Inter: hivatalos, Eriksen már nem a klub játékosa

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 15:37
null
Christian Eriksentől elbúcsúzott az Inter (Fotó: AFP)
Immár hivatalos, hogy az Inter és Christian Eriksen közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, mivel a játékos szívritmus-szabályzóval nem játszhat az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A). 

 

A milánói együttes érzelmes sorokkal búcsúzik a honlapján a középpályástól, aki a vonatkozó orvosi előírásokat követve nem léphetett pályára a Serie A most zajló idényében, tekintettel a nyári Európa-bajnokságon történt szívmegállására. Mindezt figyelembe véve – s ahogyan azt megírtuk – sejteni lehetett, hogy Eriksen távozik a klubból. Azt egyelőre nem lehet tudni, hol folytatja a pályafutását.

Az Inter a Twitter-oldalán ezzel a videóval köszönt el a 29 éves játékostól:


Francesco Braconaro az olasz szövetség részéről már augusztusban közölte, hogy Eriksen nem játszhat Olaszországban, hacsak nem távolítják el a nyáron beültetett szívritmus-szabályozót.

Június 12-én a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. A futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik