Fabio Cannavaro: „Nincsenek újabb Tottik, Baggiók és Del Pierók sem”

Vágólapra másolva!
2009.06.23. 13:59
Az olasz futballválogatott védője, Fabio Cannavaro leszögezte: nem csak azért szerepel a csapatban, mert három évvel ezelőtt a magasba emelhette a világbajnoki címért járó trófeát. A Juventus játékosa szerint egész egyszerűen nincsenek klasszis fiatalok Itáliában, az ország labdarúgását pedig újjá kell építeni.
Fabio Cannavaro (jobbra) és az olasz futball hanyatlóban?
Fotó: Action Images (archív)
Fabio Cannavaro (jobbra) és az olasz futball hanyatlóban?
Fabio Cannavaro (jobbra) és az olasz futball hanyatlóban?
Fotó: Action Images (archív)
Fabio Cannavaro (jobbra) és az olasz futball hanyatlóban?

Egy évvel a dél-afrikai világbajnokság előtt finoman szólva sem biztató az olasz labdarúgó-válogatott formája. Bár a „jó ló a derbi napján fut igazán jól” tézisben még bíznak Itáliában, egyelőre mégis nehéz elképzelni, hogy az együttes megvédi a címét 2010-ben.

A csapat aranylabdás játékosa, az utóbbi időben sok kritikát kapó Fabio Cannavaro ráadásul, úgy néz ki, kirobbanthatatlan a gárdából, annak ellenére, hogy közelében sincs nem is oly rég megcsodált formájának. A hátvéd Brazília ellen beállította Paolo Maldini válogatottsági rekordját (mindketten 126-szor ölthették magukra a címeres mezt), ünnepelni azonban nem nagyon volt oka.

„Elegem van már az öreg játékosokról szóló történetekből. Jelenleg divat ezt szajkózni, de megnyugtathatok mindenkit, a helyem bárki számára megszerezhető. A döntés Lippi kezében van, én pedig nem azért vagyok a csapatban, mert három évvel ezelőtt a magasba emeltem a világbajnoki serleget” – mondta Cannavaro.

A Juventus játékosa a Brazília elleni, 3–0-ra elveszített találkozó első góljánál is hibázott, amikor Luís Fabiano találatánál egyedüliként a védelemből beragadt, így a pár pillanattal később eredményes csatárt nem állíthatta meg lesen a játékvezető.

„Mindenkinek élénken él az emlékezetében a 2006-os világbajnokságon lejátszott hét mérkőzésem. Azokhoz képest most már valamennyi meccsen rosszul futballozom. De akárcsak Lippi, úgy én is hiszem, hogy a jelenlegi válogatott tagjai a legjobbak az olasz labdarúgásban. Nem látok egyetlen rendkívüli képességű fiatalt sem, nincsenek újabb Tottik, Baggiók és Del Pierók sem” – tette hozzá Cannavaro.

Cannavaro kifejtette még, hogy hazája labdarúgását újjá kellene építeni, s ez nemcsak a válogatott játékára és összeállítására vonatkozik, hanem az egész infrastruktúrára is. Szükség van új és jobb stadionokra, valamint fejlettebb futballakadémiákra is, különben szerinte hamarosan még nagyobb bajba kerül az olasz foci.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik