A sorozatos átigazolási kudarcok után válságértekezlet a Milannál

Vágólapra másolva!
2009.08.04. 15:56
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi a mai napon folytat megbeszélést a csapat új vezetőedzőjével, Leonardóval és elnökével, Adriano Gallianival a klub játékvásárlási politikájának rendezése ügyében. Nem csoda, hogy sor kerül a tanácskozásra: a Milannak eddig egyetlen nagy sztárt sem sikerült szerződtetnie a nyáron, pedig kiszemeltekben nem volt hiány. A Tuttosport szerint most éppen Cesc Fabregasra „vadásznak” a piros-feketék…
Leonardo (balra) és Galliani mielőbbi erősítéseket sürget
Leonardo (balra) és Galliani mielőbbi erősítéseket sürget
Fotó: Reuters
Leonardo (balra) és Galliani mielőbbi erősítéseket sürget
Leonardo (balra) és Galliani mielőbbi erősítéseket sürget
Leonardo (balra) és Galliani mielőbbi erősítéseket sürget
Fotó: Reuters
Leonardo (balra) és Galliani mielőbbi erősítéseket sürget

A Milan e nyári átigazolásait három szóval jellemezhetjük: kudarc, kudarc, kudarc. Thiago Silva, Oguchi Onyewu, vagy éppen Ignazio Abate ugyan nem rossz játékos, de a szurkolók másra számítottak…

Kezdődött a sor még júniusban Edin Dzekóval. Sokan úgy gondolták, hogy az anyagiakban nem bővelkedő Wolfsburgtól nem lesz nehéz megszerezni a bosnyák támadót, főleg azok után, hogy Kakát 67 millió euróért eladták a Realnak. A „farkasok” támadója azonban túl nagy falatnak bizonyult, szerződést hosszabbított a német gárdával.

BAPTISTA SEM ÉRKEZIK

Ügynöke szerint hiába hozták összefüggésbe az AS Romában játszó Júlio Baptistát a piros-feketékkel, a játékos nem igazol az AC Milanhoz.
Milánóban nem csüggedtek, hiszen jelöltjük akadt bőven: a következő célpont Emmanuel Adebayor volt, aki aztán nemrég 22 millió fontért cserébe a Manchester Cityhez szerződött.

22 millió fontért! A Milan az újabb fiaskó után 12.5 milliót ajánlott a Sevillának Luís Fabianóért, amire az andalúziai klub elnöke, José María del Nido csak annyit mondott: komolytalan!

„Egyelőre várunk, az árak a játékospiacon már elkezdtek csökkenni” – reagált a Milan elnöke, Adriano Galliani.

Úgy tűnik azonban, tovább már nem várnak, a sorozatos kudarcok után holnap válságértekezletet tart a klub, melyen a vezetőedző Leonardo, az elnök Galliani és a tulajdonos Berlusconi is részt vesz.

Leonardo erősítéseket sürget, amivel Galliani is egyetért. Elsősorban egy tapasztalt támadót, illetve egy védőt és középpályást szeretnének igazolni, ám Berlusconi szerint 23 éven aluli játékosokat kellene szerződtetni az idősebbek helyett. A tulajdonos számára politikailag is kritikus ez az időszak, hiszen a gazdasági válság idején, olasz miniszterelnökként nem szórhatja két kézzel futballra a pénzt.

A szerdai megbeszélés talán változást hozhat. A Tuttosport című lap szerint a katalán Cesc Fabregasért 35 millió eurót ajánlhat a Milan az Arsenalnak, ha Andrea Pirlo a Chelsea-hez igazol, míg más források szerint a holland Klaas-Jan Huntelaar is érkezhet a Real Madridtól.

Egy biztos, a drukkerek egyre türelmetlenebbek, ami nem meglepő, hiszen az eddigi felkészülési meccseken két döntetlen mellett négyszer kikapott a Milan, többek között a nagy rivális Intertől is…

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MILANNÁL

Érkezett: Marco Storari (Fiorentina, kv.), Davide Di Gennaro (Genoa, 2 500 000, jmf.), Ignazio Abate (Torino 3 000 000), Matteo Bruscagin (Pizzighettone, kv.), Michal Miskiewicz (Milan U20), Kingsley Umunegbu (Portosummaga, kv.), Marcus Diniz (Crotone, kv.), Massimo Oddo (Bayern München, kv.), Willy Aubameyang (Avellino, kv.), Digao (Standard Liege, kv.), Giacomo Beretta (AlbinoLeffe U20, 1 500 000), Gianmarco Zigoni (Treviso), Thiago Silva, Oguchi Onyewu (Standard Liege, i.)
Távozott: Andrij Sevcsenko (Chelsea, kv.), Philippe Senderos (Arsenal, kv.), Felipe Mattioni (Gremio, kv.), David Beckham (LA Galaxy, kv.), Paolo Maldini (visszavonult), Pierre-Emerick Aubameyang (Lille, k.), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux, 15 000 000), Kaká (Real Madrid, 65 000 000), Matteo Ardemagni (Triestina, jmf.), Romano Perticone (Livorno, jmf.), Émerson (Santos, i.), Luca Antonelli (Parma, jmf.), Elia Legati (Cesena, k.), Sandro Bloudek (Varteks), Marcus (Livorno, k.), Matteo Darmian (Padova, k.), Michal Miskiewicz (Chievo Verona, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik