A nápolyi elnök lehűtötte a bajnoki címről beszélők kedélyeit

Vágólapra másolva!
2008.10.30. 22:38
Aurelio De Laurentiis két lábbal áll a földön. Az olasz média már bajnokesélyesként beszél a Serie A élmezőnyében tanyázó Napoliról, a déli klub elnöke viszont egyelőre megelégedne az első hét hely valamelyikével, és úgy gondolja, hogy csak három év múlva lehetnek BL-résztvevők.
Lavezzit (jobbra) még a repülő játékosok is nehezen érik utol
Fotó: Action Images
Lavezzit (jobbra) még a repülő játékosok is nehezen érik utol
Lavezzit (jobbra) még a repülő játékosok is nehezen érik utol
Fotó: Action Images
Lavezzit (jobbra) még a repülő játékosok is nehezen érik utol

A Napoli csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre az Udinese mögött a Serie A-ban, így érthető, hogy a helyi média középpontjába kerültek az égszínkékek, akiket néhányan már bajnokesélyesnek kiáltanak ki.

Aurelio De Laurentiis, a klub elnöke azonban nem kerget hiú ábrándokat, egyelőre megelégedne szerényebb eredménnyel is.

„A célunk ebben a szezonban az első hét hely valamelyikének megszerzése, és az európai kvalifikáció kivívása. Talán három év múlva már a BL-indulást érő helyekre is odaérhetünk, de most még csak annyi az elvárásunk, hogy ütőképes és látványosan játszó gárdánk legyen – mondta De Laurentiis.

Közben a csapat legnagyobb sztárja, Ezequiel Lavezzi arról beszélt, hogy a Reggina elleni szerdai 3–0-s győzelmük a lehető legjobb módja volt annak, hogy a Milannak, vasárnapi ellenfelüknek megmutassák erejüket. A pekingi olimpián aranyérmet nyerő argentin csatár ugyanakkor tudja, hogy Kakáék ellen nem lesz könnyű a pontszerzés a San Siróban:

„Nem lesz könnyű meccs, de mint mindig, a Milan ellen is a saját játékunkat akarjuk majd játszani – mondta a 23 éves támadó, aki kitért a szurkolókra is. – Győzelmünket a nápolyi embereknek ajánlom. Azoknak a szurkolóknak, akik mindig a mi oldalunkon állnak.”

A szeretet egyébként nem egyoldalú, amit jól jelez, hogy a déli városban élő fanatikusok az egyik internetes közösségi portálon szavazást indítottak, melynek célja, hogy a Napoli 10-es mezét – melyben Diego Maradona játszott korábban, és éppen ezért visszavonultatták – újra „aktiválják”, és Lavezzi viselhesse azt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik