Silvio Berlusconinak elege van az „öreg” Milanból

Vágólapra másolva!
2009.07.28. 21:40
Fiatalabb AC Milan kialakítását sürgette Silvio Berlusconi, mondván, elég volt már az „öreg” gárdából. Az elnök megerősítette az olasz állami hírügynökségnek: a szakmai stáb 23 éven aluli játékosok átigazolását szorgalmazza.
Gattuso (balra) erősítéseket sürget, míg Abate (jobbra) a fiatalokkal együtt több szerepet kaphat
Fotó: Action Images
Gattuso (balra) erősítéseket sürget, míg Abate (jobbra) a fiatalokkal együtt több szerepet kaphat
Gattuso (balra) erősítéseket sürget, míg Abate (jobbra) a fiatalokkal együtt több szerepet kaphat
Fotó: Action Images
Gattuso (balra) erősítéseket sürget, míg Abate (jobbra) a fiatalokkal együtt több szerepet kaphat

Minden jel arra utal, hogy Silvio Berlusconi fiatalabb AC Milant szeretne a pályán látni. Fiatal edző már van ehhez, és a piros-feketék elnöke elmondta: vége a jóval 30 év fölötti játékosokra építő csapatnak.

„A szakmai stáb 23 éven aluli tehetségeket fog keresni: fiatal, de már azonnal bevethető futballistákat. Az idősebbek egyszerűen túl sokat keresnek” – szögezte le az ANSA olasz állami hírügynökségnek Berlusconi. Persze ez alapján kérdés, hogy valójában a kényszer (az anyagi lehetőségek korlátozott volta) búvik-e meg a fiatalítási koncepció mögött.

A maradó rutinos labdarúgók ugyanakkor erősítéseket sürgetnek. Gennaro Gattuso szerint még legalább három érdemi igazolásra szüksége lenne a Milannak ahhoz, hogy jó eséllyel szállhasson harcba a scudettóért.

„Remélem, az elnök úr tartogat még egy ajándékot a számunkra. Erősek vagyunk, de valami egyértelműen hiányzik a csapatból. Az átigazolási időszak végéig reménykedem, hogy még tudunk erősíteni, mert szükség van rá” – mondta a védekező középpályás.

Angol sajtóértesülések szerint a Milan „bekopogott” a Chelsea-hez a fiatalítási koncepcióba beleillő védőért, Michael Mancienne-ért. A több poszton is bevethető, angol utánpótlás-válogatott hátvédet a 2008–2009-es szezonban a Chelsea legjobb fiatal játékosának választották.

A tréner Leonardo maga is elismerte, csapata nincs a legjobb állapotban a bajnoki rajt előtt.

„Még itt vannak az előző évek sikereinek kovácsai, és ha tudunk még fiatal és ígéretes játékosokat szerződtetni, elmondhatjuk, helyes úton haladunk. Minden labdarúgó, akivel felvettük a kapcsolatot, fiatal, és évekig meghatározó tagja lehet a csapatnak” – mondta a brazil szakember, hozzátéve, még több játékos megszerzését kérte Adriano Gallianitól.

„Egy csatár és egy szélső mindenképpen kell a csapatba, hiszen elég szűk a keretünk” – jelölte meg a hiányposztokat.

JÖTTEK-MENTEK

AC MILAN
Érkezett: Marco Storari (Fiorentina, kv.), Davide Di Gennaro (Genoa, 2 500 000, jmf.), Ignazio Abate (Torino 3 000 000), Matteo Bruscagin (Pizzighettone, kv.), Michal Miskiewicz (Milan U20), Kingsley Umunegbu (Portosummaga, kv.), Marcus Diniz (Crotone, kv.), Massimo Oddo (Bayern München, kv.), Willy Aubameyang (Avellino, kv.), Digao (Standard Liege, kv.), Giacomo Beretta (AlbinoLeffe U20, 1 500 000), Gianmarco Zigoni (Treviso), Thiago Silva, Oguchi Onyewu (Standard Liege, i.)
Távozott: Andrij Sevcsenko (Chelsea, kv.), Philippe Senderos (Arsenal, kv.), Felipe Mattioni (Gremio, kv.), David Beckham (LA Galaxy, kv.), Paolo Maldini (visszavonult), Pierre-Emerick Aubameyang (Lille, k.), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux, 15 000 000), Kaká (Real Madrid, 65 000 000), Matteo Ardemagni (Triestina, jmf.), Romano Perticone (Livorno, jmf.), Émerson (Santos), Luca Antonelli (Parma, jmf.), Elia Legati (Cesena, k.), Sandro Bloudek (Varteks), Marcus (Livorno, k.), Michal Miskiewicz (Chievo Verona, k.), Matteo Darmian (Padova, k.), Michal Miskiewicz (Chievo Verona, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik