Ancelottinak ismét lesz válasza az őt szidalmazó szurkolóknak

Vágólapra másolva!
2008.12.10. 21:38
Vasárnap este Juventus–Milan rangadóra kerül sor az olasz labdarúgó-bajnokságban, mely során Carlo Ancelotti, a vendégek szakvezetője valószínűleg ismét kap majd néhány nem éppen kedves beszólást a „zebrák” szurkolóitól. A trénernek korábban már többször volt konfliktusa a torinói hívekkel, legutóbb például beintett nekik, és most sem megy el majd szó nélkül a verbális szidalmak mellett.
Carlo Ancelottit nem hagyják hidegen az őt érő szidalmak
Fotó: Action Images
Carlo Ancelottit nem hagyják hidegen az őt érő szidalmak
Carlo Ancelottit nem hagyják hidegen az őt érő szidalmak
Fotó: Action Images
Carlo Ancelottit nem hagyják hidegen az őt érő szidalmak
Ancelotti 1999 és 2001 között irányította a Juventust, de már akkor sem volt a szurkolók kedvence, ami annak tudható be, hogy játékosként a „zebrák” két nagy riválisát, a Romát és a Milant erősítette.

Miután két bajnoki ezüst után a Juventus kispadjáról a Milanéra ült át, még ellenszenvesebb lett a Juve-hívek között, akik azóta rendre megtalálják őt a két csapat mérkőzésein. A 49 éves szakvezető legutóbb, az augusztusi TIM-kupán nem tudta magát türtőztetni, és bemutatott az őt inzultáló szurkolóknak.

„Ha sértegetnek, megint dühös leszek majd, és elképzelhetetlen, hogy csak úgy túllépjek rajta, mivel senki sem szereti, ha mocskolódó szavakkal illetik” – nyilatkozta Ancelotti a Sky Sport Italiának.

„Ugyanakkor tudom, hogy ezek az emberek a Juventus-szurkolók kis részét képezik csak. 11 millió Bianconeri drukker van Olaszországban, és sok szép pillanatot éltem át velük, nem hiszem, hogy az összes Juve-szurkoló ellenem van – folytatta a Milan mestere. – Csak néhányuk vél engem az elsőszámú ellenségnek, mert a Milan és a Roma játékosa voltam.”

Hogy mivel készül Ancelotti? Elmondása szerint elképzelhető, hogy ismét kiint az őt szidalmazóknak, de az is lehet, hogy druszája, Carlo Mazzone produkcióját kopírozza majd le.

Mazzone a 2002–2003-as szezonban a Brescia edzőjeként 3–3-as döntetlent ért el csapatával az Atalanta ellen, amit úgy ünnepelt, hogy az őt kórusban pocskondiázó bergamói szurkolók előtt szaladgált az oldalvonal mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik