Krkic brillírozott Budapesten - olasz sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2011.08.04. 14:01
null
Krkic nyomát gyakran csak bottal ütötték a Vasas védői (fotó: Németh Ferenc)
Az idén 100. születésnapját ünneplő Vasas a centenáriumi gálamérkőzésén a Puskás Ferenc Stadionban az olasz AS Romát fogadta, és 1–0-s vereséget szenvedett. A meccs értékelése után mindkét vezetőedző kiemelte, hogy a találkozón nem az eredmény volt a lényeges. Az itáliai sajtó jónak minősítette a Roma teljesítményét, és különösen a „farkasoknál” most bemutatkozó Bojan Krkic játékát emelte ki.

 

Az olasz lapok beszámolói szinte kivétel nélkül arra épülnek, hogy Bojan Krkic bemutatkozott a Roma mezében és Francesco Tottival együtt mintegy órányi időt tölthetett a pályán. Több jelentés szerint a spanyol támadó rögtön megmutatta a klasszisát, remek cselekkel vétette észre magát, és a Vasas hátsó emberei nem tudtak vele mit kezdeni.

KRKIC, VIVIANI ÉS JOSÉ ÁNGEL NYÚJTOTT ÁTLAGON FELÜLIT
A római csapattal foglalkozó vocegiallorossa.it című honlap tudósítója részletesen értékelte a játékosok budapesti teljesítményét. Krkic és a gólszerző Viviani mellett a szintén a nyáron szerződtetett spanyol José Ángel játékát látta átlagon felülinek a szakíró.
A Roma játékosainak osztályzatai: Lobont 6 – Cicinho 6, Heinze 6, Cassetti 6.5, José Ángel 7 – Greco 6.5, De Rossi 6.5, Perrotta 5.5 – Totti 6.5 – Krkic 7, Borriello 5.5. Cserék: Curci 6, Rosi 6, Brighi –, D. Pizzarro 6.5, Taddei 5.5, Crescenzi –, F. Viviani 7, Simplício 6.5, Verre 5.5, Caprari 6, Okaka 7.

A Corriere dello Sport úgy látta, hogy az első félidőben egyenesen a mezőny legjobbja volt az új igazolás, hozzátéve, hogy többször megbolondította a „nem éppen ellenállhatatlan” magyar védelmet, csak azt sajnálhatja, hogy az első gólját nem sikerült megszereznie, mert Lubos Ilizi remekelt a kapuban.

A római újság a „farkasok” másik új, bemutatkozó játékosáról, Gabriel Heinzéről is bővebben szót ejtett. Az argentinról leírták, hogy a formájáról nehéz véleményt alkotni, mert „a magyarok szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Lobont kapujára”.

Luis Enrique a Roma Channel sportcsatornának röviden értékelt a mérkőzés után, elégedettségének hangot adva. „Tetszett az együttesem. Fizikai szempontból a csapat jól áll, a megkezdett munka látszik a játékosokon” – mondta a spanyol szakember, majd hozzátette, minden futballistájáról csak jót mondhat.

Federico Viviani, a mérkőzést eldöntő gól szerzője is a klub csatornájának nyilatkozott. „A főnök szavai örömmel töltöttek el – reagált Luis Enriquének a mérkőzés előtti dicsérő szavaira a középpályás. – Nem vártam, így köszönöm szépen és továbbra is igyekszem a legjobbamat adni.”

„Az előző idényben szereztem néhány gólt szabadrúgásból, így most is kerestem a lehetőséget, hogy távolról lőhessek. Ez ma bejött” – mondta a találatáról a 19 éves játékos.

NYILATKOZATOK A VASAS–ROMA UTÁN

„Életem egyik legszebb gólját rúgtam, bár ez még csak a második találatom római színekben. Jó érzés volt, hogy ennyi magyar Roma-szurkolót láttam a lelátókon" – nyilatkozta a boldog gólszerző, Federico Viviani a lefújást követően.

A hazaiak mestere, Komjáti András nem bánkódott a vereség miatt.

„Egy ilyen mérkőzésen nem az eredmény az elsődleges, mert egy Romától ki lehet kapni. Külön köszönet a szervezőknek azért, hogy sikerült a Vasas centenáriumára egy ennyire patinás klubot elhozni. A játékosoknak különleges élmény ilyen labdarúgóktól egy-két dolgot, cselt, átvételt ellesni, hiszen sohasem szégyen tanulni.A saját bőrünkön tapasztaltuk, hol tart egy európai élcsapat. Önmagunkat kell motiválni, s ennek belülről kell fakadnia. Hosszú labdarúgó-pályafutás van mögöttem, de Baróti Lajosnak és Illovszky Rudolfnak sem kellett soha a motivációt külön erősítenie” – vélekedett a szakember.
„Ami a bajnokságot illeti: nem biztos, hogy aktuális ezen a gálaesten ezzel foglalkozni, de nehezen állt össze a keret az átigazolási problémák, valamint a sérültek miatt” – vélekedett a szakember.

„Hatalmas élmény volt ilyen játékosok ellen pályára lépni, nem mindenki előtt adódik efféle lehetőség – emelte ki a csapatkapitány Bakos Szabolcs is. – A labdatartásban alulmaradtunk, de összességében helytálltunk. Igyekeztünk együttesen mozogni és támadni. Tanulságos meccs volt.”

Luis Enrique nem volt szószátyár a találkozó után. Idéznénk a vele folytatott beszélgetést:

– A mérkőzés előtt azt mondta, nem számít az eredmény. Az egy nullás sovány győzelem tükrében tartja az álláspontját?
– Igen. Nem érdekes, hogyan végződött a meccs, engem jobban izgatott a csapatom játéka.
– Megfelelt a Roma céljainak a találkozó?
– Igen, a közelgő bajnoki rajt és Európa-liga-mérkőzés előtt fontos volt tisztáznunk, hogy hol tartunk, és megnéznük, min kell esetleg csiszolnunk.

– Hogyan tetszett Krkic játéka?
– Elégedett voltam vele.
– Milyen a viszonya Tottival?
– Semmi különös.
– Lesznek még átigazolások a nyáron?
– Ez nem teljesen az én ügyem, a klubon is múlik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik