Jótékonyság: a Juventus csapatbuszai is megjelentek Záhonynál

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 09:15
null
Beszámolók szerint 80 Ukrajnából érkezett menekültet szállított Olaszországba a Juve küldöttsége (Fotó: juventus.com)
2800 kilométeres túrát teljesített a Juventus küldöttsége, élén a Ferrari korábbi Formula–1-es csapatvezetőjével, a torinói futballklub jelenlegi ügyvezető igazgatójával, Maurizio Arrivabenével, hogy a magyar–ukrán határon, Záhonynál segítsen. Az akcióban fontos szerepet vállalt a milánói és az ungvári magyar konzulátus. A Juvénál több mint egy héten át gyűjtötték az adományokat, ezek egy részét szállították most a határra, visszafelé pedig 80, többségében hat és tizennégy éves kor közti gyereket vittek Olaszországba az Ukrajnából érkezett menekültek közül.

A Juventus honlapján megjelent beszámolóból kiderül, több, a klub alkalmazásában álló orvos és sportpszichológus is ellátogatott Záhonyba, akik az adományok mellett aktív munkájukkal is igyekeztek segíteni.

Kiemelik, a segítségnyújtás a Juve-család valódi összefogásában valósult meg: az elmúlt időszakban ugyanis nemcsak közvetlenül a klubnál, hanem a torinói iskolákban, a város különféle pontjainál egyaránt gyűjtötték az adományokat – többségében ruhákat és gyógyszereket.

A Juventus 80 menekült számára biztosít szállást és ellátást Olaszországban, ők részben az Ukrán Labdarúgó-szövetség segítségével jutottak el a határra, jó részük Kijevből vagy Harkivból érkezett. A beszámoló szerint hat és tizennégy év közti gyermekekről, valamint anyukáikról van szó.

A cikk arra is kitért, hogy a küldöttséget Záhony polgármestere, Helmeczi László is köszöntette, az akció megszervezésében pedig Csiszár Jenő, milánói magyar főkonzul segédkezett. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása kiemeli még az ungvári főkonzulátus közreműködését is, melynek munkatársai a koordinációban, a gyerekek határig való eljutásában és az ottani, zavartalan átlépésében vállaltak fontos szerepet a KKM-mel közösen.

Az olasz csapat hivatalos honlapja képgalériát is közölt a karitatív akcióról, amely ide kattintva megtekinthető.

A Juventusnál úgy vélik, a közös megmozdulás remekül jelképezi a futballközösség erejét, és egyértelmű üzenet, reményteljes kiállás a békéért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik