M. M.
2022.12.03 10:39 Frissítve: 2022.12.03 10:39

Juventus: az ügyész szerint Agnelli tisztában volt az illegális tevékenységgel

Mint arról beszámoltunk, a Juventus teljes vezetősége lemondott, a klubot pedig pénzügyi szabálytalanságok miatt vizsgálják a helyi hatóságok és az UEFA is. A legfrissebb információk alapján az ügyész, Anna Maria Loreto összeállította vádpontjait a vizsgálatát követően, amelyet prezentált is a nyomozóhivatalnak annak érdekében, hogy bíróság elé állítsa a klubot és annak tizenkét korábbi alkalmazottját. A gyanú szerint Andrea Agnelli klubelnök tisztában volt az illegális tevékenységgel.

Nagy bajban van Andrea Agnelli (Fotó: AFP)

 

A Football Italia szerint a torinói ügyész, Anna Maria Loreto által összeállított dokumentumok alapján Andrea Agnelli klubelnök teljes mértékben tisztában volt az illegális pénzügyi eljárásokkal, amelyekkel a klubot gyanúsítja az ügyész, s amelyek miatt az elnök és a teljes vezetőség lemondott. Az ügyész szerint elég bizonyítéka van ahhoz, hogy bíróság elé állítsa a klubot és a tizenkét érintett személyt. 

A dokumentumok alapján az ügyész nemcsak kirívóan helytelen eljárással gyanúsítja a klubot, hanem kifejezte aggodalmát is, hogy ezt a tevékenységet folytatja a szervezet, ha a hatóságok nem lépnek közbe.

„Agnelli teljes mértékben tisztában van a klub súlyos pénzügyi helyzetével és a »korrekciós manőverek szükségletével«, de ezek a »korrekciós műveletek« törvénytelenek voltak, és Agnelli tudott erről” – olvasható az ügyész közleményében. 

A Tottenham Hotspur sportigazgatója, Fabio Paratici neve rendszeresen feltűnik a jelentésben és a lehallgatott telefonbeszélgetésekben – 2018 és 2021 között a Juventus sportigazgatója volt, ő az azóta az Internazionalénál dolgozó Giuseppe Marottát váltotta a Juventusnál.

A jelentés szerint Marotta távozását követően kezdődtek el a szabálytalanságok. Cristiano Ronaldo ugyanebben az évben érkezett a Juventushoz. A vádak alapján Paraticinek főszerepe volt az illegálisnak minősülő cselekmények ötletének megszületésében, azok kifejlesztésében és alkalmazásában. 

Az ügyész Pavel Nedved alelnököt is gyanúsítja közbenjárással.

Az egyik legsúlyosabb vádpontot a játékosok fizetése jelenti. A koronavírus-járvány során a futballisták lemondtak négyhavi fizetésükről, s ennek megfelelően készítette el a klub a könyvelését.

Azonban a négyhavi bérből háromhavit végül megkaptak a játékosok, amit nem vallott be a klub, valamint a játékosügynököknek kifizetett jutalékokat sem jelentették be a hatóságoknak.

2023.02.05 20:34:25

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Továbbra is szenved a Milan, immár öt meccse nem nyert a Serie A-ban.

2023.01.27 19:05:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Felidézzük a vb-győztes olasz kapus indulása körülményeit és a felbukkanását kísérő nyilatkozatokat.

2023.01.24 22:16:09

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az én bajom az, hogy ha bűnösök is, megint nem azok bűnhődnek majd, akik a törvény ellen vétettek (nyilván ezért mondtak le nagy hirtelen), hanem azok, akik az égvilágon semmiről sem tehetnek: a játékosok és a szurkolók.

2023.01.18 23:30:32

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Napoli kilenc pont előnnyel vezeti az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tabelláját a címvédő Milan és tízzel a Juventus, illetve az Internazionale előtt. Azt tegyük most félre, hogy Luciano Spalletti legénysége kedden a gyengécske Cremonese ellen tizenegyesekkel kiesett az Olasz Kupából, mert a szurkolókat sokkal inkább a Serie A, valamint a lehető legjobb Bajnokok Ligája-szereplés érdekli és tartja lázban.

2023.01.18 23:10:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha így fáj, ezt, ha úgy fáj, azt tanácsos bekapnunk.