Serie A: az Inter és a Milan ismét új stadiont szeretne

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.16. 12:27
null
A San Sirót a tervek szerint lebontanák, más helyen épülne az új stadion (Fotó: AFP)
A Corriere della Sera szerint az AC Milan és az Internazionale módosított javaslattal próbálja elérni a város támogatását az új milánói stadion építéséhez.

A két gárda hosszú évek óta próbálkozik azzal, hogy hosszú távon növelje bevételeit egy saját tulajdonban lévő stadion meglétével, ugyanis a San Siro (Giuseppe Meazza) stadion a város tulajdona, ezzel pedig jelentős bevételektől esik el a két klub.

A probléma általános Olaszországban, a Juventus úgy képes a legtöbb bevételt generálni, hogy saját stadiont építtetett, de többek között a Lazio és a Roma is csak bérli a Stadio Olimpicót.

Ezért fontos a milánói klubok számára, hogy több bevételt tudjanak generálni, mert csak így lehetnek versenyképesek európai riválisaikkal szemben.

Az egyik meglepetés a Corriere della Sera szerint az, hogy a San Sirót teljesen lebontanák, helyén pedig a lakosság sportolására alkalmas terület jönne létre. A cél az, hogy így a város jelenlegi és újonnan épülő épületei közötti egyensúly megmaradjon, ami a lakosság egyik legnagyobb kívánalma volt a korábbi tervek elbírálása (és elutasítása) során.

A beruházás értéke 1.2 milliárd euró, a munkálatok 80 hónapot vehetnek igénybe. A csapatok szeretnék, hogy 2024 januárjában kezdődjön az építkezés, hogy a 2026-os milánói olimpiára biztosítsák a Patroclo aluljáró megnyitását, ezért az engedélyezési folyamat lezárását 2023 végére tervezi az Inter és a Milan. A stadion 2030-ra készülne el, de a gazzetta.it-en megjelenő cikkben az olvasható, hogy a két csapat már a 2027–2028-as kiírástól az új stadionban játszana.

Az új stadion terve
Az új stadion terve

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik