Fogadási csalás: őrizetbe vették a magyar fő vádlottat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.25. 08:22
A magyar után spanyol fogdába került L. Mátyás, a nemzetközi fogadási csalási ügy egyik fő vádlottja.

Spanyolországi források szerint L. Mátyást az ellene indított nemzetközi elfogató parancsra hivatkozva előbb őrizetbe vették a spanyol hatóságok, majd előzetes letartóztatásba helyezték, így a magyar gyanúsított odakint várja ügyvédeitől a segítséget.

A korábban a Fővárosi Törvényszék előtt ügyészek által ismertetett vád szerint L. Mátyás és négy társa – B. István, K. Zoltán, S. László és Sch. László – is közreműködött a 2011 májusában rendezett Lecce–Lazio olasz bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában.

A jelenleg is zajló per vádirati anyagából kiderült, az öt magyar egy nemzetközi, szingapúri székhelyű szervezet tagjaként vett részt az akcióban, és befolyásolta sikeresen a találkozót. Az olasz ügyészek nem tétlenkedtek, nemzetközi elfogató parancsot adtak ki a magyarok ellen. Spanyolországból származó információ szerint L. Mátyás harminc napon át lehet fogdában.

A Fővárosi Törvényszéken 2013 óta öt szálon futó fogadási csalási ügyekben eddig három esetben született jogerős ítélet. Kettőben a Madridban elfogott L. Mátyás is érintett – ám egyikben sem kapott letöltendő büntetést az egyébként korábban csaknem három éven át előzetesben tartott elkövető.

A legnagyobb büntetési tételeket ígérő nemzetközi szál tárgyalásai még tartanak, s várhatóan csak jövőre születik ítélet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik