Az MTK volt kapusa is az Inter kiszemeltjei között!

Vágólapra másolva!
2022.01.22. 18:13
null
Giuseppe Marotta (balra). Amikor még... (Fotó: AFP)
Korunk millió és egy problémája között vagy talán éppen ezért is a futball népszerűbb, mint valaha, ha a helyszínen nem is mindig, de a televízióban, a sajtóban, a rádióban és az interneten milliárdok követik a kedvenceiket és a nagyon nem szeretetteket. Mint 2008 óta mindig, most is megpróbálkozunk a lehetetlennel, utat vágunk az átigazolási hírek és pletykák között. Vagy legalábbis kísérletet teszünk rá, jöhet a második kör!

Sokatmondó, hogy az Aston Villa ellen esélytelen volt az INTERNAZIONALE Lucas Digne megszerzésére, a francia védőért a birminghamiek 30 millió eurót fizettek, a milánóiak a maguk kölcsönkérelmével és vételi opciójával labdába sem rúgtak. Olasz lapok szerint Digne-re azért lett volna szüksége Simone Inzaghinak, mert Ivan Perisic szerződése a nyáron lejár, és egyébként is 33 esztendős lesz akkor, Federico Dimarco pedig mostanában a háromfős védelemben szerepel, középen.

Antonio Conte elvinné Londonba Stefan de Vrijt, írja a Marca, de az Inter most januárban semmiképpen nem adná el őt – talán a nyáron, teszi hozzá a spanyol lap, amely szerint már a helyettese is megvan a hollandnak: az ingyen leigazolható Matthias Ginter. De Vrij ügynöke Mino Raiola, neki feltett szándéka, hogy a bekk Angliába szerződjön. A védelem jobb oldalára Djed Spence (Nottingham) mellett kiszemelt Sergino Dest is, aki mozdítható januárban (és olvastunk egy első látásra nagyon furcsának ható pletykát egy Dest, Denzel Dumfries cseréről).

Az Eintracht Frankfurt ismét nemet mondott arra, hogy Filip Koszticsot kölcsönbe adja, még kötelező vételi figurában sem. Egy olasz szakíró 8-10 milliós vételi opcióról tud. Digne után az Inter figyelme több újságíró szerint is a Mönchengladbach algériai hátvédje, Rami Benszebaini felé fordult, a 26 éves játékos a védelem közepén és bal oldalán is bevethető. Érte húszmillió eurót kérnek, ennyit az Intertől biztosan nem kapnak. Nála is tízmillióval többre taksálja a VfB Stuttgart a horvát Borna Sosát; a legolcsóbb kiszemelt az olasz U21-es válogatottban is szereplő Fabiano Parisi (Empoli).

Layvin Kurzawa kellene az Internek a La Gazzetta dello Sport szerint, akár csak kölcsönbe is, ellenben az Il Corriere dello Sport szerint nem, még kölcsönbe sem. A többi védőkiszemelt igen sokba kerül egy kivétellel: évi bruttó ötmillió euró neki, pármillió euró a Laziónak Luiz Felipéért (a nyáron kifut a szerződése, azért ilyen olcsó), miközben a dán Victor Nelsson (Galatasaray) tízmillión, a torinói Bremer húszmillión felüli „mulatság”:

Igaz, Alessandro Bastoniról egy olasz lap szerint 100 millió euróért lemondana a Szuning, de ennyit ma csupán a PSG és a Manchester City tudna állni.

Az ügyvezető Giuseppe Marotta szerint a Newcastle United által csábított Marcelo Brozovic nagyon közel áll a hosszabbításhoz, Andrea Pinamonti ugyanakkor hiába villog kölcsönben az Empoliban, olasz vagy külföldi csapatokat keresnek számára. Ő legendás úton került Milánóba, nem 2013-ban, amikor simán megvették a Chievótól, hanem 2020 szeptemberében: 21 millió euróért vették vissza a Genoától néhány nappal azután, hogy eladták ugyanoda 19.5 millió euróért (egy kötelező vételi opció feloldása állt a háttérben).

Brozovic évi nettó 6.5 millió eurót kap majd, plusz bónuszokat, ez kevesebb, mint az angliai ígéretek, ám a középpályás maradni szeretne. Az olasz U21-es válogatott erőssége, a középső középpályás Davide Frattesi ennek ellenére Inter-célpont, érte csereként felajánlották Lorenzo Pirolát, mondja a Calciomercato. A gond csak annyi, hogy a támadót 16 millió euróval többre taksálja a Sassuolo, mint a védőt. Meglehet, egy-egy kölcsönös vételi opciós transzferbe torkollik az ügy. Kiszemelt a bayernes középpályás, a világbajnok Corentin Tolisso– neki nem sokáig tart már a szerződése –, míg a bresti Romain Faivre és a sampdoriás Morten Thorsby sokkal kevesebb fizetést kér, viszont tízmillión felüli a vételár.

Ugyan a nyártól a tervek szerint André Onana lesz az Inter kezdőkapusa, de hosszabbítanának a csapatkapitány Samir Handanoviccsal is. Aki 37 esztendős, eggyel több, mint Alekszandar Kolarov:a szerb védő csupán 44 percet játszott ebben az idényben, azt is négy mérkőzésen összesen, így felvetődött, hogy visszavonul mint labdarúgó, és az edzői stábban folytatja. Egyesek szerint erre kevés az esély a nyár előtt.

Eközben nagy meglepődéssel vettük észre, hogy a 28 éves montenegrói kapus, a 196 centiméter magasa Danijel Petkovics is megmozgatta az Inter illetékeseinek fantáziáját, a hírt ráadásul a tekintélyes L'Équipe tette közzé, nyilván hozzátéve, hogy Petkovics csak a kispadra érkezne. A neve nem véletlenül ismerős, nem is olyan régen még az MTK-ban légióskodott! A kék-fehérek 2016-ban 200 ezer euróért vették, egy évre rá 300 ezerért adták el a Lorient-nak, onnan 900 ezerért vitte el az Angers.

Már csak ez hiányzott a Szuningnak...

Stefano Sensi elfogadta a Sampdoria ajánlatát, átesett az orvosi vizsgálatokon, és a 22.2 millió euróért vett középső középpályás szépen, góllal búcsúzott (a sajtó kölcsönről tud, a genovaiak állják fizetése 80-90 százalékát). Meglehet, Sensi helyettese a keretben az ifik csapatkapitánya, Mattia Sangalli lesz. Ide kapcsolódik ugyanis, hogy a Milánóban tartósan szintén nem bizonyító, de 24 millió euróért vett Matías Vecinót hamarosan eladják, az érdeklődő az uru középpályás egykori mestere, Maurizio Sarri által vezetett Lazio. Vecino szerződése a nyáron lejár, kézenfekvő januári megoldás a pótlására a barcelonai Riqui Puig. Vecino további kérői: a Newcastle United, a Flamengo, a Roma és a Leicester City.

A Sassuolo elnöke, Giovanni Carnevali már kiskorában is a Mercatóban lubickolt, s az „öreg csiligás” bejelentette egy interjúban, hogy a Juventus és az Inter bizony nem fogja olcsón megkapni Gianluca Scamaccát, a kétszeres olasz válogatott éket, mert vannak külföldi kérők is. Scamacca 21 bajnokin 9-szer volt eredményes ebben az idényben, és pár évvel ezelőtt félmillió euróért vették a PSV-től, amelyé a következő vételár tíz százaléka. Gyanítjuk, az sokkal nagyobb összeg lesz...

A Gazzetta egy cikkben egyenesen 45 millió euróról ír, plusz Pinamonti játékjogáról, mások szerint a Sassuolo első embere mindössze 40 millió eurót kér, azonban ennyi pénzt csakis a könyvelés kedvéért forgatnának meg a jelen olasz futballjában, más cserejátékosokat is bevonva. Furcsa, de Pinamonti sokkal többet keres, mint Scamacca, és a nettó kétmilliós bért nem akarja állni a kérő.

A minden hájjal megkent Marotta sem tagadta, hogy nem áll tőle távol a „Made in Italy”; a Sassuolóból Scamacca és Frattesi mellett monitorozzák Giacomo Raspadorit is, a kiscsapat saját nevelésű, még nem túl izmos, ám máris hétszeres felnőttválogatott, Európa-bajnok csatárát. Ő már tíz kanadai pontnál jár a Serie A most futó kiírásában. Megszólalt a Sassuolo mestere, Alessio Dionisi is, szerinte mindhárom játékos vele marad az idény végéig. Dionisi szerb karmestere, Filip Djuricsics szintén Inter-célpont, tesszük hozzá a Gazzetta nyomán.

Máris felrémlik egy régi interes gruppencsere a rutinosabb olvasóknak... Emlékeznek még?

Az Inter és a Genoa 2009-es transzfertánca során a milánóiak megkapták Thiago Mottát és Diego Militót, adták Robert Acquafrescát, Francesco Bolzonit és még három fiatalt, akik némi alkudozás után Leonardo Bonucci (igen, ő), Ivan Fatic és Riccardo Meggiorini lettek. A középpályás Mottát 10.2, a csatár Diego Militót 25, a támadó Acquafrescát 15, a középpályás Bolzonit három, a középhátvéd Fatic fele játékjogát fél (a másik tulajdonos a Chievo Verona volt), az ék Meggiorini fele játékjogát két és fél (a Genoa a többi részért ugyanennyit utalt a Cittadellának), a nagy Bonuccit teljes egészében pedig hárommillióért (őt Meggiorinivel együtt aztán gyorsan eladták félig a Barinak, 1.75, illetve 2.75 millióért) számolták be a nagy talján bizniszbe.

Nagyon várja már a tavaszt sok Juventus-szurkoló is, ha másért nem, mert akkorra kiderül, hogy velük marad-e Paulo Dybala, akinek 8+2 millió eurós új szerződéséről írtunk már, és a La Gazzetta dello Sport szerint az egyik legújabb és legelszántabb kérője az Inter! Marotta nagyon jól tudja, kivel tárgyal, lévén ő az, aki a Juventusban lezongorázta anno Dybala megvételét a Palermótól.

Az Inter per pillanat (erről majd később) szintén nem tudja megadni az évi tízmillió eurós nettó bért a csatárnak, de észszerű kereteken belül alkudozik, míg a torinóiak maximum annyit adnának Dybalának, bónuszokkal együtt, amennyit jelenleg keres (ez 7.3 millió, nettóban).

Az egykori remek támadó, Alessandro Altobelli szerint Dybala tökéletesen passzolna az Interbe, és Inzaghi 3–5–2-es hadrendjében tudna játszani a két csatár mögött is. Dybala az utolsó 10-esek egyike – tette hozzá az Inter egykori 9-ese.

Sokkal olcsóbb az Augsburg csatára, a montenegrói U15-ös, de már német U16-os válogatott Dzenan Pejcinovic, ám ő még csak a jövő Altobellije. A Liverpool állítólag 45 millió eurót plusz Roberto Firmino játékjogát adná Lautaro Martínezért, de a brazil játékos angliai húszmillió eurón felüli bruttó bérét képtelenek lennének állni ma Olaszországban.

Alexis Sánchezt januárban az Evertonnal és a West Hammel boronálták össze, a szélsőt az Inter ajánlotta fel, ingyen.Perisicért tett egy gyenge kísérletet a Wolfsburg, mert a horvát évi bruttó tízmillióért hosszabbítana Olaszországban, míg a vezetői feleennyit ajánlottak. Arturo Vidalért az Atlético Mineiro, a cserekapusGabriel Brazaóért a Cruzeiro érdeklődik, az Interért magáért pedig...

... a szaúdi állam egyik „karja”!

A tekintélyes International Business Times szerint a Newcastle Unitedet is felvásárló a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) jó 900 millió euróért venné meg a többségi tulajdonos, a kínai Szuning részét, miközben az Inter még mindig havi 13.5 millió euró veszteséget termel, az eladások és a racionalizálások, fizetéscsökkentések ellenére is. A több százmilliárd euróból gazdálkodó PIF már tavaly márciusban érdeklődött az Inter iránt, mint azt akkor megírta a Corriere della Sera. A szaúdiak másik nagy európai célpontja az Olympique Marseille, de egy meg nem nevezett brazil klubot is megszereznének.

Így már érthetőek a Sport Mediaset értesülései, melyek szerint az Inter hivatalosan is felvette a kapcsolatot Federico Bernardeschivel, akinek a szerződése lejár a nyáron a Juventusszal, sőt a lap szerint a milánóiak tárgyalnak a nemsokára a 34. életévébe lépő Juan Cuadradóval is! És talán ezért keresték meg maguk az Intert Ángel Di María ügynökei, mint azt a La Repubblica megírta...

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 TELE

ATALANTA
Érkezett:
Kölcsönbe: Jérémie Boga (Sassuolo), Valentin Mihaila (Parma)
Kölcsönből vissza:
Alessio Girgi (Carrarese), Giorgio Brogni (Feralpisalo), Riccardo Burgio (Piacenza), Jonathan Italeng (Taranto)
Távozott:

Kölcsönbe:
Matteo Lovato (Cagliari), Alessio Girgi (Feralpisalo), Giorgio Brogni (Paganese), Robin Gosens (Inter), Jonathan Italeng (Lecco), Roberto Piccoli (Genoa), Nicolo Milani (Imolese), Riccardo Burgio (Messina), Ludovico Gelmi (Pro Vercelli), Federico Mattiello (Alessandria)

BOLOGNA
Érkezett: Nicolas Viola (egyesület nélküli), Denso Kasius (Utrecht, 3 000 000)
Kölcsönbe: Michel Aebischer (Young Boys), Luis Rojas (Crotone)
Kölcsönből vissza: Sebastian Breza (Montréal), Flavio Di Dio (Teramo)
Távozott: Lassi Lappalainen (Montréal, kölcsön után végleg), Andreas Skov Olsen (FC Bruges, 7 000 000)
Kölcsönbe: Gabriele Corbo (Montréal), Flavio Di Dio (Picerno), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen), Gianmarco Cangiano (Crotone)

CAGLIARI
Érkezett: Edoardo Goldaniga (Sassuolo, 400 000 euró), Daniele Baselli (Torino)
Kölcsönbe: Matteo Lovato (Atalanta)
Távozott: Diego Farias (szerződését felbontották), Diego Godín (Atlético Mineiro, ingyen), Christian Oliva (szerződését felbontották), Martín Cáceres (Levante, i.)
Kölcsönbe: Paolo Farago (Lecce), Riccardo Ladinetti (Olbia)

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe:
Marco Benassi (Fiorentina), Valerio Verre (Sampdoria), Iwo Kaczmarski (Raków Czestochowa), Liberato Cacace (St. Truiden), Matteo Martini (Pistoiese)
Kölcsönből vissza: Kevin Piscopo (SPAL)
Távozott:
Kölcsönbe: Kevin Piscopo (Renate), Samuele Damiani (Palermo), Leonardo Mancuso (Monza), Matteo Martini (Pontedera), Samuele Ricci (Torino), Andrea Adamoli (Pro Sesto)

FIORENTINA
Érkezett: Jonathan Ikoné (Lille, 14 000 000 euró), Arthur Cabral (FC Basel, 14 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Lovisa (Lucchese), Tofol Montiel (Siena)
Kölcsönbe: Krzysztof Piatek (Hertha)
Távozott: Martin Graiciar (York United, ingyen), Dusan Vlahovics (Fiorentina, 81 600 000)
Kölcsönbe: Christian Dalle Mura (Pordenone), Alessandro Lovisa (Pordenone), Tofol Montiel (Atlético Baleares), Michele Cerofolini (Alessandria), Marco Benassi (Empoli)

GENOA
Érkezett:
Silvan Hefti (Young Boys, 5 000 000 euró), Johan Vásquez (UNAM, kölcsön után végleg, 3 500 000), Kelvin Yeboah (Sturm Graz, 6 500 000), Morten Frendrup (Bröndby, 3 500 000), Albert Gudmundsson (AZ, 1 200 000)
Kölcsönbe: Leo Östigaard (Brighton), Riccardo Calafiori (Roma), Roberto Piccoli (Atalanta), Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen)
Távozott: Valon Behrami (szerződését felbontották), Ivan Radovanovics (Salernitana, i.), Goran Pandev (Parma)
Kölcsönbe: Francesco Cassata (Parma), Davide Biraschi (Karagümrük), Laurens Serpe (Crotone), Stefano Sabelli (Brescia), Abdoulaye Touré (Karagümrük), Flavio Bianchi (Brescia), Elia Petrelli (Carrarese), Steeve-Mike Eyango (Siena), Giordano Conti (Sanremese), Daniel Dumbravanu (Siena), Felipe Caicedo (Inter), Lorenzo Andrenacci (Brescia)
Kölcsönből vissza:
Mohamed Faresz (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Panajotisz Recosz (Bayer Leverkusen, ingyen)
Kölcsönbe: Fabio Depaoli (Sampdoria), Mateusz Praszelik (Slask Wroclaw)
Kölcsönből vissza: Mattia Chiesa (Trento)
Távozott: Antonino Ragusa (Lecce)
Kölcsönbe: Giangiacomo Magnani (Sampdoria), Mert Cetin (Kayserispor), Bogdan Jocsics (Pro Vercelli)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Kölcsönbe: Robin Gosens (Inter), Felipe Caicedo (Genoa)
Távozott: Christian Eriksen (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Martín Satriano (Brest), Stefano Sensi (Sampdoria), Facundo Colidio (Tigre)

JUVENTUS
Érkezett:
Dusan Vlahovics (Fiorentina, 81 600 000), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach, 8 600 000), Federico Gatti (Frosinone, 7 500 000)
Kölcsönből vissza: Radu Dragusin (Sampdoria), Mohamed Ihattaren (Sampdoria)

Távozott: Rodrigo Bentancur (Tottenham, 19 000 000)
Kölcsönbe: Federico Gatti (Frosinone, 7 500 000), Dejan Kulusevski (Tottenham, 10 000 000), Mohamed Ihattaren (Ajax), Radu Dragusin (Salernitana), Aaron Ramsey (Rangers)

LAZIO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Jovane (Sporting CP, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Mohamed Faresz (Genoa)
Távozott:
Kölcsönbe: Alessandro Rossi (Monopoli), Gonzalo Escalante (Alavés), Mohamed Faresz (Torino), Jordan Lukaku (Vicenza), Denis Vavro (Köbenhavn), Vedat Muriqi (Mallorca, 1 100 000), Jony (Gijón), Riza Durmisi (Sparta Rotterdam), Cristiano Lombardi (Reggina), Djavan Anderson (Zwolle)

MILAN
Érkezett:
Antonio Mirante (egyesület nélküli), Marko Lazetics (Crvena zvezda, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Frank Tsadjout (Pordenone), Alessandro Sala (Renate), Luan Capanni (Viterbese)
Távozott: Andrea Conti (Sampdoria)
Kölcsönbe: Frank Tsadjout (Ascoli), Luan Capanni (Grosseto), Alessandro Sala (Pro Sesto), Alessandro Plizzari (Lecce)
Kölcsönből vissza: Pietro Pellegri (Monaco)

NAPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe:
Axel Tuanzebe (Manchester United, 600 000 euró)
Kölcsönből vissza: Amin Younes (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Konsztantinosz Manolasz (Olympiakosz, 2 500 000 euró), Amin Younes (al-Ettifak, i.)
Kölcsönbe: Filippo Costa (Parma), Michael Folorunsho (Reggina), Leonardo Candellone (Pordenone)

ROMA
Érkezett:

Kölcsönbe:
Ainsley Maitland-Niles (Arsenal, 500 000), Sérgio Oliveira (Porto, 1 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Robin Olsen (Sheffield United)
Távozott: Federico Fazio (Salernitana, ingyen)
Kölcsönbe: Robin Olsen (Aston Villa), Riccardo Calafiori (Genoa), Borja Mayoral (Getafe, 500 000), Gonzalo Villar (Getafe), Riccardo Ciervo (Sassuolo), Bryan Reynolds (Kortrijk)

SALERNITANA
Érkezett: Pasquale Mazzocchi (Venezia), Federico Fazio (Roma, ingyen), Éderson (Corinthians, 6 000 000), Ivan Radovanovics (Genoa, ingyen)
Kölcsönbe:
Luigi Sepe (Parma), Mikael (Sport Recife, 800 000), Emil Bohinen (CSZKA Moszkva), Simone Verdi (Torino), Pasquale Mazzocchi (Venezia), Radu Dragusin (Juventus), Lys Mousset (Sheffield United)
Távozott: Luca Castiglia (Piacenza, i.), Ramzi Aya (Reggina), Cedric Gondo (Cremonese)
Kölcsönbe:
Filippo D'Andrea (Teramo), Michele Cavion (Vicenza), Simy (Parma), Luka Bogdan (Ternana)

SAMPDORIA
Érkezett: Andrea Conti (Milan, ingyen)
Kölcsönbe: Tomás Rincón (Torino), Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Stefano Sensi (Inter), Vladiszlav Szupriaga (Dinamo Kijev, 500 000), Abdelhamid Sabiri (Ascoli)
Távozott: Adrien Silva (al-Vahda, ingyen)
Kölcsönbe: Fabio Depaoli (Hellas Verona), Julian Chabot (1. FC Köln, 300 000), Ernesto Torregrossa (Pisa), Valerio Verre (Empoli)
Kölcsönből vissza: Radu Dragusin (Juventus), Riccardo Ciervo (Roma), Mohamed Ihattaren (Juventus )

SASSUOLO
Érkezett: Luca Moro (Padova, 4 000 000)
Kölcsönbe: Emil Konradsen Ceide (Rosenborg), Riccardo Ciervo (Roma)
Kölcsönből vissza: Ruan (Gremio), Khouma Babacar (Alanyaspor), Alessandro Russo (Alessandria)
Távozott: Edoardo Goldaniga (Cagliari, 400 000), Khouma Babacar (Köbenhavn)
Kölcsönbe:
Jérémie Boga (Atalanta), Alessandro Russo (St. Truiden), Luca Moro (Catania)

SPEZIA
Érkezett:

Távozott:

TORINO
Érkezett: Demba Seck (SPAL, 3 500 000)
Kölcsönbe: Mohamed Faresz (Lazio), Pietro Pellegri (Monaco), Samuele Ricci (Empoli)
Kölcsönből vissza:
Christian Celesia (Alessandria), Samuele Lovaglio (Fermana)
Távozott: Razvan Sava (CFR Cluj), Daniele Baselli (Cagliari)
Kölcsönbe:
Tomás Rincón (Sampdoria), Simone Verdi (Salernitana), Ben Lhassine Kone (Crotone), Christian Celesia (Paganese), Samuele Lovaglio (Nuova Florida)

UDINESE
Érkezett:
Antonio Santurro (egyesület nélküli), Filip Benkovic (Leicester City, ingyen), James Abankwah (St. Patrick's Athletic, 400 000 euró)
Kölcsönbe: Pablo Marí (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Petar Micin (Sered)
Távozott: Lukasz Teodorczyk (Vicenza, ingyen), Fernando Forestieri (szerződését felbontották), Samir (Watford, 5 000 000), Sebastien De Maio (Vicenza)
Kölcsönbe: James Abankwah (St. Patrick's Athletic), Luis Ndreu (Lumignacco)

VENEZIA
Érkezett:
Michaël Cuisance (Bayern München, 4 000 000), Sergio Romero (egyesület nélküli), Maximilian Ullmann (Rapid Wien, 500 000), Nani (Orlando City, ingyen)
Kölcsönbe:
Jean-Pierre Nsame (Young Boys, 500 000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Pigozzo (Seregno)
Távozott: Pasquale Mazzocchi (Salernitana), Jacopo Dezi (Padova), Gianmarco Zigoni (Virtus Verona)
Kölcsönbe:
Mirza Hasanbegovic (Kallithea), David Schnegg (Crotone), Francesco Forte (Benevento), Bjarki Bjarkason (Catanzaro), Riccardo Pigozzo (Trento), Daan Heymans (Charleroi), Filippo Serena (Pontedera), Pasquale Mazzocchi (Salernitana), Harvey St Clair (Triestina), Lauri Ala-Myllymäki (Triestina)

Vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai.

A SOROZAT KORÁBBI RÉSZEI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik