nemzetisport.hu
2018.08.17 14:07 Frissítve: 2018.08.21 16:05

AC Milan: Laxalt és Castillejo érkezett, Bacca távozott

Javában zajlik az olasz átigazolási hajrá, hiszen a Serie A-ban este nyolckor zárul a piac. Alig 7 órával a határidő előtt az AC Milan két új játékos érkezését és egy távozását jelentette be, egyben közölte, késznek tekinti a keretét.

Laxalt piros-feketére cseréli a piros-kéket (Fotó: AFP)

 

Az AC Milan előbb a bal oldalon középpályásként, védőként vagy szélsőként egyaránt bevethető Diego Laxalt szerződtetését jelentette be, aki már át is esett az orvosi vizsgálaton. A 25 éves játékos a Genoától érkezett, és ugyan a felek nem hozták nyilvánosságra, sajtóértesülések szerint 14 millió euróba került a játékos, akivel 2022 nyaráig érvényes szerződést kötött a klub.

Néhány perccel később aztán egy csereüzletet is bejelentett a Milan: megszerezte a klub a Villarrealtól az elsősorban jobbszélsőként, de Laxalthoz hasonlóan a bal oldalon is pályára küldhető 23 éves spanyolt, Samu Castillejót, akiért 25 millió euró körüli összeget küldtek a Villarrealnak – igaz, nem feltétlenül készpénzben.

A spanyolok keretéhez ugyanis véglegesen csatlakozott a kolumbiai Carlos Bacca, aki az előző idényben kölcsönben szintén a „sárga tengeralattjárónak” becézett klubot erősítette, és körülbelül 7 millió euróval csökkentette Castillejo ellenértékét.

Castillejo egyébként öt évre szóló szerződést kötött a Milannal, míg Bacca négy évre írt alá a spanyol klubhoz.

A Milan Castillejo átigazolásának bejelentésével egy időben azt is közölte, ezzel késznek tekinti a játékoskeretét, és nem igazol több labdarúgót.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.