K. B. 2021.04.02 16:02 Frissítve: 2021.04.02 17:11

Juve: a házibulizó játékosok nem játszhatnak a torinói derbin – hivatalos

A Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo bejelentette, a minap házibuliban részt vevő Arthur, Dybala és McKennie büntetésből nem vehet részt a szombat este 18 órától esedékes, Torino elleni városi derbin.

 

Dybala hiába kért bocsánatot, ő sem léphet pályára a Torino ellen (Forrás: AFP)

Mint arról beszámoltunk, a Juventus amerikai középpályása, Weston McKennie szerda este körülbelül húszfős zártkörű partit szervezett torinói lakásában. Ezzel „pusztán” az a probléma, hogy Torinóban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések értelmében tilos ilyen jellegű összejöveteleket tartani, és 22 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom van érvényben. Az egyik szomszéd hívására 22.30 körül kiérkező rendőrség sajtóhírek szerint személyenként 400 eurós bírságot szabott ki. A partin részt vett Paulo Dybala és Arthur is.

Hiába kért előbbi bocsánatot az Instagram-oldalán, a klub által kiszabott büntetést egyikük sem ússza meg: a Juventus Twitteren számolt be a vezetőedző, Andrea Pirlo a Torino elleni, szombati olasz bajnoki meccset megelőző sajtótájékoztatón elhangzottakról. Kiderült, hogy mindhárom labdarúgónak ki kell hagynia a 18 órakor kezdődő összecsapást.

„A néhány nappal ezelőtt rendezett házibuliban részt vevő három játékos nem kerül be a keretbe. Ennek ellenére beszéljünk inkább a derbiről!″ – mondta Pirlo rögtön a sajtótájékoztató elején.

A Juve 27 fordulót követően a bajnoki tabella harmadik helyén áll: 16 győzelmet, 7 döntetlent és 4 vereséget tudhat maga mögött. Nemrégiben arról is hírt adtunk, hogy a várakozáson aluli szereplés miatt fogytán a türelem Pirlóval szemben.

„A célom az, hogy jól teljesítsek, s mindezt a Juventusban tegyem. Egyetlen derbin sem játszottam még úgy, hogy féltem a vereségtől. A labdarúgás játék, amelynek mi minden esetben győzni akarással vágunk neki. Legfőképpen annak érdekében, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat. A vereségek után az a feladatunk, hogy felálljunk, és a lehető legjobban reagáljunk. Így teszünk szombaton is, büszkén játszunk a Torino ellen!”

 


 

 

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.

2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?