A Juventus Vidal büntetőjével legyőzte a Milant

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.21. 20:40
null
Vidal büntetője három pontot ért a Juventusnak (Fotó: Reuters)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának rangadóján a Juventus hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Milant. Az első félidő felejthető játékot hozott, és ugyan a második játékrész sem hozott káprázatos futballt, de Vidal tizenegyesgóljának köszönhetően legalább gólt is láthattak a szurkolók. A torinói együttes karnyújtásnyira került a bajnoki cím megvédésétől.

 

A két egylet őszi mérkőzésen a milánóiak otthon meglepték a címvédőt, Robinho 31. percben értékesített büntetőjével mindhárom pontot otthon tartották.

„Csak az motivál minket, hogy megszerezzük a három pontot, és még közelebb kerüljünk a scudettóhoz – nyilatkozta Antonio Conte az újságíróknak. – Nem lesz könnyű nyerni, hiszen a Milan van olyan erős, mint mi, és ezt be is akarja bizonyítani. Jól dolgoznak Milánóban, nem lehetett könnyű helyettesíteni a távozó Zlatan Ibrahimovicot és Thiago Silvát."

A vasárnap esti rangadóval kapcsolatban a Milan vezérigazgatója, Adriano Galliani is megszólalt, véleménye szerint a következő szezonban nem lesz ekkora különbség a két csapat között. „A Juventus immáron két éve újra az elitcsapatok közé tartozik. Az előző szezonban a legvégéig üldöztük" – nyilatkozta Galliani az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

„Hozzá hasonló eredményeket értünk el az utóbbi 24 fordulóban, nem hiszem, hogy gyengébbek vagyunk Antonio Conte csapatánál – folytatta Galliani. – Ha mindkét együttesnél marad a mostani keret, nem lesz 15 pont különbség nyolc forduló után."

A Juventus sikere esetén nagyon közel kerülne újabb bajnoki címéhez.

1. FÉLIDŐ

A Milan kezdte aktívabban a mérkőzést, előbb Robinho, majd Stephan El Shaarawy vette célba Gianluigi Buffon kapuját. A hetedik percben azonban a Juventus szerezte meg majdnem a vezetést, Andrea Pirlo szabadrúgása megpattant a sorfalon, Christian Abbiati pedig hatalmas bravúrt bemutatva tornázta szögletre a labdát. A Milan első számú kapusa bele is sérült ebbe a mozdulatba, negyed órát követően le kellett cserélni, Marco Amelia érkezett a helyére.

A mérkőzés további részében inkább átlövésekkel próbálkoztak a csapatok, de a kaput csak ritkán sikerült eltalálniuak, ha ez mégis sikerült, akkor a kapusok a helyükön voltak, és védtek. Nem nagyon mert kitámadni egyik együttes sem, óriási taktikai csata zajlott a pályán.

A 41. percben már úgy tűnt, hogy megtörhet a jég, Mirko Vucsinics ugratta ki Claudio Marchisoiót a bal oldalon, akinek a lövését Amelia szépen hárította lábbal. Pár másodperccel később derült ki, hogy Marchisio lesről indult volna, így a játékvezető akkor sem adta volna meg a gólt, ha a labda kiköt a kapuban.

2. FÉLIDŐ

Chiellini és Marchisio próbálkozásával indult a játékrész, de pár perc elteltével megint visszaállt a Juventus, ezután a Milan jött előre, de sem Boateng, sem Mexes lövése nem okozott különösebb pánikhangulatot a hazai szurkolók körében.

Az 57. percben szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a Juventus: Amelia buktatta Asamoaht. a teljesen jogosan befújt büntetőt Arturo Vidal lőtte be nagyon magabiztosan a bal felső sarokba 1–0

A gólt követően teljesen szétesett a Milan játéka, a Juventus tulajdonképpen különösebb megerőltetés nélkül tudta a kapuja elé szorítani a piros-feketéket. Bojan krkic behozatala lendített valamit a Milan támadójátékán, de ez is csak rövid életű feltámadásnak bizonyult, igazán komoly gólszerzési lehetősége nem adódott a vendég együttes előtt.

A mérkőzés hátralévő részében a Juventus őrízgette egygólos előnyét, győzelmének köszönhetően nagyon közel került a címvédéshez. A Milan ugyanakkor egyre jobban kezd leszakadni a Napoliról, és most már hátrafelé is tekintgetnie kell, hiszen a Fiorentina egy pontra megközelítette Boatengéket.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Véget ért a mérkőzés!

92. perc: Asamoah le, Federico Peluso be.

91. perc: Újabb Montolivo-szabadrúgás került Buffon birtokába.

90. perc: Vucsinics le, Fabio Quagliarella be.

89. perc: Montolivo távoli szabadrúgása levágódott, majd Mexes lőtt kapura, de játékvezető les miatt már lefújta az akciót.

86. perc: Montolivo távoli lövését fogta Buffon újfent.

81. perc: Lichtsteiner le, Simone Padoin be.

81. perc: Constant szeretett volna beadni a bal oldalról, de nagyon lecsúszott a lábáról a labda.

75. perc: Muntari lövését fogta Buffon.

74. perc: Boateng találta meg majdnem Pazzininit jó labdával, majd Krkic elől mentettek a hazaiak.

71. perc: Mexes vágta fel Vucsinicset egy sárga lapért cserébe.

71. perc: Robinho le, Bojan Krkic be.

70. perc: Pirlo bal oldali szögletét követően Leonardo Bonucci lőtt kapura a hosszú oldalon, Amelia hárított a bal alsónál.

69. perc: Pirlo jobb oldali beadását követően Chiellini előtt pattogott a labda, de az olasz válogatott hátvéd nem tudott kapura lőni.

68. perc: Pirlo indította Pogbát, aki egy cselt követően megjátszotta Vucsinicset, a montenegrói lövése blokkról vágódott szögletre.

66. perc: Zapata is besárgult, Vucsinicset tartotta fel a kolumbiai védő.

63. perc: Mexes és Chiellini akaszkodott össze. Közben Pirlo jobb oldali sarokrúgását Pogba fejelt e a kapu fölé.

57. perc: Vezet a Juventus!Vidal nagyon magabiztosan varrta fel a bal felső sarokba a labdát. 1–0

56. perc: Tizenegyeshez jutott a Juventus! Amelia buktatta a tizenhatoson belül Asamoaht. A kapus egy sárga lapot is kapott.

54. perc: Vucsinics huppant a földre Cristian Zapata mellett a vendégek tizenhatosán belül, de a játékvezető sípja néma maradt Igaz, nem is reklamált senki büntetőért.

51. perc: Mexes szerzett labdát, majd előre tört, lövése Buffon ölelő karjaiban halt el.

50. perc: Boateng távoli lövése kerülte el Buffon kapuját jócskán.

49. perc: Kévin Constant ívelt a bal oldalról középre, de végül nem tudott senki sem kapura lőni a vendégek közül.

48. perc: Marchisio lövését fogta Amelia a jobb alsónál.

47. perc: Pirlo jobb oldali szögletét követően Chiellini fejelt a kapu fölé.

46. perc: Volt csere a szünetben: Ambrosini helyére Sulley Muntari állt be.

46. perc:Kezdetét vette a második játékrész!

45+3. perc: Véget ért az első félidő!

Kettő perc lesz a hosszabbítás az első félidőben.

41. perc: Vucsinics ugratta ki Marchisiót, aki ballal lőtt kapura, Amelia pedig lábbal mentett. Marchisio azonban lesről indult, így akkor sem lett volna érvényes a találat, ha a labda bemegy a kapuba.

38. perc: Lichtsteiner jobb oldali beadásáról maradt le Vucsinics az ötösnél egy hajszálnyival, a labda így Amelia kezei között landolt.

37. perc: Abate jobb oldali beadását követően Barzagli tisztázott Boateng elől a tizenhatoson belül.

34. perc: Mexes indítását követően Pazzini szerette volna egyből középre tenni a labdát, amely Buffon kapujának a tetején kötött ki.

32. perc: Abate jobb oldali beadását Andrea Barzagli fejelte ki középre, majd Boateng próbált félfordulatból kapura lőni, ehelyett azonban hatalmas luftot rúgott...

31. perc: Vucsinics fejelt a kapu fölé hét méterről.

A Juventus a legutóbbi négy bajnokiján legalább két gólt mindig szerzett.

28. perc: Pirlo szabadrúgása megint csak megpattant a sorfalon, a labda ezt követően középre ment, így Amelia könnyűszerrel hárított.

27. perc: Ignazio Abate lőtte be élesen a labdát a jobb oldalról, majd Robinho lőtt az oldalhálóba estében négy méterről.

26. perc: Ambrosini rúgta fel Giorgio Chiellinit a felezővonalnál, de megúszta asárga lapot.

23. perc: El Shaarawy lőtt megint, ez jobb volt, mint az első kísérletet, de Buffon ezt is magabiztosan fogta.

22. perc: Buffon gyatra kirúgását követően Ambrosini csapott le a labdára, majd nagyon csúnyán lőtt a bal alsó mellé méterekkel.

22. perc: Kevin-Prince Boateng lőtte be a labdát a hazai védők közé, de Giampaolo Pazzininek esélye sem volt megjátszani azt.

20. perc: Pirlo jobb oldali szögletét követően Kwadwo Asamoah lőtte ki a stadionból a lecsorgó labdát.

17. perc: Stephan Lichtsteiner jobb oldali beadását követően Pogba húzta kapu mellé a labdát ollózós mozdulattal hét méterről.

A Milan a legutóbbi 14 bajnokiján nem talált legyőzőre.

15. perc: Kényszerű csere, Abbiati helyére Marco Amelia állt be.

14. perc: Vidal jobb oldali beadásáról maradt le centikkel Mirko Vucsinics a hosszú oldalon.

12. perc: Massimo Ambrosini, a Milan csapatkapitánya lőtt a jobb alsó sarok mellé méterekkel.

10. perc: Paul Pogba távoli átlövési kísérlete szállt el méterekkel a kapu fölött.

Giampaolo Pazzini maradt lent a földön, de tudta folytatni a játékot.

7. perc: Nagy helyzet! Andrea Pirlo szabadrúgása pattant meg a sorfalon, Christian Abbiati hatalmas bravúrral tolta ki a labdát szögletre.

6. perc: Stephan El Shaarawy lőtt kapura 17 méterről, a labda pont középre ment, így Buffon könnyedén védett.

4. perc: Arturo Vidal ugratta volna ki középen Claudio Marchisiót, de Philippe Mexes lefülelte a chilei átadását.

2. perc: Robinho jobb lábas lövési kísérlete kerülte el jócskán Gianluigi Buffon kapuját.

1. perc: A Juventus kezdte a mérkőzést!

 

OLASZORSZÁG, SERIE A
33. FORDULÓ
JUVENTUS–MILAN 1–0
Torinó,
Juventus Arena. V: Luca Banti
JUVENTUS:
Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner (Padoin, 81.), Vidal, Pirlo, Pogba, K. Asamoah (Peluso, 92.) – Marchisio – Vucsinics (Quagliarella, 90.). Vezetőedző: Antonio Conte
MILAN:
Abbiati (Amelia, 15.) – Abate, Mexes, Zapata, Constant – Montolivo, Ambrosini (Muntari, 46.), K.-P. Boateng – Robinho (Krkic, 71.), Pazzini, El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G:
Vidal (57. – 11-esből)

A FORDULÓ KORÁBBI EREDMÉNYEI
Roma–Pescara 1–1
(Destro 51., ill. Caprari 14.)
Bologna–Sampdoria 1–1
(Gilardino 24., ill. Sansone 59.)
Catania–Palermo 1–1
(Barrientos 69., ill. Ilicic 94.)
Fiorentina–Torino 4–3
(Cuadrado 8., Aquilani 16., Ljajics 33., Romulo 86., ill. Barreto 45., Santana 56., Cerci 77.)
Napoli–Cagliari 3–2
(Astori 48. – öngól, Cavani 64., Insigne 93., ill. Ibarbo 18., Sau 71.)
Siena–Chievo 0–1
(Pellissier 45.)

AZ ÁLLÁS
1. Juventus33245464–20+4477
2. Napoli33199561–32+2966
3. Milan33178856–36+2059
4. Fiorentina33177962–42+2058
5. Internazionale331651251–45+653
6. Roma331571164–54+1052
7. Lazio331561240–400 51
8. Udinese331312845–39+651
9. Catania331391141–39+248
10. Cagliari331191341–51–1042
11. Parma331091439–43–439
12. Chievo331161633–48–1539
13. Bologna331091442–420 39
14. Atalanta331171535–48–1338
15. Sampdoria331091438–40–238
16. Torino338131243–49–636
17. Siena33991534–45–1130
18. Palermo335141430–46–1629
19. Genoa336111633–51–1829
20. Pescara33642325–67–4222

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik