K. T. I. 2022.03.13 09:15 Frissítve: 2022.03.13 17:35

Jótékonyság: a Juventus csapatbuszai is megjelentek Záhonynál

2800 kilométeres túrát teljesített a Juventus küldöttsége, élén a Ferrari korábbi Formula–1-es csapatvezetőjével, a torinói futballklub jelenlegi ügyvezető igazgatójával, Maurizio Arrivabenével, hogy a magyar–ukrán határon, Záhonynál segítsen. Az akcióban fontos szerepet vállalt a milánói és az ungvári magyar konzulátus. A Juvénál több mint egy héten át gyűjtötték az adományokat, ezek egy részét szállították most a határra, visszafelé pedig 80, többségében hat és tizennégy éves kor közti gyereket vittek Olaszországba az Ukrajnából érkezett menekültek közül.

Beszámolók szerint 80 Ukrajnából érkezett menekültet szállított Olaszországba a Juve küldöttsége (Fotó: juventus.com)

A Juventus honlapján megjelent beszámolóból kiderül, több, a klub alkalmazásában álló orvos és sportpszichológus is ellátogatott Záhonyba, akik az adományok mellett aktív munkájukkal is igyekeztek segíteni.

Kiemelik, a segítségnyújtás a Juve-család valódi összefogásában valósult meg: az elmúlt időszakban ugyanis nemcsak közvetlenül a klubnál, hanem a torinói iskolákban, a város különféle pontjainál egyaránt gyűjtötték az adományokat – többségében ruhákat és gyógyszereket. 

A Juventus 80 menekült számára biztosít szállást és ellátást Olaszországban, ők részben az Ukrán Labdarúgó-szövetség segítségével jutottak el a határra, jó részük Kijevből vagy Harkivból érkezett. A beszámoló szerint hat és tizennégy év közti gyermekekről, valamint anyukáikról van szó. 

A cikk arra is kitért, hogy a küldöttséget Záhony polgármestere, Helmeczi László is köszöntette, az akció megszervezésében pedig Csiszár Jenő, milánói magyar főkonzul segédkezett. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása kiemeli még az ungvári főkonzulátus közreműködését is, melynek munkatársai a koordinációban, a gyerekek határig való eljutásában és az ottani, zavartalan átlépésében vállaltak fontos szerepet a KKM-mel közösen.

Az olasz csapat hivatalos honlapja képgalériát is közölt a karitatív akcióról, amely ide kattintva megtekinthető. 

A Juventusnál úgy vélik, a közös megmozdulás remekül jelképezi a futballközösség erejét, és egyértelmű üzenet, reményteljes kiállás a békéért.

 

2022.06.29 14:06:08

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

„A jövőmet egyértelműen Rómában képzelem el, és a pápa kérésére sem illik nemet mondani.”

2022.06.19 08:43:57

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

A legtöbb gólt szerezte a topligákban szereplő angol támadók közül a 2021–2022-es idényben.

2022.06.01 23:04:32

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. A Nemzeti Sport a homályos évek során akkor szentelt bővebb figyelmet a csapatnak, amikor a fogadási csalások dagadó botránya közepette fókuszba került egy 2010-es Cremonese–Paganese harmadosztályú bajnoki, amelyen a játékosok furcsán szédelegve, lelassulva mozogtak.

2022.05.24 22:36:49

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hogy mégis sikerült, az nem az anyagiaknak köszönhető, hiszen a Juventus és az Internazionale lehetőségei még mindig jobbak voltak, és erősebb a keretük. A Milan sikeréhez mindenekelőtt jó döntések kellettek, nemcsak a vezetőedző, hanem a játékosok kiválasztásában is.

2022.04.25 21:07:51

Olasz labdarúgás B. J.

Sokkal jobban kezdett a házigazda, de meglett a böjtje a kihagyott helyzeteknek és a védelmi kihagyásoknak.