Serie A: meghiúsult a közös terv, nem lehet lebontani a San Sirót – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 20:17
null
A San Siro megmenekült a lebontástól (Fotó: Getty Images)
A lombardiai kulturális örökségekkel foglalkozó regionális bizottság hivatalosan is áldását adta a Műemlékvédelmi Főfelügyelőség javaslatára, melynek értelmében a Giuseppe Meazza Stadion (ismertebb nevén San Siro) második szintje az építészeti megoldásai miatt 2025-től kezdődően műemléknek fog számítani, így a legendás létesítményt nem lehet lebontani – írja a La Gazzetta dello Sport.

 

A legendás létesítményben „társbérlő” két milánói klub, a Milan és az Internazionale egy darabig egy új, közös stadion megépítését tervezte – pont a San Siro helyén, vagyis egészen pontosan annak a parkolójában –, de hamar ellenállásba ütköztek az olasz bürokrácia, illetve a műemlékvédők részéről. E terv sorsa a mostani döntéssel pecsételődött meg: így már biztos, hogy a két rivális egylet külön-külön vág neki a saját stadionépítési projektjének.

Az új stadionok helyszíne a Gazzetta szerint már ismert: mindkét csapat Milánó egyik elővárosában húzná fel új otthonát – az Inter Rozzanóban, míg a Milan San Donatóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik