Berlusconi hajlik arra, hogy eladja Kakát a Manchester Citynek

Vágólapra másolva!
2009.01.17. 17:26
Az AC Milan elnöke, Silvio Berlusconi elképzelhetőnek tartja, hogy eladja Kakát, a csapat brazil sztárját az angol Manchester Citynek. A szurkolók nem örülnének a transzfernek, de Berlusconi szerint egy új sztárjátékos Milánóba csábításától megenyhülnének.
Silvio Berlusconi szívesen koccintana a sikeres üzletre
Fotó: Imago
Silvio Berlusconi szívesen koccintana a sikeres üzletre
Silvio Berlusconi szívesen koccintana a sikeres üzletre
Fotó: Imago
Silvio Berlusconi szívesen koccintana a sikeres üzletre

Változnak az idők. Míg a nyári átigazolási időszak első számú slágere Cristiano Ronaldo esetleges Madridba költözése volt, addig a téli szünetnek megvan a saját átigazolási sagája: Kaká és a Manchester City.

Az AC Milan brazil középpályásáért hihetetlen, 100 millió fontos ajánlatot tettek az angolok, és bizony, ez már olyan összeg, amelyen mindegyik klubnak el kell gondolkodnia. Még a milánói piros-feketéknek is.

Nos, a jelek szerint valóban elgondolkodtak rajta. Legalábbis erre lehet következtetni a klub elnökének, Silvio Berlusconinak a szavaiból.

„Talán el kell majd adnom Kakát – mondta az olasz miniszterelnök a La Stampának. – A Manchester City hatalmas ajánlatot tett érte. Ha nem adom el Kakát, az veszélyeztetheti a klub költségvetését… Azt kockáztatom, hogy majd úgy veszítjük el őt, hogy semmit sem nyerünk az üzleten.”

A szurkolók ugyanakkor nem néznék jó szemmel, ha a 2007-es év aranylabdása elhagyná a klubot. Tudja ezt Berlusconi is, de már készen áll az ellenszerrel. „Figyelnem kell a szurkolókra is, és találni egy sztárigazolást, akit a klubhoz hozhatok…”

Természetesen a 26 éves brazil játékos sem járna rosszul az üzlettel, hiszen a Man. City arab tulajdonosai elképesztő fizetést biztosítanának neki: másodpercenként 47.5 centet, óránként 1712 eurót és hetenként 287 671 eurót vághatna zsebre.

A jelek alapján tehát úgy tűnik, hogy egyre nagyobb esély van arra, ami még a nyáron elképzelhetetlen lett volna: Kaká a Manchester City mezében lép majd pályára.

MIRE KÖLTENÉK A PÉNZT?

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milannak konkrét elképzelései vannak arról, hogy mihez kezd majd a Kakáért kapott pénzzel, bár még rá sem bólintottak a City ajánlatára. A lap szerint Emmanuel Adebayor, Gaël Clichy, Michael Essien és Alex neve is a lehetséges érkezők listáján szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik