrott be a derék Tomislav Erceg, aki egykor maga is remek támadó volt.

Belotti azért életszerű felvetés, mert a klubja vinné Milánóból a Niang, Cristián Zapata, Paletta hármast. A csere felvetődött a Juvével is, a Cuadrado, De Sciglio vonal miatt.

Haladva a korábbi vonalon: kimondott Gullitja még nincs a klubnak (illetve magánvéleményünk szerint Silva inkább lenne Gullit-szerepkörű, ha érkezne mellé egy klasszikus középcsatár), bár a 193 centiméter magas Leon Goretzka alkalmas lehet a munkára, persze növesztenie kell még ehhez a haját, a Schalkének meg megegyeznie az olaszokkal.

HÚSZ ÉVE MÁR...

...hogy az AC Milan tizenkétmillió mai euróért megvette a Bordeaux-tól a remek fizikai felépítésű jobb oldali középpályást, Ibrahim Bát. Ugyan remek idényt hagyott maga mögött a játékos, aki hétszer a francia válogatottban is pályára lépett, de mint kiderült, az olaszok nem csaptak Ba kapcsán bombaüzletet.


A középpályás 2003-ig jó félszáz bajnokin szerepelt, kölcsönadták a Perugiának és a Marseille-nek is menet közben. Kapott még egy nagy esélyt Ba a Bolton Wandererstől, ám az angolok sem nyertek ezen a bolton, a francia később a Rizesporban és a Djurgardenben is próbálta elhitetni, hogy még nem felejtett el futballozni. Kevély sikerrel, a sérülései miatt is, hogy aztán 2007 elején szerződést kínáljon neki a Varese – nem sokra rá meg csodamód visszahívta a Milan, abszolúte váratlanul és abszolúte indokolatlanul. Ba az újkori virágzása jegyében egy kupamérkőzésen lépett pályára, majd felcsapott a Milan afrikai játékosmegfigyelőjének.

Édesapja, Ibrahima Ba Eusebio egyébként szenegáli válogatott volt, egyik fia, Fabien korábban a Milanban pallérozódott, de mára elkallódott. A középső Ba neve keveset mond a fiataloknak, azonban ne feledjük, csak az utolsó szűkítési körben került ki a francia válogatott keretéből 1998-ban, azaz Ba kis híján világbajnok lett!

 

A massarói szerepkör várhatna akár Keita Baldére is, de rá a Juventus is kivetette a hálóját (egy olasz lap szerint a Milan már megegyezett a Lazióval egy húszmilliós üzletben, a játékos viszont nem állapodott meg a vevővel, és nem is biztosan a torinóiak, hanem talán az Inter miatt), a firenzei Nikola Kalinic ellenben tökéletes Simone lenne – a kemény dán védő, Simon Kjaer pedig legalább olyan hatékony, mint a nagy Tassotti.

Mi tagadás (Franco Baresiről szó se essék!), azért egy Donnarumma – A. Conti, Romagnoli, Musacchio, R. Rodríguez – Biglia, Calhanoglu, Kessié – Suso, Aubameyang, André Silva csapat láttán az Öreg Hölgy is gondolkodóba esne...

„A Milant illetően van pár kétségem. Igazoltak egy jó csatárt, André Silvát, akit én nagyon kedvelek, de nem látom, hogy topjátékosokat hoznának, hogy a csúcsra jussanak, majd ott is maradjanak. Tiszta sor, hogy a klub teszi, amit anyagilag megengedhet magának, és mindenkinek időre van szüksége, hogy beilleszkedjen és alkalmazkodjon a Milan-szellemiséghez, ám ha nyerni akarsz, akkor ehhez igazi bajnokokra van szükséged” – fogalmazta meg véleményét az olasz futball és a Milan kiváló ismerője, Christian Vieri.

Per pillanat ez a legjobb Milan. Hangsúlyozzuk, per pillanat (Fotó: transfermarkt.de)
Per pillanat ez a legjobb Milan. Hangsúlyozzuk, per pillanat (Fotó: transfermarkt.de)

SERIE A, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ATALANTA
Érkezett: Timothy Castagne (Genk, 6.000.000 euró), Josip Ilicic (Fiorentina, 5.500.000), Etrit Berisha (Lazio, 5.000.000), José Luis Palomino (Ludogorec, 4.000.000), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn, 3.500.000), Fabio Eguelfi (Inter, 1.500.000), Matteo Pessina (AC Milan, 1.000.000), Luca Vido (AC Milan, 1.000.000), Robin Gosens (Heracles Almelo, 900.000), Joao Schmidt (Sao Paulo, i.), Nicolas Haas (Luzern, i.)
Kölcsönből vissza: Michele Canini (Cremonese), Borisz Radunovics (Avellino), Nadir Minotti (Pistoiese), Kecskés Ákos (Újpest), Prince Gouano (Guimaraes), Gaetano Monachello (Ternana), Emanuele Suagher (Bari), Giuseppe De Luca (Vicenza), Simone Emmanuello (Pro Vercelli), Gianluca Mancini (Perugia), Constantin Nica (Latina), Berat Djimsiti (Avellino), Leonardo Gatto (Ascoli), Mauricio Pinilla (Genoa)
Távozott: Andrea Conti (AC Milan, 25.000.000)
Kölcsönbe: Franck Kessié (AC Milan, 8.000.000), Alberto Paloschi (SPAL, 2.000.000)
Prince Gouano (Amiens, ingyen), Mauricio Pinilla (Genoa), Matteo Contini (szerződése lejárt), Giulio Migliaccio (vissavonult), Abdoulay Konko (szl.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Lazio), Alekszandar Pesics (Toulouse), Alberto Grassi (Napoli), Anthony Mounier (Bologna), Ervin Zukanovic (AS Roma)

BENEVENTO
Érkezett: Gaetano Letizia (Carpi, 1.750.000), Vid Belec (Carpi, 1.750.000), Massimo Coda (Salernitana, 1.700.000), Andrew Gravillon (Inter U19, 1.500.000), Raman Chibsah (Sassuolo, 850.000), Bright Gyamfi (Inter, 280.000)
Kölcsönbe: George Puscas (Inter), Lorenzo Venuti (Fiorentina)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Bologna), Raman Chibsah (Sassuolo), Marko Pajac (Cagliari), Alessio Cragno (Cagliari)

BOLOGNA
Érkezett: Szafir Taider (Inter, 4.000.000), Giancarlo González (Palermo, 2.000.000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 2.000.000), Filip Helander (Hellas Verona, 2.000.000), Andrea Poli (AC Milan, i.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Benevento), Lorenzo Crisetig (Crotone), Anthony Mounier (Atalanta), Nicolo Cherubin (Hellas Verona), Alex Ferrari (Hellas Verona), Vécsei Bálint (Lugano)
Távozott: Uros Radakovics (Sigma Olomouc, i.), Nicolo Cherubin (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Luca Rizzo (SPAL), Mariosz Oikonomu (SPAL)
Kölcsönből vissza: Umar Sadiq (AS Roma), Szafir Taider (Inter), Federico Viviani (Hellas Verona), Filip Helander (Hellas Verona)

CAGLIARI
Érkezett: Senna Miangue (Inter, 3.500.000), Paolo Farago (Novara, 2.300.000), Marco Andreolli (Inter, i.), Luca Cigarini (Sampdoria, i.), Andrea Cossu (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Santiago Colombatto (Trapani), Simone Colombi (Carpi), Duje Cop (Sporting Gijón), Marko Pajac (Benevento), Caio Rangel (Criciúma), Luka Krajnc (Frosinone), Marco Fossati (Hellas Verona), Niccolo Giannetti (Spezia), Alessio Cragno (Benevento)
Távozott: Nicola Murru (Sampdoria, 7.000.000), Marco Fossati (Hellas Verona, 300.000), Simone Colombi (Carpi, 275.000), Bruno Alves (Glasgow Rangers, i.), Caio Rangel (Estoril), Roberto Colombo (visszavonult), Davide Di Gennaro (szl.)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Tahcidisz (FC Torino), Senna Miangue (Inter), Paolo Farago (Novara), Gabriel (AC Milan)

CHIEVO
Érkezett: Luca Garritano (Cesena, 1.000.000), Alejandro Rodríguez (Cesena, 500.000), Michele Rigione (Cesena, 200.000), Gianluca Gaudino (Bayern München, 50.000)
Kölcsönbe: Manuel Pucciarelli (Empoli)
Kölcsönből vissza: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Floro Flores (Bari), Ivan Provedel (Pro Vercelli), Paul-José Mpoku (Panathinaikosz), Dejan Lazarevic (Karabükspor)
Távozott: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 1.800.000), Tomasz Kupisz (Cesena, 700.000), Nicolás Spolli (Genoa, i.), Dejan Lazarevic (szl.), Mariano Izco (szl.), Nicola Bellomo (szl.), Walter Bressan (szl.), Caleb Ekuban (Leeds United)
Kölcsönbe: Ivan Provedel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Jonathan de Guzmán (Napoli), Serge Gakpé (Genoa)

CROTONE
Érkezett: Oliver Kragl (Frosinone, 400.000), Davide Faraoni (Udinese, i.)
Kölcsönből vissza: Ante Budimir (Sampdoria)
Távozott: Pietro De Giorgio (szl.), Claiton (szl.), Dzsamel Meszbah (Lausanne, i.)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Sassuolo), Lorenzo Crisetig (Bologna), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Marcello Trotta (Sassuolo), Aleandro Rosi (Genoa), Diego Falcinelli (Sassuolo)

FIORENTINA
Érkezett: Vitor Hugo (Palmeiras, 8.000.000), Nikola Milenkovics (Partizan Beograd, 5.100.00), Bruno Gaspar (Guimaraes, 4.000.000), Sebastián Cristóforo (Sevilla, 3.500.000), Carlos Sánchez (Aston Villa, 3.000.000), Maximiliano Olivera (Penarol, 2.500.000), Gaetano Castrovilli (Bari, 1.400.000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Rossi (Celta Vigo), Steve Beleck (Ümraniyespor), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Matías Fernández (AC Milan), Kevin Diks (Vitesse), Jaime Báez (Spezia), Andrés Schetino (Sevilla)
Távozott: Josip Ilicic (Atalanta, 5.500.000), Gonzalo Rodríguez (San Lorenzo, i.), Giuseppe Rossi (szl.), Borja Valero (Inter, 5.500.000)
Kölcsönbe: Kevin Diks (Feyenoord), Lorenzo Venuti (Benevento), Gaetano Castrovilli (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Aston Villa), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara), Sébastien De Maio (Anderlecht), Maximiliano Olivera (Penarol), Cristian Tello (Barcelona), Sebastián Cristóforo (Sevilla)

GENOA
Érkezett: Oscar Hiljemark (Palermo, 2.500.000), Andrej Galabinov (Novara, i.), Mauricio Pinilla (Atalanta), Nicolás Spolli (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Ervin Zukanovic (AS Roma)
Kölcsönből vissza: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa), Serge Gakpé (Chievo Verona), Riccardo Improta (Salernitana), Sebastián Gorga (Gimnasia La Plata), Lucas Ocampos (AC Milan), Aleandro Rosi (Crotone), Samir Ujkani (Pisa)
Távozott: Lucas Orbán (Racing Club, i.), Rubinho (szl.), Goran Pandev (szl.), Raffaele Palladino (szl.), Nicolás Burdisso (szl.)
Kölcsönbe: Manuel Milinkovics (Foggia), Andrea Beghetto (Frosinone), Riccardo Improta (Bari)
Kölcsönből vissza: Mauricio Pinilla (Atalanta), Lucas Ocampos (Olympique Marseille), Oscar Hiljemark (Palermo), Olivier Ntcham (Manchester City), Danilo Cataldi (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett: Marco Fossati (Cagliari, 300.000), Nicolo Cherubin (Bologna), Alessio Cerci (Atlético Madrid, i.), Antonio Cassano (egyesület nélküli), Bruno Zuculini (Manchester City)
Kölcsönbe: Daniele Verde (AS Roma), Thomas Heurtaux (Udinese)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Bologna), Alejandro González (Avellino), Filip Helander (Bologna)
Távozott: Filip Helander (Bologna, 2.000.000), Eros Pisano (Bristol City, i.), Alejandro González (szl.)
Kölcsönbe:
Federico Viviani (SPAL)
Kölcsönből vissza: Marco Fossati (Cagliari), Nicolo Cherubin (Bologna), Alex Ferrari (Bologna), Bruno Zuculini (Manchester City), Simone Ganz (Juventus)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Milan Skriniar (Sampdoria, 23.000.000), Nicolo Zaniolo (Virtus Entella, 1.800.000), Jens Odgaard (Lyngby, 1.500.000), Daniele Padelli (FC Torino, i.), Borja Valero (Fiorentina, 5.500.000)
Kölcsönből vissza: Samuele Longo (Girona), Szafir Taider (Bologna), Andrea Ranocchia (Hull City), Francesco Bardi (Frosinone), Caner Erkin (Besiktas), Gianluca Caprari (Pescara), Felipe Melo (Palmeiras), Rey Manaj (Pisa), Assane Gnoukouri (Udinese), Juan Jesus (AS Roma), Sztevan Jovetics (Sevilla), Zé Turbo (Marbella), Federico Dimarco (Empoli), Raffaele Di Gennaro (Ternana)
Távozott: Gianluca Caprari (Sampdoria, 12.000.000), Éver Banega (Sevilla, 9.000.000), Juan Jesus (AS Roma, 8.000.000), Federico Dimarco (FC Sion, 4.00.000), Szafir Taider (Bologna, 4.000.000), Senna Miangue (Cagliari, 3.5000.000), Fabio Eguelfi (Atalanta, 1.500.000), Caner Erkin (Besiktas, 750.000), Bright Gyamfi (Benevento, 280.000), Felipe Melo (Palmeiras, i.), Juan Carrizo (Monterrey, i.), Marco Andreolli (Cagliari, i.). Rodrigo Palacio (szl.)
Kölcsönből vissza: Trent Sainsbury (Csiangszu Szuning)
Kölcsönbe: George Puscas (Benevento), Raffaele Di Gennaro (Spezia), Francesco Forte (Spezia)

JUVENTUS
Érkezett: Juan Cuadrado (Chelsea, 20.000.000), Medhi Benatia (Bayern München, 17.000.000), Rodrigo Bentancur (Boca Juniors, 10.500.000)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Bayern München, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Bayern München), Alberto Cerri (Pescara), Nicola Leali (Olympiakosz), Mame Thiam (Empoli), Lorenzo Rosseti (Lugano), Eric Lanini (Matera), Carlo Pinsoglio (Latina), Luca Marrone (Waregem), Uaszim Buj (PEC), Alberto Brignoli (Perugia), Francesco Cassata (Ascoli), Riccardo Orsolini (Ascoli), Joel Untersee (Brescia), Filippo Romagna (Brescia), Andrés Tello (Empoli), Simone Ganz (Hellas Verona), Simone Zaza (Valencia), Cristian Pasquato (Krilja Szovjetov), Anasztasziosz Donisz (Nice)
Távozott: Kingsley Coman (Bayern München, 21.000.000), Simone Zaza (Valencia, 16.000.000), Neto (Valencia, 7.000.000), Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart, 3.000.000), Junesz Bnu Marzuk (Lugano, 400.000), Uaszim Buj (szl.), Paolo De Ceglie (szl.), Dani Alves (PSG, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Simone Ganz (Pescara, 1.800.000)
Kölcsönből vissza: Medhi Benatia (Bayern München), Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Adam Marusics (Oostende, 6.500.000), Simone Palombi (Ternana, 300.000)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Danilo Cataldi (Genoa), Josip Elez (HNK Rijeka), Maurício (Szpartak Moszkva), Joseph Marie Minala (Salernitana), Ricardo Kishna (Lille), Ravel Morrison (Queens Park), Simone Palombi (Ternana), Antonio Rozzi (Lupa Roma)
Távozott: Etrit Berisha (Atalanta, 5.000.000), Josip Elez (HNK Rijeka, 500.000), Simone Palombi (Ternana, 150.000)

MILAN
Érkezett: André Silva (FC Porto, 38.000.000), Andrea Conti (Atalanta, 25.000.000), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 22.000.000), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg, 18.000.000), Mateo Musacchio (Villarreal, 18.000.000), Antonio Donnarumma (Asteras Tripoli, 1.500.000)
Kölcsönbe: Franck Kessié (Atalanta, 8.000.000), Fabio Borini (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (PEC), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés), Diego López (Espanyol), Jherson Vergara (Arszenal Tula), Gabriel (Cagliari), José Mauri (Empoli), Juan Mauri (Paganese), Gianmarco Zigoni (SPAL), M’Baye Niang (Watford)
Távozott: Juraj Kucka (Trabzonspor, 5.000.000), Matteo Pessina (Atalanta, 1.000.000), Luca Vido (Atalanta, 1.000.000), Diego López (Espanyol, 1.000.000), Andrea Poli (Bologna, i.), Honda Keiszuke (szl.), Nnamdi Oduamadi (szl.), Hasim Masztur (szl.)
Kölcsönből vissza: Mario Pasalic (Chelsea), Lucas Ocampos (Genoa), Gerard Deulofeu (Everton), Matías Fernández (Fiorentina)

NAPOLI
Érkezett: Nikola Makszimovics (FC Torino, 20.000.000), Marko Rog (Dinamo Zagreb, 13.000.000), Adam Unasz (Girondins Bordeaux, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Duván Zapata (Udinese), Raffaele Maiello (Frosinone), Sebastiano Luperto (Pro Vercelli), Alberto Grassi (Atalanta), Roberto Insigne (Latina), Jonathan de Guzmán (Chievo Verona), Camilo Zúniga (Watford), Jacopo Dezi (Perugia), Nicolao Dumitru (Nottingham Forest)
Távozott: Jonathan de Guzmán (Eintracht Frankfurt, i.), Raffaele Maiello (Frosinone, 1.200.000)
Kölcsönbe: Igor Lasicki (Wisla Plock)
Kölcsönből vissza: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Nikola Makszimovics (FC Torino)

ROMA

Érkezett: Rick Karsdorp (Feyenoord, 14.000.000), Bruno Peres (FC Torino, 12.500.000), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo, 10.000.000), Juan Jesus (Inter, 8.000.000), Mário Rui (Empoli, 6.000.000), Héctor Moreno (PSV, 5.700.000), Maxime Gonalons (Olympique Lyon, 5.000.000), Federico Fazio (Tottenham, 3.200.000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Empoli), Norbert Gyömbér (Tyerek Groznij), William Vainqueur (Olympique Marseille), Daniele Verde (Avellino), Seydou Doumbia (Basel), Federico Ricci (Sassuolo), Ervin Zukanovic (Atalanta), Ezequiel Ponce (Granada), Umar Sadiq (Bologna), Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (Torino)
Távozott: Mohamed Szalah (Liverpool, 42.000.000), Leandro Paredes (Zenit, 23.000.000), Federico Ricci (Sassuolo, 4.500.000), Francesco Totti (szl.), Antonio Rüdiger (Chelsea, 35.000.000)
Kölcsönbe: Daniele Verde (Hellas Verona), Seydou Doumbia (Sporting CP), Ezequiel Ponce (Lille), Ervin Zukanovic (Genoa)
Kölcsönből vissza: Juan Jesus (Inter), Thomas Vermaelen (Barcelona), Mário Rui (Empoli), Wojciech Szczesny (Arsenal), Clément Grenier (Olympique Lyon), Federico Fazio (Tottenham), Bruno Peres (FC Torino)

SAMPDORIA
Érkezett: Gianluca Caprari (Inter, 12.000.000), Nicola Murru (Cagliari, 7.000.000), Bruno Fernandes (Udinese, 6.000.000), Dawid Kownacki (Lech Poznan, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: David Ivan (Bari), Leandro Castán (Torino), Federico Bonazzoli (Brescia), Jakub Hromada (Viktoria Pilsen), Francesco Fedato (Foggia, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Valerio Verre (Pescara)
Távozott: Milan Skriniar (Inter, 23.000.000), Luis Muriel (Sevilla, 20.000.000), Bruno Fernandes (Sporting CP, 8.500.000), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Jakub Hromada (Slavia Praha), Angelo Palombo (visszavonult), Luis Muriel (Sevilla, 20.000.000)
Kölcsönbe:
Ante Budimir (Crotone)
Kölcsönből vissza: Bruno Fernandes (Udinese), Leandro Castán (AS Roma)

SASSUOLO
Érkezett: Federico Ricci (AS Roma, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Crotone), Raman Chibsah (Benevento), Karim Laribi (Cesena), Marcello Trotta (Crotone), Diego Falcinelli (Crotone)
Távozott: Lorenzo Pellegrini (AS Roma, 10.000.000), Raman Chibsah (Benevento, 850.000), Karim Laribi (szl.)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Pescara), Federico Ricci (AS Roma)

SPAL 2013
Érkezett:
Kölcsönbe: Felipe (Udinese, 1.000.000), Federico Mattiello (Juventus), Mariosz Oikonomu (Bologna), Alberto Paloschi (Atalanta, 2.000.000), Luca Rizzo (Bologna), Federico Viviani (Hellas Verona), Alfred Gomis (Torino)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (FC Torino), Gianmarco Zigoni (AC Milan), Alex Meret (Udinese)
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (Empoli)

TORINO
Érkezett: Lyanco (FC Sao Paulo, 5.900.000), Vanja Milinkovics-Savics (Lechia Gdansk, 4.200.000), Salvatore Sirigu (PSG, i.)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (AS Roma), Nikola Makszimovics (Napoli), Gastón Silva (Granada), Panajotisz Tahcidisz (Cagliari), Vittorio Parigini (Bari), Alfred Gomis (Salernitana), Kevin Bonifazi (SPAL), Pontus Jansson (Leeds United)
Távozott: Nikola Makszimovics (Napoli, 20.000.000), Bruno Peres (AS Roma, 12.500.000), Pontus Jansson (Leeds United, 4.100.000), Panajotisz Tahcidisz (Olympiakosz, 700.000), Marco Chiosa (Novara, 500.000), Daniele Padelli (Inter, i.)
Kölcsönbe: Carlao (APOEL Nicosia), Alfred Gomis (SPAL)
Kölcsönből vissza: Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (AS Roma), Joe Hart (Manchester City)

UDINESE
Érkezett: Giuseppe Pezzella (Palermo, 4.500.000), Antonin Barak (Slavia Praha, 3.000.000), Svante Ingelsson (Kalmar, 750.000), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Mamadou Coulibaly (Pescara, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Guilherme (Deportivo La Coruna), Gaspar Íniguez (CA Tigre), Yrondu Musavu-King (Toulouse), Panajotisz Kone (Granada), Alex Meret (SPAL), Kevin Lasagna (Carpi), Emanuel Insúa (Racing Club)
Távozott: Bruno Fernandes (Sampdoria, 6.000.000), Guilherme (Deportivo La Coruna, 4.500.000), Felipe (SPAL, 1.000.000), Davide Faraoni (Crotone, i.)
K Lucas Evangelista (Estoril)
Kölcsönből vissza: Thomas Heurtaux (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Assane Gnoukouri (Inter), Sven Kums (Watford), Duván Zapata (Napoli)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Mário Rui (AS Roma), Luca Bittante (Salernitana)
Távozott: Mário Rui (AS Roma, 6.000.000), Uros Csoszics (AEK Athén, 500.000), Massimo Maccarone (szl.)

PALERMO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Preston), Abdelhamid el-Kautari (Bastia), Aljaz Struna (Carpi), Oscar Hiljemark (Genoa)
Távozott: Giuseppe Pezzella (Udinese, 4.500.000), Oscar Hiljemark (Genoa, 2.500.000), Giancarlo González (Bologna, 2.000.000), Simon Makienok (Utrecht), Sinisa Andelkovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Sallai Roland (PAFC)

PESCARA
Érkezett: Leonardo Mancuso (Sambenedettese, i.), Simone Ganz (Juventus, 1.800.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Sassuolo), Francesco Nicastro (Perugia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Udinese, 2.000.000), Albano Bizzarri (Udinese, i.), Gabriele Aldegani (visszavonult), Simone Pepe (visszavonult), Hugo Campagnaro (szl.), Sulley Muntari (szl.), Alberto Aquilani (szl.), Alberto Gilardino (szl.)
Kölcsönből vissza: Andrés Cubas (Boca Juniors), Gianluca Caprari (Inter), Alberto Cerri (Juventus), Valerio Verre (Sampdoria), Bryan Cristante (Benfica), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)

Lezárva szerda este.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek