Brazília: „Ha nem futballozom, gyilkossá váltam volna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.25. 20:53
null
Felipe Melo a bűnözés helyett a futballt választotta – és kitört a favelából (Fotó: Reuters)
Felipe Melo, az Internazionale 22-szeres brazil válogatott futballistája a Sky Italiának adott interjújában igen kemény képet festett gyerekkoráról és „karrierlehetőségeiről”. A Volta Redonda-i születésű játékos egy nagyon rossz hírű favelában nőtt fel, az erőszak árnyékában.

„Az egyik legveszélyesebbnek tartott favelában nevelkedtem, rengeteg volt a drog és a fegyver. Volt, hogy elmentem edzésre, és mire hazaértem, az egyik barátom már halott volt. Nem sok választásom volt: a futball vagy a bűnözés. Ha nem futballozom, akkor most gyilkos lennék. Gyilkossá váltam volna. De a labdarúgás kiragadott ebből a közegből” – nyilatkozta Felipe Melo, aki így a pályára „irányította” agresszivitását.

„Eleinte az is nehezemre esett, hogy edzésre járjak, mikor szerződtetett a Flamengo. Kétórás buszúttal tudtam csak eljutni az edzőközponthoz. Édesapám két munkát is vállalt, hogy eltartson minket, de kilépett, hogy el tudjon vinni az edzésekre. Néha még a reggelijét is nekem adta. Mostanra tanultam meg igazán értékelni, milyen fontos áldozatokat hozott értem – enélkül sosem jutottam volna el idáig” – mondta a kemény védekező középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik