M. M.
2022.09.16 12:27 Frissítve: 2022.09.20 14:50

Serie A: az Inter és a Milan ismét új stadiont szeretne

A Corriere della Sera szerint az AC Milan és az Internazionale módosított javaslattal próbálja elérni a város támogatását az új milánói stadion építéséhez.

A San Sirót a tervek szerint lebontanák, más helyen épülne az új stadion (Fotó: AFP)

A két gárda hosszú évek óta próbálkozik azzal, hogy hosszú távon növelje bevételeit egy saját tulajdonban lévő stadion meglétével, ugyanis a San Siro (Giuseppe Meazza) stadion a város tulajdona, ezzel pedig jelentős bevételektől esik el a két klub.

A probléma általános Olaszországban, a Juventus úgy képes a legtöbb bevételt generálni, hogy saját stadiont építtetett, de többek között a Lazio és a Roma is csak bérli a Stadio Olimpicót.

Ezért fontos a milánói klubok számára, hogy több bevételt tudjanak generálni, mert csak így lehetnek versenyképesek európai riválisaikkal szemben.

Az egyik meglepetés a Corriere della Sera szerint az, hogy a San Sirót teljesen lebontanák, helyén pedig a lakosság sportolására alkalmas terület jönne létre. A cél az, hogy így a város jelenlegi és újonnan épülő épületei közötti egyensúly megmaradjon, ami a lakosság egyik legnagyobb kívánalma volt a korábbi tervek elbírálása (és elutasítása) során.

A beruházás értéke 1.2 milliárd euró, a munkálatok 80 hónapot vehetnek igénybe. A csapatok szeretnék, hogy 2024 januárjában kezdődjön az építkezés, hogy a 2026-os milánói olimpiára biztosítsák a Patroclo aluljáró megnyitását, ezért az engedélyezési folyamat lezárását 2023 végére tervezi az Inter és a Milan. A stadion 2030-ra készülne el, de a gazzetta.it-en megjelenő cikkben az olvasható, hogy a két csapat már a 2027–2028-as kiírástól az új stadionban játszana.

Az új stadion terve

 

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.