Milan: Mendesnek engednie kell, eldőlt Leao jövője – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.04.30. 11:58
null
Az olasz sportnapilap szerint Leao igent mondott a Milan hosszabbítási ajánlatára (Forrás: La Gazzetta dello Sport)
A La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap szombati cikke szerint az AC Milan szóban megegyezett legértékesebbnek tartott játékosa, Rafael Leao 2024-ben lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

 

 

„Leao igent mondott a Milannak” – kezdődik a La Gazzetta dello Sport szombati címlapsztorija, melyben arról ír az olasz sportlap, hogy a Transfermarkt által 80 millió euróra taksált Rafael Leao szóban megállapodott klubja vezetőivel jövőre lejáró szerződése meghosszabbításáról 2028-ig. A hírek szerint a portugál támadó évi hétmillió eurós fizetés (ezzel a legjobban kereső játékos lesz a klubnál), illetve kétmillió eurós aláírási pénz fejében hajlandó megújítani a megállapodását.

Ennek értelmében a mostanihoz képest mintegy ötszörösére emelkedhet Leao fizetése és a következő öt évben összesen (a bruttó bérrel számolva) kevesebb, mint 50 millió eurójába kerül majd a klubnak a hosszabbítás.

A Gazzetta dello Sport szerint a hosszú ideje húzódó egyeztetéseket követő végleges megállapodásra, illetve annak aláírására azután kerülhet sor május elején, hogy a Milan egyezségre jut a Sportinggal. A portugál klub 22 millió eurós kártérítésre tart igényt a támadó után, aki 2018-ban ingyen került a francia Lille-be, miután egyoldalúan felbontotta élő szerződését a lisszaboniakkal, egy évvel később pedig 29.5 millió euró ellenében a Milanhoz szerződött. Az olasz lap úgy tudja, egy éjszakába nyúló csütörtöki tárgyalás után közel a megállapodás a Lille, Sporting, Milan hármas között a kártérítési ügyben, ami alapvetően befolyásolja Leao hosszabbítását is.

Az olasz sportlap szerint azután közeledtek az álláspontok, hogy Leao és családja vette kézbe a tárgyalásokat a Milannal, háttérbe szorítva a játékos képviselőit. Így Leao menedzserének, Jorge Mendesnek a Chelsea és a Real Madrid hízelgése ellenére is engednie kell igényeiből, hogy a megállapodás megszülethessen. A Milan szempontjából pozitív fordulat a tárgyalásokat folytató Paolo Maldini technikai igazgató, Ricky Massara sportigazgató és Gioprgio Furlani ügyvezető hozzáállásának köszönhető, ők hárman nagyon eltökéltek abban, hogy Leao meghosszabbítsa szerződését a BL-elődöntőbe jutott klubbal. Talán a tárgyalások alakulásának is köszönhető, hogy a támadó egy kisebb tavaszi hullámvölgy után ismét nagyon motivált és szombaton gólpasszal vette ki a részét a Milan római pontszerzéséből (Roma–Milan 1–1). Leao ebben az idényben 42 tétmeccsen 13 gólt és ugyanennyi gólpasszt ért el klubjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik